Šta je novo?

Ups??

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Koji bi mi UPS preporucili, do nekih 200 evra, ali stvarno da radi posao. Ne treba mi toliko velika autonomija (skoro uopste, samo da moze da ugasi komp), vec da dobro pegla napon i da moze da odradi samostalno gasenje kompa, kada nestane el. energije. U potpisu je konfiguracija.

Edit: I naravno da je dostupan na nasem trzistu. 😉

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Search: UPS...

:eyebrows:

Neki APC, neces pogresiti.

A ko je kod nas uvoznik tj. drzi APC program? :trust:

Cena je 118 ili 100+pdv a ima ga i u Desku. (sračunar rizik da bude reklama)
Btw zašto čoveka upućivati na veleprodaju i gde se to plaća u evrima?
Koliko je meni poznato u Direct Linku ne može da kupi jedan komad, bar ne za keš.

Koja je razlika izmedju Smart i obicnih? Na prvom mestu mi je super peglanje napona i posle autonomija koja ne mora da bude veca od nekoliko minuta da se samo ugasi komp. I da, da ima automatsko gasenje.
Sta mislite o modelu APC Smart-UPS SC 620VA 230V ???

Poslednja izmena:
Smart serija ima AVR (auto voltage regulation), tj. to je ono sto te zanima. Jedino, mislim da je to bacanje para, posto ovi "obicni" APC-ovi kad napon previse varira predju na baterijsko napajanje i na taj nacin stite od skokova i padova istog.

Delija je napisao(la):
Smart serija ima AVR (auto voltage regulation), tj. to je ono sto te zanima. Jedino, mislim da je to bacanje para, posto ovi "obicni" APC-ovi kad napon previse varira predju na baterijsko napajanje i na taj nacin stite od skokova i padova istog.

Ma da , ovaj moj reaguje na najmanju promenu i drzi jedno vreme na bateriji!

Opusteno uzmi Mustek USB 800 ili USB1000. Znaci neces pogresiti a rade odlicno posao. Imam dosta jaku konfiguraciju(sem graficke) i maksimalno sam opteretio komp, pstio muziku, film isao na net, ucetao corel, photoshop, word, excell i drzao mi je 20 minuta, i za tih 20 minuta ispraznio se 40%. Sto znaci da je mogao sigurno da drzi jos toliko
Napominjem da sam tad iskljucio struju.

Takodje neki dan me je spaslo, nestala je struja na par sekundi i ups je momentalno reagovao.

P.S pricao sam sa nekim ljudima u vezi UPS-eva i APC jeste dobar, ali ti kupujes IME a po kvalitetu nije nista bolji od musteka.
Preporuka za mustek jer je jeftiniji a savrseno radi posao.

Jer ipak cilj je da imas vremena da ugasis komp a ne da igras ige, tako da mustek radi posao

pozdrav

Ne moze se porediti Mustek i APC. Za duplo vise para kupujes mnogo vise od samo imena. Znas i JNC napajanje ce isto da daje struju kao i Chieftec.

Pazi pricao sam sa ljudima iz par firmi koji prodaju racunare i svi su bili za mustek. Ne samo zato sto je jeftiniji, nego zato sto je dosta kvalitetan. Bar to za verzije od 800 pa na dalje.

Pa naravno da ce da ti kazu da je dobro ono sto oni prodaju i na cemu mogu da zarade... :S:

Zavisi koje su im nabavne cene, a i lakse ce nekoga uopste da ubede da kupi nesto sto je 40evra, nego nesto sto je duplo skuplje.

BTW, imam i Mustek i APC (na 2 masine), tako da poznajem (ne)kvalitete istih... 😉

Meni je Mustek 600 crkao bez ikakve najave! Sve mislim sve je u redu dok nije zadrhtala struja a Mustek nista, ni glasa od njega. Komp mi se ugasio na takav nacin da sam mislio gotovo!!! E tada je kupljen APC, i posto je struja u mojoj zgradi katastrofa imam dovoljno dokaza da kazem da APC vredi svaku paru!

Imam APC SU700i jos od bombardovanja i desetine puta (mozda i stotine puta ko zna) do sada me je spasio od gubitka struje tokom rada. Uz to vise puta mesecno vidim da koriguje napon (navise ili nanize) zbog nestabilnog napona u mrezi. Ni jedan jedini put nije zakazao! Jednom sam mu vec zamenio akumulatore (cini mi se 2kom od 7.2Ah, 12V) pre par godina i uskoro cu ponovo. To ti standardno sleduje kod svih UPS-ova svakih 3-4 godine, barem se tako preporucuje.

I tada ('99-te) APC je bio vise nego duplo skuplji od Mustek-a i slicne boranije, ali mislim da se isplati dati malo vise jer to je uredjaj koji ne menjas svakih par meseci kao npr. video karticu, a cuva "glavu".

Naravno, svako ima svoje rezone, i svaka roba ima svog kupca. Sigurno da je deo cene koju placas zaista za samo ime APC, ali i to ime se nije proculo bez razloga, i da ne vrede koliko kostaju vec bi propali...

Poslednja izmena:
Zaboravite na Mustek ako imate losu mrezu kao ja kod nas u selu gde ima pada napona koji traju ispod sekunde mustek u 30% slucajeva nije reagovao... Ista stav mi je i na poslu gde radim reaguje ali jedan komp prezivi a drugi se resetuje..
APC imam vec 2 godine i nije bilo nikakvih problema...
Plus APC drzi komp dok skroz ne iscedi bateriju a mustek samo par minuta..

posedujem mustek 1000+, i nemam zamerki, pegla odlicno napon, ali APC je definitivno kvalitetniji.....ako nista drugo bar je tisi........izludeo sam od buke tako da ja moj definitivno menjam :cigar:

Poslednja izmena:
Crk'o Mustek... :S:

Ubacio jos 4 harda u masinu u VSu i rek'o da tresnem test od 10 sek u Commander-u, kad ono medjutim... Iskljuci se masina...

Nazad
Vrh Dno