Šta je novo?

USB 2.0 ne da radi!

Mahatma

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
620
odma da se razumemo ischito sam sve teme sa ovom problematikom ali mi nisu pomogle!

a evo o chemu se radi!
imam plochu epox 8rda+ koja po specifikaciji ima usb 2.0,ali kad instaliram winxp u device manageru mi stoji standard enchased usb controler,i standard openhcd controler ,ispod toga 3 puta usb root hub nigde ne pishe USB 2.0
ajd to shto ne pishe,boli me uvo,nego shto nece da mi radi HDD rack,a ni iPod shuffle!
na insalacionom disku za plochu shto se usb2.0 drivera tiche stoji samo uputsto u slikama kako updatovati drivere sa win sajta,a poshto nemam pravi win,dzaba mi da pokushavam,samo ce posle da me smara ono "zrtva piraterije " upozorenje!!
ne razumem se najbolje ali kolko sam shvatio to sve funkcionishe pomocu nekog usb 2.0 kontrolera,valjda!jel moguce da je on vrisnuo?jel ima neko predstavu shta se desilo??shta da mu radim?sve lepo radi kao 1.0 ali uredjaji koji su 2.0 ne da radu!

aj,pa hvala..

Koje Windowse ti imaš? Mislim da ako piše da imaš standard enhanced USB controler da radi po USB 2.0 specifikaciji. Ako imaš WinXP SP1 ili SP2 onda imaš i drajver. Biće da nije problem u tome ako je tako kao što sam napisao.
I naravno da je sve dobro podešeno u BIOS-u.

Poslednja izmena:
ljudi jel ima neko odgovor na moje muke?!?

sada sam stavio usb flash 2.o i totalcmanderu brzina ne prelazi 840Kb/s u svih 6 prikljuchaka,a i instalirao sam kao neki usb 2.0 driver sa epoxovog sajta ,al dzaba kad je to brzina 1.1!
jednostavno ne razumem!!

vi?

Desio mi se skoro slican problem sa MSI i815 plocom i VIA 6202 PCI USB2.0 karticom.

Isprobano desetak drajvera, osim onog prilozenog na mikro disku, i nema rezultata. Sistem XP SP1 instaliran na formatiran disk.

Sve prodje kod instalacije, ali nema brzinu koja mu treba. Kad se prikljuci neki uredjaj jednosavno napise da nije ukljuceno u hi-speed kontroler... Nece, pa nece da radi kao USB 2.0, jednostavno neznam u cemu je problem.

Ostalo je da se kod choveka isproba i vadjenej svega iz masine, i proba promena PCI slotova, ako bude rezultata javicu ovde.

hocesh da kazesh da njemu nece da radi pci to usb kartica ?!?

pa zar i toga ima!!to mi je jedino izlazno reshenje,a sad vidim da je i ono nesigurno!

da li te pci usb2.0 kartice se oslanjaju potpuno na svoj hardver da bi ostvarile 2.0 protok(tj potpuno su nezavisne) ili one tu neshto komuniciraju sa nekim kontrolorom sa ploche!?

Koju verziju total commandera koristis?
Neke imaju problema sa limitiranim transferom preko usb porta...

Probaj istu kolicinu podata da presnimis sa TC i obicno u win.exploreru...

Ako explorer odradi posao brze, onda menjaj verziju TC.

Turbo

nije to ni bitno,jer meni ipod nece da radi,chim ga nakachim zabaguje,dok na drugim kompovima odma proshljaka,isti sluchaj sa hdd rackom,a prebacivanje na flesh traje duze nego shto bi trebalo!znachi nema 2.0!

Idi u device manager i uradi uninstal (oplavis device i udaris delete na tastaturi) na sve sto ima veze sa USB-om (cini mi se samo sklonis sve host controler-e i ono ostalo nestane) i onda resetuj komp. Nakon restarta bi trebalo sam da instalira po automatici i da dobijes 2.0.

Poslednja izmena:
Evo da i ja ovde izlozim svoj problemcic. Ploca mi je Chaintech 9BJD. Problem ide ovako: dobio sam usb memoriju od 1Gb zove se TakeMS i kada je ukljucim na usb pise da ja nemam brzi port nego samo spore tj. 1.1 i vrlo sporo radi. Malo sam se raspitivao i ljudi su mi rekli da taj problem moze da se resi sa nekom usb karticom koja ce konvertovati brzinu na 2.0. Da li je to moguce, ako jeste gde mogu da nabavim tu karticu i koliko odprilike kosta.

Hvala

probao uninstal 10 puta,i ne vredi!on kao sve lepo instalira al jednostavno NE!

@sicky
650 dinara koshta u imtelu kod merkatora!imash i skuplje sa vishe 2.0 ulaza!

da li te pci usb2.0 kartice se oslanjaju potpuno na svoj hardver da bi ostvarile 2.0 protok(tj potpuno su nezavisne) ili one tu neshto komuniciraju sa nekim kontrolorom sa ploche!?

ponovicu se jer sam sad u device manageru video ENCHANCED PCI TO USB CONTROLER
da li te kartice koriste ovaj kontroler za ostvarivanje usb 2.0 standarda ili imaju neki svoj koji to radi!?? i chemu sluzi uopshte taj ENCHANCED PCI TO USB CONTROLER ??
mislim 650 dinara je smeshna kinta ali ako mi ne reshava problem shto da bacam pare!

Poslednja izmena:
PCI kartica ima svoj kontroler, obično budu na njoj VIA ili NEC čip ... ima ih i kombiniranih sa USB i FW sa dva VIA čipa. Nego, što se tiče ploče ... ja sam isto imao problema sa USB 2.0 na Epoxu, riješeno novim BIOSom. Meni je isključivao mass storage device driver prilikom pisanja na externi disk. Problem je bila "USB Park mode" opcija koju je trebalo isključiti, a pojavila se tek u kasnijim BIOSima.

Ja imam 8rda3+, i ne secam se tacno, ali znam da sam imao problema prilikom povezivanja sa digitalnim fotoaparatom, i sa
bilo kojom USB "napravom".Problem sam resio tako sto sam stavio novi bios, i uradio reinstall windowsa, naravno_Od tada se ne buni.Sto se tice brzine prenosa, neznam uopste kolika je, meni odgovara...
P.S: Merry Christmas to you all!

Moze se desiti da nekom ovo pomogne...

poz

Prilozi

• usbehci.zip
    15.4 KB · Pregleda: 83
Ja sam do juce imao slican problem i nasao sam sta je u pitanju. Imao sam nakacenu neku Prestigio podlogu za misa koja je ujedno bila i USB HUB sa jos 4 USB prikljucaka. E to djubre mi je pravilo problema ali samo kada sam pokusavao neki transfer na SD karticu ili eksterni hard. Sve ostalo je radilo kao npr. bluetooth, infra red itd. Napominjem da ni hard ni SD kartica nisu bili ukljuceni u njega nego direktno na racunar. Jednostavno, Prestigio je smetao. Mozda i ti imas nesto slicno nakaceno !?

nemam nishta josh prikacheno,sve ishchupam i stavim samo ipod i neece!
ne znam vishe kupujem pci to usb karticu i to je to !!

aj poz i hvala na pomoci u svakom sluchaju!

Vrh Dno