Šta je novo?

Uradi sam - Arcade stick Volume II

Za to ćeš se načekati, odmah da ti kažem :)
Bolje ti to lepo poruči sam. Ili nađi nekog ko ima karticu, pa mu daj pare i to je to. Kartice su danas ne baš retka pojava :)

Da li radi i na ps3 ili samo na pc-u?

Samo da potvrdim da radi na PS3 bez problema, ocekivano, jer je to ustvari Logitech Dual Action u drugom pakovanju :)

Sto se samog sticka tiche, definitivno nije stvar na koju mozes lako da se priviknes.. recimo donosi ga Bojan cesto kod drugara, ali nikom se ne igra na njemu jer nije lako uopste :) Ja licno sam ocekivao da ce sve to mnogo prirodnije i brze leci, cak se i Bojan jos uvek muci, osim sa Guile-om.. Dakle mora zesce da se vezba i da se posveti vremena, odnosno moras da ga posedujes.. Ovako da igras na tudjem nema nikakvog smisla, osim ako nemas fetis da volis da gubis :)

Poslednja izmena:
@Boris
Danas je prepakovao zice i jos je skratio hod pa je sada mnogo bolje i nema vise onog laga kod hadokena npr. ali i dalje tu mora jos mnogo da se vezba i navikava..

Da, unutrašnjost sam komplet prepakovao. Bilo je jako neuredno. Taman ću da osvežim ove slike kad to budem dovršio. Virtuelni "lag" džojstika je smanjen, da ne kažem totalno uništen. Privikavam se polako ali sigurno. Manje više, nisu mi problem specijalni potezi koliko je sama kontrola mog igrača. Nekako mi je tastatura bila mnogo bolja za kretanje. Istina je da treba navikavanja, ali zato posle, kad se navikneš... priceless!

Cak i na shoryuken forumu kazu da je tastatura za samo kretanje nesto bolja, zbog same brzine i lakoce kretanja. Zato se ja jos dvoumim da li da uzmem stick ili 4 tastera pa da bude kao na tastaturi...

Ja ipak verujem Grujinom bratu koji kaze da je tastatura losa za igranje tabacina :).

Cak i na shoryuken forumu kazu da je tastatura za samo kretanje nesto bolja, zbog same brzine i lakoce kretanja. Zato se ja jos dvoumim da li da uzmem stick ili 4 tastera pa da bude kao na tastaturi...

Pa da, jer tastatura ima tastere. Kada naumiš da igrača pokreneš u novi pravac, dovoljno je samo da stisneš taster što traje daleko kraće nego pomeranje ručice na džojstiku. To je i osnovni razlog zašto se moduje Sanwa džojstik. On sam po sebi ima hod i to stvara virtuelni lag.

Sa druge strane, na džojstiku možeš mnogo lakše da igraš sa čardžerima. Mnogo se lakše čardžuje ukoso i radi kontra udarac za skok (gore noga, ili gore ruka). O Zangifovim specijalnim potezima da ne pričam. Pored svega ovoga, mnogo se lakše kombinuje sa ne-čardžerima. Samo treba vremena za navikavanje.

Kada se sve sabere, džojstik (arcade stick) je ipak bolja stvar od tastature. Za sad sam daleko bolji na tastaturi. Međutim, polako ali sigurno, privikavam se na stick.

Poslednja izmena:
Ova tema me baci na razmisljanje o custom made arkadnoj masini (racunar na kome je kucana biblija:D:d, 17" CRT + dva uradi sam:p stika).

Mislim da je bilo reci o tome ovde na forumu? Ili mi se pak cini?

Meni je u sustini svejedno. Ionako imam arcade stick za SNES tako da sam upoznat sa situacijom :D

Oce li slika sake na sticku? :D

Hahaha 5 palceva :D

Poslednja izmena:
Uuuu, pa extra je :)
Manje je nego sto sam mislio. Ovo mi bas odgovara :)
Pocecu da pravim za zimski raspust.

I jos jedno pitanje. Ako sve vreme drzis saku naslonjenu na tastere, desi li se da nekada slucajno izleti potez, kazu da je Sanwa toliko osetljiva?

Poslednja izmena:
Imaj na umu da sam ja krupniji malo. Moja šaka je poprično velika. Morao bih da ti uslikam isto, samo sa nekim žgoljavkom poput Borisa, pa bi video da tasteri nisu baš mali. Ali kako sam prebacio da mi beli budu sve tri ruke i noge, preporodio sam se.
Što se tiče slučajnih pritiskanja, ne događa mi se tokom igre. Samo tokom drndanja po meniju. Ja ruku držim naslonjenu ispod tastera.

Ako nekoga interesuje, na arcadesparts.com su dobili gomilu novih boja za sanwa tastere i dzojstike :)
Konacno crna boja :)

E sad je pravi :)

Ja nikako da narucim delove. Nikako da mi stigne BlazBlue pa onda nemam ni zelju :D

Hvala drugari.
Verujem da će do petka da bude gotov i moj drugi stick. Planiram da ga napravim malo bolje nego ovaj. Samo fali malo više strpljenja :)

Danas sam još dodatno izmodovao moj stari stick. Uklonio sam dva siva tastera, koji su bili višak, a ove bele tastere stavio na zadnji delo - tamo gde stoje i kod Tournament edition varijante.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno