Šta je novo?

USB 3.0 kabal

OA5599

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2011
Poena
180
Posto usb3.0 vec uzima maha i uglavnom dobar deo novi ploca na trzistu dolazi sa integrisanom usb3.0 podrskom, interesuje me da li kod nas ima da se kupi usb3.0 kabal,gde i po kojoj ceni?

Dosadasnji kablovi nece isporucivati optimalne performanse i nece biti 100% kompaktiblni sa usb3.0 standardom.

Konkretno mislim na ovakve kablove:
attachment.php

attachment.php

Prilozi

• usb kabal.jpg
    usb kabal.jpg
    60 KB · Pregleda: 285
  • usb.jpg
    usb.jpg
    9.3 KB · Pregleda: 274
Reci mi gde si sve tražio ovakve kablove do sada ? Čini mi se da sam video u nekoj firmi u Beogradu da imaju USB 3.0 kable,ali sad ne mogu da kažem u kojoj.

ITsvet nema u opcijama usb3.0 (on mi je pocetna stanica pri trazenju komponenti) a par nasih domacih jacih firmi/prodavnica uopste nema u ponudi (Gigatron,VipHouse,WinWin)...
Cak sam i pre skoro mesec dana jedva nasao 2xmale molex -> 6-pinski konektor za napajanje grafe tako da mi se cini da je snabdevenost prodavaca losa sa ovim "sitnijim" stvarima....

A Comtrade Shop ? Mislim na njihovu ogromnu prodavnicu u tržnom centru "Ušće". Prošetaj se do njih tamo, trebali bi da imaju nešto. Ja sam se oduševio kad sam u maju ove godine bio i ima puno toga, zaista. Ako i nemaju, možda mogu da naruče samo za tebe,raspitaj se.

Bas gledam njihov sajt i pretraga ne daje nista specificno 🙂
Mozda imaju ali treba videti, u medjuvremenu ako je neko imao srece da nabavi/kupi/bavio se ovom tematikom bilo bi lepo da napise koju recenicu 🙂
Varijante ebay i ostalo preko inostranstva mi nisu interesantne zato sto u startu moram da platim 15+ eur bez da gledam cenu proizvoda...

Poslednja izmena:
Budi uporan i nadam se da ćeš naći, ali obavezno idi u Comtrade Shop tamo gde sam ti rekao. Možda ćeš morati da naručiš samo za tebe,ko zna.

Pošto često idem za Nemačku, to tamo ima na dosta mesta, ali to tebi ništa ne znači nažalost.

@OA5599

Pošto ovo nije podforum "gde da kupim", mislim da nije dozvoljeno da se pišu imena firmi, ali što se USB 3.0 kablova tiče potraži ih u firmama koje prodaju elektronske komponente. Dobro poznata radnja kod Slavije bi trebalo da ih ima.

A inače, za šta ti treba USB 3.0 kabl?

Pozadi su usb3.0 portovi pa zbog komfora koriscenja istih. A firme koje prodaju elektronske komponente?Mislis na uPrinc,Silken i Kelco(bivsi radio klub)? Dobrim delom sam siguran da tamo nema 😀

edit: The Fuck....Nisam predpostavio da ce oni da drze... 😀 Vrlo zanimljivo 🙂 Hvala za PM.

Poslednja izmena:
mr.maX, molim te da i meni pustiš na PM te informacije za USB 3.0 kablove gde ima da se kupe, jer i meni trebaju. Imam ukupno 4 USB 3.0 porta na mojoj ploči ali su svi pozadi...

molicu da nastavis sa slanjem pm-ova, ili neko ko je vec dobio informaciju da prosledi meni.
Slazem se da je jednostavnije imati produzni nego se svaki put zavlaciti radi prikljucivanja

A najbolje bi bilo da se objavi javno, verujem da dosta ljudi to zanima

Ako ovi linkovi budu obrisani, pošto spominjanje firmi nije dozvoljeno van foruma "domaće tržište / gde da kupim", sledeći kome treba ovakav kabl nek postavi tamo pitanje, gde ovakvi linkovi mogu da se stavljaju javno.

Hvala
Tema je u startu trebal da ide u gde da kupim sekciju, ne verujem da ce se brisati nego ce se tamo premestiti

Nazad
Vrh Dno