Šta je novo?

USA punjač i adapter, da li je bezbedno koristiti na našoj struji?

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Kupio sam iPad Air u USA i dobio punjač za njihov standard struje, medjutim kada sam stigao tamo kupio sam neki univerzalni adapter koji mi je pomogao da koristim naše uredjaje tamo, jer je ulaz naravno drugačiji, i tamo mi je fen za kosu sa tim adapterom radi sa 20% snage jer je tamo struja slabija, ali ostale stvari su radile kao punjači za telefon itd.

Taj adapter može da se koristi i obrnuto, tj. ima ulazi i za naše utičnice pa onda može da se ubace njihovi punjači u njega ali se plašim da stavim iPad na taj adapter i da ga punim pošto je naša struja mnogo jača i nisam siguran da li je taj adapter siguran i da li mogu da zaje6em bateriju?

Najradije bih kupio taj punjač za naš standard originalni apple-ov za iPad ovde kod nas samo ne znam gde.

Molim za savete, hvala. :)

Ako su ti uredjaji (punjaci) za 110V-220V onda ce da radi. Ne stavljaj 110V only uredjaje preko tih adaptera.

Mislim da kod nas mozes naci neke kineske varijante pad punjaca. Probaj da pozoves MS mobil iz panceva, ili ViP mobil iz NS. Mozda imaju na stanju. Ali kazem nacices samo kineske kopije, ali su kvalitetno odradjen i radice posao. Ili na oglasima ako naletis na originale

Na ovom njegovom original punjaču piše sledeće:

Input: 100-240V ~ 0,5A
50-60 Hz Output: 5,2V 2,4A

Jel to ok i jel mogu da punim na tom adapteru bez problema? :)

Mozes da koristis americki punjac za ipad ovde bez problema.
Fen je druga prica, jer je verovatno drugacije projektovan.
Pozdrav

Ima u svakoj prodavnici strujni kabl za punjac za notebook, 2-zilni, utaknes umesto njihovog nastavka i teras

Slobodno mozes koristiti dodatak za nase uticnice.
I ja sam doneo ipad iz amerike pa sam godinu dana koristio dodatak dok nisam narucio onaj deo sto se vadi sa ipad punjaca da bude za nasu struju za nekih 3$ preko aliexpress. Zove se ipad eu adapter. Nema potrebe da dajes 30-40 eura za original eu punjac kod nasih lopurda
For-ipad-ipad2-MACBook-EU-AC-100-220V-USB-power-Charger-euro-plug-Adapter.jpg

Poslednja izmena:
Adapter sa američkog na naš šteker je bio u Home centru za manje od 100 din. Onaj kineski Elit+ ali radi posao.

Za svaki uredjaj iz Amerike, pošto znate da je kod njih napon 110V, na samom punjaču piše napon na kom radi uredjaj. Znaci ako pise 110-220V ili postoji i 100-240V sto znaci da radi u tom opsegu, potreban vam je samo adapter koji će vam fizicki omogućiti da ga prikljucite u uticnicu.
Ako na punjacu pise Input 110V ili 110V only potreban vam je tzv. pretvarač koji ce prilagoditi napon i to je to. Pretvarace mozete naci u bilo kojoj elektro-radnji. Pozz!

Nazad
Vrh Dno