Šta je novo?

USB 3.0 SATA IDE

Ja uzeo ovo da probam.
I just found this on AliExpress:
€3.55 | USB 2.0 to IDE SATA S-ATA 2.5 3.5 HD HDD Hard Drive Adapter Converter
Pre nekih 10ak dana prebacio podatke sa 3kom 3.5" IDE HD. Neki stari laptop sa win7, sve je bilo plug&play. Imao neko staro napajanje pa povezao. Ne znam da li bi radilo na win 10/11, nisam probao.

verovatno bi radilo. nego, @Ivanzemun koliko je star taj računar kad ima PATA (IDE) hard disk(ove)?

Ja uzeo ovo da probam.
I just found this on AliExpress:
€3.55 | USB 2.0 to IDE SATA S-ATA 2.5 3.5 HD HDD Hard Drive Adapter Converter
Pre nekih 10ak dana prebacio podatke sa 3kom 3.5" IDE HD. Neki stari laptop sa win7, sve je bilo plug&play. Imao neko staro napajanje pa povezao. Ne znam da li bi radilo na win 10/11, nisam probao.
Хвала на предлогу
verovatno bi radilo. nego, @Ivanzemun koliko je star taj računar kad ima PATA (IDE) hard disk(ove)?
Рачунар је из 2007. године. Занима ме да ли са ССД-а могу да пребацим податке уз помоћ овог једног уређаја.

Onda ga nisi ni imao. Mora da bude povezan na taj crveni kabl, a pošto nije, onda ga nema.

SATA SSD imaju 2 kabla, jedan sa ploče i jedan sa napajanja, isto kao SATA HDD. Nešto mora de je bilo prikačeno na taj kabl pa izvađeno inače nam smisla da je tu uopšte.

SATA SSD imaju 2 kabla, jedan sa ploče i jedan sa napajanja, isto kao SATA HDD. Nešto mora de je bilo prikačeno na taj kabl pa izvađeno inače nam smisla da je tu uopšte.
На другом форуму су ми рекли да је овај рачунар стар и да сигурно није имао SSD

al' pošto je komp star i ima PATA slotove, verovatno je u pitanju SATA 1, u krajnjem slučaju SATA 2, što i nema neku poentu za SSD

Čak i na SATA2 3.0 Gb/s SSD je daleko brži od mehaničkog diska. 2 -4 puta brži. SATA1 može da bude problermatičan sa novijim SSD. Očekivana brzina oko 250MBps a mehaimički najbrži oko 150MBps.

Nazad
Vrh Dno