Šta je novo?

USB 3.0 Flash stikovi

Verbatim 32 gb bio je 900 din tada (2017) pinstripe tako nesto radi bez greske

Pa mora da uzmu pare na nekom djubretu i da prevare ljude. Mada mnogima kapiram da ne smeta. Za fotokopirnicu je dobar, da se štampa nešto s njega 😂

Da mi ga poklone ne bih koristio takve fleševe, najiskrenije. Samo patnja s tim.
Apsolutno se slazem sa tobom. I vec par decenija (da, decenija) imam takvo razmisljanje, jos od USB 2.0 sam se trudio da imam neke brze fleske u svom posedu, bas da ne bih gubio zivce prilikom njihovog koriscenja. Ne vidim sta je problem dati par desetina evra za nesto sto je provereno brzo & kvalitetno, sto ce potom da vas sluzi ko zna koliko godina.

S tim u vezi, ne mogu da verujem da nakon raznih Corsair-a, Patriot-a, Lexar-a, Kingston-a, SanDisk-ova (i jos ponekog brenda sigurno), u svojim najbrzim izdancima iz game... sada ozbiljno razmisljam o ovom kinezu pod imenom MoveSpeed :D
Ali tu su neki ljudi za koje znam sta pricaju, iznose validne argumente... a za pojedince znam i predistoriju prethodnih fleseva, tako da sam siguran da ne pricaju u prazno :ROFLMAO:

MoveSpeed ću jedan uzeti sigurno, da ga imam u kolekciji brzih fleševa. :)

Ja sam uzeo prezadovoljan sam snimam sa 16 pro prores direkt na njega

Šta od fleševa 16GB. i više, kupiti, a da je dostupno kod nas? Da ima normalne brzine upisa/čitanja, a ne da se vuče.
Uđem u prodavnicu, platim, nosim. Ništa poručivanje i čekanje.

Ja bi ti verbatim preporucio ili teamgroup. Adata zabici.. .

Šta od fleševa 16GB. i više, kupiti, a da je dostupno kod nas? Da ima normalne brzine upisa/čitanja, a ne da se vuče.
Uđem u prodavnicu, platim, nosim. Ništa poručivanje i čekanje.

Ovo izgleda ok

Ovo izgleda ok
Овај други је 5х бржи од остала два?

Hvala, rešiću sa nekim DataTraveler. 16gb mi je dovoljno (zapravo i 8), ali zbog brzine upisa će izgleda morati da bude neki od 64gb.

Jesu li sredili Kingston Exodiu u nekim novijim revizijama ili je i dalje krš?

Овај други је 5х бржи од остала два?

Ја имам два Kyson 64 и 128. Они су били међу бржим.

Како проверити брзину USBa, ја проверавам из cmd, winsat disk - drive?

Да ли је USB треба да буде празан.

Сад сам мерио неке флешке, има два Kyson 64 и 128.
Овај од 64 показује дупло и више мању брзину од 128 а требало би да буде иста
64GB. 39 - 7MB/s
128GB. 250 - 88 MB/s,
Шта урадити са овим од 64GB, формстирао сам га, мењао портове, исто?

probaj full format da sve pretaba ali ono moze da se desi da je jednostavno crkao, jako cesto flesefi izgube funkciju pisanja pa posle i citanja to je neki redosled.

Kyson ima dropove da sam ga poklonio majci i ona me pita sto je spor tako😂😂😂

Ja ih nisam cuvao, vec prodavao kada nabavim veci & brzi 😀

Ovo je neka random slika koju nadjoh, neke ambalaze su mi ostale.
Onako iz glave, od USB 2.0 ere i Apacera HT203 (u nekoliko iteracija od 256/512/1GB), koji je jos podavno fino koristio propusnu moc USB dvojke... preko SanDisk Extreme Ducati Edition od 4GB, potom vec ovaj uslikani Corsair Flash Voyager GTR od 32GB i Patriot Rage od 32GB... zatim sledi prelazak na USB 3.0 i prvo ide legendarni Patriot Supersonic Magnum od 64GB, primerak koji je posteno cedio sve iz USB 3.0 porta (zajedno sa njim stigao i Corsair Voyager GT od istih 64GB, kao ovaj sa tvoje slike, koji je nakon testiranja odmah prosledjen drugaru sa foruma)... posle se preslo na Kingston HyperX Savage od 128GB i na kraju na ovaj SanDisk Extreme PRO sa 256GB.
Sledeci je, po svoj prilici, ljuti chinese u vidu MoveSpeed-a od recimo 512GB 🙂

@ faca:
Keyson serija nikada nije bila medju brzim.

Za testiranje, pored pomenutog CDM-a, obavezno neki program koji moze da prikaze transfer rate po citavom kapacitetu flesa. HD Tune/HD Tach/AIDA... bilo koji od ovih, mozes da vidis kako se krece transfer od prvog do poslednjeg MB/GB i znas da li ima drop-ove i padove tokom istog. Da li krene nekom brzinom, pa ubrzo (da li zbog temperature ili loseg kvaliteta kontrolera/NAND-a) drasticno obori brzinu, samim tim produzujuci vreme dok ne zavrsi prebacivanje.
Ovi testovi kada ti baci prakticno neki burst, dohvacen u nekom trenutku, nisu bas najmerodavniji.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    332.1 KB · Pregleda: 79
Ja ni jedan nisam prodao imam hyperx 3.0 128GB nije ni koriscen😂😂😂 gomile para placen 25000 din

Jel bi prodavao HyperX 3.0?

Valja, dobar je. Nego plastika mu loša, štedeli na izradi.

Ja ni jedan nisam prodao imam hyperx 3.0 128GB nije ni koriscen😂😂😂 gomile para placen 25000 din
Pamtim ti ovog plavog Kingstona iz nekih davnih vremena, secam ga se kao opasnog konkurenta mom tadasnjem Magnumu. Onako iz glave, bolje sekvencijalne brzine je imao Magnum, ali je Hajper bio bolji na random brzinama. Meni odgovaralo sasvim, ionako je kupljen samo za prenos velikih fajlova, tu je briljirao.
Kako nije koriscen, cepao si tad benchmark-e, verujem i koristio u to vreme :)

A jesu bili skupi flesevi nekad (kao i SSD-ovi, uostalom), sad mi neverovatno kada vidim neke cene, eto npr. za ovaj MoveSpeed (ajd da kazes to je kinez, pa zato) ili DTMAX (to vec nije kinez)... pritom su to fleske sa ekstremnim brzinama, nisu neke tek osrednje.

Pa za benchmarke samo i tu se prica zavrsila hahaahaha doslovni ne znam dal sam ga izneo iz kuce😂 sto se tice movespeed-a def ne spusta brzine kao kingston… koji posle manje od minute spusti performanse.. movespeed se drzi kao junak cak i u benchmark testovima. Zanimkjovo niko ozbiljnije nije testirao te flesice nigde da angazujemo Duleta🤪🤪🤪

Nazad
Vrh Dno