Šta je novo?

USB 3.0 VIA kontroler

Sadan

Slavan
Učlanjen(a)
07.02.2007
Poena
320
http://www.dealextreme.com/p/super-speed-2-port-usb-3-0-pci-e-express-card-5gbps-119920

Jednom recju DJUBRE!!!!!!!!!

Temu pokrecem da se jos neko ne zezne sa kupovinom ovog djubreta (ja kupio 2 :lupko: ).
Stavio u komp, instalirao drajver (dve kartice pa su i dva mini cd-a sa drajverima, cd-ovi osteceni pa sam jedva sa 2 cd-a kompletirao drajver), probao da kopiram neki film od 3gb i onda SOK.
Flesh je JF Transcend 600 (znam, znam, nije usb 3.0) brzina citanja je 22 mb/s, upis jedva 15

Premestim u usb 2.0 port i brzine su 29 citanje i 18 pisanje.
Probam onda direktno na karticu da stavim flesh i dobijem isti rezultat.
Danas ili sutra cu probati i prenosni hard, transcend usb 3.0 koji radi korektno na drugom kontroleru pa da vidim sta se dogadja.

PS
Trebalo je da sacekam i da probam prenosni hard ali sam opasno isfrustriran (p......o) pa da malo olaksam dusu.

Poslednja izmena:
Sa transcend usb 3.0 hardom ovaj kontroler radi ipak korektno, brzine su od 50-75 mb/s.
Ali ipak da sa 2.0 uredjajima bude sporiji od 2.0 kontrolera ...

Malo sam prenaglio sa ocenom ali mislim da ipak ne bi kupio ponovo ovaj kontroler.

Nec valjda ima najbolje kontrolore do sad?

Nikakva posebna razlika :)
Intel ima najbolje USB3 kontrolere vverovatno ^^ (mislim da su izasli sa chipsetima za IB?)

Cena je nesto preko 1000din, sto se performansi tice nisam ga jos benchmarkovao, samo sam video da radi i to je to, nema se vremena, a i u medjuvremenu sam pozajmiom moj 3.0 fles tako da nemam ni sa cim da testiram. Drajvere skines sa Transcendovog sajta, ne idu u pakovanju, a vozim ga na Win7 x64.

I ja sam hteo tog transcenda, ali nema konektor za front panel usb, gubi mi poentu ako moram da se zavlacim iza kompa da ubodem flesh ili hard.
Kad sam vec ovde da li negde ima da se pazari front panel 5.25'' sa usb 3.0 konektorima?

Imas i model sa konektorima za front panel. Imam ja ovaj Trancend i otkida. Imam i brz flash (170/80MB).

E sad: Ovo pretpostavljam da vazi za sve kontrolere. Kada je kontroler bio uboden u 1x PCI-E brzine su bile kao na USB2.0. Nigde nije pisalo niti je bilo nagovestaja da ovo moze da se desi. Kada sam karticu zabo u 16x PCI-E dobio sam full brzine tako da Sadan mozda ima taj problem ;)
Mrzelo me je da isprobavam ostale slotove ali u 16x sljaka savrseno.

Nisam menjao slotove, samo sam ubo usb 3.0 uredjaj i radi kako treba, sa usb 2.0 uredjajima radi sporije nego intelov integrisani kontroler.

To je ok, mozda stvarno radi losije sa USB 2.0. Ali reci mi u koji slot na plovi si ubo karticu?

Ploca je Asus P5K-pro
slot je PCI-e 1x, iznad PCI-e 16x u kojem je graficka

Pa citaj sta sam pisao gore. Ubaci karticu u neki brzi slot pa probaj onda. Cak ces i sa USB 3.0 uredjajem imati nikakve brzine jer je kartica u 1x slotu. To ja pricam sve vreme. Postoji mogucnost i da bi ti taj 2.0 flash radio brze ako promenis slot.

Sa transcend usb 3.0 hardom ovaj kontroler radi ipak korektno, brzine su od 50-75 mb/s.
Ali ipak da sa 2.0 uredjajima bude sporiji od 2.0 kontrolera ...

Malo sam prenaglio sa ocenom ali mislim da ipak ne bi kupio ponovo ovaj kontroler.

Drugi post, izgleda da prepoznaje da li je uredjaj 2.0 ili 3.0, sa 3.0 radi korektno. Fajlovi su bilo oko 10-15 gb i prosecna brzina je bila oko 70 mb/s. Koristim dopus pa on ispise pri kopiranju trenutnu brzinu, maksimalnu i prosecnu, sve sto sam pisao su prosecne brzine. Hardovi su bili prenosni 2.5 incha usb 3.0 transcend od 500 i 750 giga.

Ne mora da znaci uopste da je kontroler los. Ja sam imao 2 3.0 harda i Toshiba od 1TB je isao 100MB/s a drugi LG od 500GB 70MB/s, to je bio limit harda i normalno je da nece brze. Tako da su i te brzine koje si dobio s hardovima korektne skroz. To je to.

Nazad
Vrh Dno