Šta je novo?

US Robotics 56k eksterni

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
...Da li ovaj modem radi na P I koji nije MMX?
Pokusavam da nadjem modem koji ce raditi na P I 166MHz, koji nije MMX, i imam problem sa softverskim modemima jer traze MMX.

Da li bi mi eksterni Robotics 56k na ovoj masini radio kao takav?

Hvala

Extra modem !
Naravno da radi na P1
Radice i na 286 masini

Sta da kazem, 100% hardverski i kablovski :eyebrows:

Naravno, ako je u pitanju modem za serijski port (RS232) :)
USB varijanta takodje spada u softverske modeme...

Super. Hvala!
Jos jedno pitanje, molim Vas: je l' taj modem stvarno moze da ima 56k protok?

Naravno, kao sto i pishe :mad:

Po meni jedan od boljih modema ikada.

Pitaj koliko je kostao nov pa skontaj sam.

Ja ga imam vec godinama i ne vidim neku veliku razliku izmedju njega i ovih novih Sweex modema. Cak se na mojoj centrali Sweex kaci na vecoj brzini. Nekad je bilo razlike ali sada nesto bas i ne vidim........

Jedina mana ovog modema je da bi pokazao svoje mogucnosti zahteva izuzetno cistu liniju bez suma. Mada ovde je rec o vrhunskoj spravi sto govori i njegova cena od pre 3 god. 75 - 95 eur.

Znaci nema greske sa ovim modemom :)

Mislite kostao je 75-95 Dojche Mark

I sad košta 5000-5500 din sa serijskim portom...

minketa je napisao(la):
Super. Hvala!
Jos jedno pitanje, molim Vas: je l' taj modem stvarno moze da ima 56k protok?

Jos nisam video 56K modem koji zaista ostvaruje punih 56k, ali na 53.3K mozes da racunas ako imas srece pa ti je linija dobra. Ali ponekad je bolje da se prikljuci na malo nize, npr 48k pa da klizi nego da se nakaci na 53.3k pa kasljuca...

tw1sted je napisao(la):
Jedina mana ovog modema je da bi pokazao svoje mogucnosti zahteva izuzetno cistu liniju bez suma. Mada ovde je rec o vrhunskoj spravi sto govori i njegova cena od pre 3 god. 75 - 95 eur.

Znaci nema greske sa ovim modemom :)

Evo ja ga imam cisto bekapa radi (ako ovaj SBB zakaze), i radi sasvim OK (kaci se na 45-53kbita i uglavnom "klizi"), na obe lokacije na kojima sam ga probao (32xx-xxx, i 233x-xxx). Jedan je od poslednjih varijanti sa serijskim prikljuckom (256kb memorije, stariji su imali samo 64kb).

BigBoy je napisao(la):
Ja ga imam vec godinama i ne vidim neku veliku razliku izmedju njega i ovih novih Sweex modema. Cak se na mojoj centrali Sweex kaci na vecoj brzini. Nekad je bilo razlike ali sada nesto bas i ne vidim........

Uglavnom tacno, ali ja licno ne volim interne modeme od kad je pre 6-7 godina ortaku grom (verovatno se indukcijom u tel. liniji napravio napon dovoljan da probije rele) preko internog modema sve zivo pospaljivao.

M_M je napisao(la):
Jos nisam video 56K modem koji zaista ostvaruje punih 56k, ali na 53.3K mozes da racunas ako imas srece pa ti je linija dobra.
Po američkim propisima modemi moraju da budu ograničeni na 53k da bi se uklopili u standard dozvoljenih preslušavanja na telefonskim linijama.

M_M je napisao(la):
Uglavnom tacno, ali ja licno ne volim interne modeme od kad je pre 6-7 godina ortaku grom (verovatno se indukcijom u tel. liniji napravio napon dovoljan da probije rele) preko internog modema sve zivo pospaljivao.

A sta mislis da udar groma u externi modem ne moze da spali nista u kompu? Kamo srece......

Ja sam moj platio 105DM cisto za poredjenje.

Za Minketu bi naj-jeftinije i najbojlje resenje bio neki od starih dobrih
ISA 33.600 modema koji su uglavnom totalno hardverski uredjaji.

Ja sam skoro kupio 3Com U.S.Robotics 56k Voice Faxmodem ali tip koji mi je prodao nije imao drajvere za njega pa bih zamolio nekog ko moze da mi posalje link. Ja sam trazio ali nisam uspeo da nadjem. On radi i sa windows drajverima ali mi to deluje nekako sporo i tromo.
Hvala!

Prvo, ne moze neko da ti salje link za drajvere za modem kada ne zna koji je
model u pitanju.Ono gore sto si napisao "3Com U.S.Robotics 56k Voice Faxmodem" je jako siroko i opste, ima taj modem tacnu oznaku modela na sebi

Drugo www.usr.com :)
Poz

Nazalost na mestu gde bi trebalo da pise je izbrisano(nalepnica). Kako na drugi nacin provaliti o kom se modelu radi?

Jos nisam video 56K modem koji zaista ostvaruje punih 56k, ali na 53.3K mozes da racunas ako imas srece pa ti je linija dobra. Ali ponekad je bolje da se prikljuci na malo nize, npr 48k pa da klizi nego da se nakaci na 53.3k pa kasljuca...

ovi modemi imaju cashe memoriju pa ne kasljucaju, na mom konkretno 64k (3com USR sportster RS232)

Nazalost na mestu gde bi trebalo da pise je izbrisano(nalepnica). Kako na drugi nacin provaliti o kom se modelu radi?

Na osnovu toga da li je za USB ili za COM port pogledaj na sajtu proizvodjaca,
surfovanje - pola sata na www.usr.com i prepoznaces svoj model.
Druga solucija je da otvoris modem i nadjes neku oznaku na stampanoj ploci,
uglavnom je napisano masnim belim slovima.
Eventualno pogledati pomocu programa Everest ....
Pozdrav

Nisi slucajno dobio neku dokumentaciju uz njega koja kaze nesto korisno?

Otvorio sam ga, i prepisao oznake sa nekih cipova, pa onda potrazio na sajtu i nasao moj model. Drajveri rade, radi i modem station, dok control centar nece da se pokrene, izbaci mi obavestenje "The locale (0,1) is not supported by the current code page".

Igraj se malko za Regional & language settings" u Control Panel-u i resices
taj problem ...
Cisto iz llicnog iskustva, posto i sam koristim eksterni US Robotics modem
(USB - model 5633) od sveg tog softvera nema neke vajde osim
ako ne radis upgrade firmware-a na v.92 standard.
Pa cak i posle toga slobodno mozes skinuti taj softver i ostaviti samo
drajvere...
Pozdrav

Probacu, pa cu da vidim, a ima li na tvom modemu ugradjen mikrofon? Kod mene ima, i moze li se iskoristiti za razgovor, posto ne videh tu varijantu u onom modem station.

Ako smem da pitam jer sam i sam fanatik EXT modema, imam ELSA Microlink 56K, USR 56K, i USR 33600, sve externo.

e sad, pitanje je vezano za ovaj 33600 modem, koji je 100% ispravan, ali sam ga dobio na poklom od drugara iz Nemacke, koji nije poneo drajvere i program za njega, tako da NECE da mi radi kao tel. sekretarica kada je komp iskljucen. Za poredjenje ovaj 56K USR radi. A program od 56k ne prepozna ovaj 33600 iako su 99% isti po izgledu i broju lampica i funkcija.

I imam jos jedan dodatni problem na tom 33600 modemu, ima onu nalepnicu da je Approved za DE trziste, tj, kada zove i linija je zauzeta, nece da narednih 15 sekundi uradi redial, jer je to kao po nekom nemackom standardu. Moze li se prefleshovati ili nekako to iskljuciti? Ubio sam se od setovanja i ostalog, nista mi nije pomoglo.

Hvala vam dragi moji ljubitelji externih faxmodema :)

Dlaki74:
Mislim da moj modem nema mikrofon na sebi, meni to nije bitna stvar ...

ArrowSat:
Ja sam nazalost "ljubitelj" eksternih modema iz same nuzde ... nedostatka PCI slotova
i zbog toga sto ne mogu biti iz nekih razloga ljubitelj ADSL ili Cable modema...

Ako su ta dva 56k i 33.6K modema 100% identicni spolja i iznutra, trebalo bi samo da uradis
upgrade firmware-a da bi i ovaj 33.6 postao 56k i da bi radili identicno (verovatno i sekretarice
Ovo je pipava stvar (ne licno za mene) i mozes cak i pokvariti ovaj 33.6 modem ako ga
flesujesh sa pogresnim firmware-om npr.
Naravno da li taj modem moze ili ne da se flashuje (upgrade firmware-a) i ako moze kako se
to radi ja ne znam - to moras sam pronaci na sajtu proizvodjaca na osnovu modela modema.
Takodje upgrade firmware-a radis samo na sopstvenu odgovornost.
Cak i ako je upgrade firmware-a moguc i ispravno uradjen ne znaci da ces resiti problem.

uh...

bilo bi super kada bi ovo video neko ko je vec radio to pa da mi moze dati skoro kompletan savet.

Hvala u svakom slucaju,
pokusavao sam ja da ga flashujem, ali neuspesno.

A recimo ELSA modem sam fleshovao lagano.

***, zezacu se ovih dana, stvarno su USR chudo modemi.

Nazad
Vrh Dno