Šta je novo?

Ups???

srdjan_r je napisao(la):
Meni se taj njegov softver uopšte ne dopada. Pokušao sam u XP-u da ručno konfigurišem UPS, ali nisam uspeo. Probao sam sve kombinacije, najviše što sam uspeo, je da pogrešno interpetira pad napona kao nestanak struje.
sto ti se ne svidja? da se razumemo, ne pricam o softveru koji dolazi uz njega vec o onom novom o kome mozes vise procitati u manual-u

supermenx je napisao(la):
Potrosnja je 250w

Eto ti odgovor na tvoje pitanje! ;)

BTW, ja sam mislio da mu je veca potrosnja.

Miroslav je napisao(la):
sto ti se ne svidja? da se razumemo, ne pricam o softveru koji dolazi uz njega vec o onom novom o kome mozes vise procitati u manual-u

U Manualu piše samo o onom koji sam dobio uz UPS. To je bilo pre pune 2 godine.
Taj koji dolazi uz Musteka, nekako mi je bio bezveze sa konfigurisanje, pogotovo što nisam mogao odmah da pronađem iskljucivanje dosadnih popupova u slučaju pada napona i sl. Uostalom sasvim lepo radi i bez njega. Ako imaš link za download tog novijeg, pošalji.

Što se tiče ljudi koji imaju averziju prema ovom UPS-u mogu reći sledeće. Tamo gde ja živim, padovi napona i nestanak struje je kako dobar dan. Za ove dve godine, u mom kraju je bilo dosta crkavanja HDD-ova zbog toga, pogotovo Maxtora koji je posebno osetljiv. Za te pare, bolji UPS se jednostavno ne može pronaći.

u uputstvu pise da se najnovija verzija drivera moze skinuti sa www.ups-software-download.com

idi tamo, videces da je stari program koji verovatno ti koristis napusten i da rade novi. meni je on kul, probaj ga pa javi rezultate.

Ja sam instalirao taj WinPower i posle kraceg vremena vratio Commander Pro. Nakako mi je radio nestabilno, a koliko se secam verzija je 1.0 ako nisu izbacili novu. U sustini meni je potreban samo da mi kaze koliko je ostalo vremena dok se baterija ne isprazni ako nelaze, a ostalo mi je nebitno.
Cemu vama sluzi?

soni je napisao(la):
Ja sam instalirao taj WinPower i posle kraceg vremena vratio Commander Pro. Nakako mi je radio nestabilno, a koliko se secam verzija je 1.0 ako nisu izbacili novu. U sustini meni je potreban samo da mi kaze koliko je ostalo vremena dok se baterija ne isprazni ako nelaze, a ostalo mi je nebitno.
Cemu vama sluzi?
da mi posalje mail kad nestane struje kuci :D ali ozbiljno :) reagujem obicno u roku od 2 minuta, pa ako je nestanak veci, mogu da ugasim sam masinu, ili eventualno da produzim rad gasenjem ostalih nepotrebnih stvari

Miroslav je napisao(la):
u uputstvu pise da se najnovija verzija drivera moze skinuti sa www.ups-software-download.com

idi tamo, videces da je stari program koji verovatno ti koristis napusten i da rade novi. meni je on kul, probaj ga pa javi rezultate.

Taj link je katastrofalno spor. Ima li još neki?

To ne mogu kvantitativno da ti objasnim.
Vec sam napisao sta mi se desavalo sa Mustek-om, dok od toga sa APC-om nema ni traga.

p.s. Nije APC jedan od najvecih i najpriznatijih proizvodjaca uredjaja ovog tipa na svetu. Pri tome se misli i na mnogo ozbiljnije sprave, npr. za bolnice.

Moja preporuka za APC.... Koristim model sa AVRom od 280VA jos od '98 i radi bez greske... jedino sto sam pre mesec dana promenio bateriju (~1000din) ali to bi morao da uradim sa bilo kojim modelom...

Jedino su modeli sa AVR-om (Smart serija) prilicno skuplji.

Da li postoji mogucnost da se na ups prikaci
klasican akukulator iz kola od na pr. 45A.

Mustek 800va, da li postoji mogućnost da se isključi onaj zvuk (biiiiiiiiiiiiiiiiiiiip :) ) kod uključivanja UPS-a, ili samo pomazu sečice :D

Moze da se poveze na akumulator, ali problem je sto je invertorski stepen u UPSu projektovan za kapacitet baterije koja ide uz UPS tako da mozes da ocekujes probleme sa pregrevanjem i slicno.

Delija je napisao(la):
To ne mogu kvantitativno da ti objasnim.
Vec sam napisao sta mi se desavalo sa Mustek-om, dok od toga sa APC-om nema ni traga.

p.s. Nije APC jedan od najvecih i najpriznatijih proizvodjaca uredjaja ovog tipa na svetu. Pri tome se misli i na mnogo ozbiljnije sprave, npr. za bolnice.

ok, kontam to, ali zasto dva ups-a? jel to varijanta; kupio Mustek-a, nije ti se svideo, pa kupis i APC... ili ti treba vise vremena da sacuvas podatke.

Prva varijanta.

A i tako izadje jeftinije nego APC650-tka, duze traje, a isti je efekat posto monitor nije toliko osetljiv.

dobar rezon, moracu i ja to da vidim.

Da li mogu na 2 masine istovremeno da se nakace USB i seriski kabel koji se dobije uz 600VA? Tj, da li mogu na obe masine da stavim software za njega?

Pozdrav.

Moj ima samo serijski port. Nema USB-a.

I evo jos malo podataka...

Spojeno na Mustek 600VA.

XP2000+, WD 20GB 7200, 2x 3com905c, 256ddr
Duron 800, 256sdram, 120GB Maxtor, Skystar 2, 1x 3com 905c
1xDlink 900AP+
3xOvislink 1120AP
2xSwitch

Bez ikakvih monitora.... Opterecenje 50-54%
Sutra cu da prebodem jos jedan linux ruter sa celeronom 400 i 2 hard diska... Valjda ce izdrzati sve?? Oce li?

Evo sad sam doneo Mustek 600 u NS, prikacio ga na masinu i sve je bilo OK, dok nisam simulirao nestanak struje. :d Prvo je u njegovom softveru pokazao da je kapacitet baterije 33%, a onda je za 2 minuta spustio na 27% i uradio shutdown u kome nisam uspeo da ga sprecim. Zatim sam podigao masinu prikljucivsi struju i na pola podizanja XP-a, UPS se naprasno iskljucio ??? Ukljucio sam ga ponovo na njegov prekidac i cim sam usao u Win njegov program (Commander Pro) je pokazao da je kapacitet baterije 77%. WTF???

p.s. Djubre, kao sto sam vec rekao! :mad:

@joker: i mene ovo zanima, jer se desava da me buka koju pravi probudi, jer su cesti nestanci struje nocu.

@nIce Cream : i ja imam isti problem, dva kompa a jedan samo povezan kablom. Mada ovaj drugi ne radi kada nisam za njim, tako da ga sam gasim, ali bi bilo lepo da moze. Iam 2 kabla jedan usb i jos jedan. Da li bi to radilo da povezem na dva kompa?

Inace imam Mustek 1000va i na njega vezana dva racunara sa jednim monitorom. Torture test nisam probao, ali nekoliko puta se rezalo tokom nestanka struje i svi diskovi koji su se tada rezali su ispravni. A posto se radi o komprimovanim i lako ostetljivim arhivama, mislim da ups super obavlja posao. Inace lagano mi je izdrzavao po 10ak min sa oba kompa. Znaci za taj novac dobra kupovina.

milos1985 je napisao(la):
Znaci za taj novac dobra kupovina.

Amen. Kljucna stavka u celoj raspravi.

Delija je napisao(la):
Evo sad sam doneo Mustek 600 u NS, prikacio ga na masinu i sve je bilo OK, dok nisam simulirao nestanak struje. :d Prvo je u njegovom softveru pokazao da je kapacitet baterije 33%, a onda je za 2 minuta spustio na 27% i uradio shutdown u kome nisam uspeo da ga sprecim. Zatim sam podigao masinu prikljucivsi struju i na pola podizanja XP-a, UPS se naprasno iskljucio ??? Ukljucio sam ga ponovo na njegov prekidac i cim sam usao u Win njegov program (Commander Pro) je pokazao da je kapacitet baterije 77%. WTF???

p.s. Djubre, kao sto sam vec rekao! :mad:
Imao slične probleme sa istim uređajem. A onda sam deinstalirao taj Commander Pro i skinuo serijski kabl čime je mušičavo ponašanje Musteka prestalo.

Probacu prvo ovaj WinPower, pa ako ne pomogne poslusacu te.

Ovaj thread sam dostao citao kada sam se odlucivao za ups,
pa posto sam kupio jedan rekoh da i ja doprinesem i dam moja iskustva o njemu.
Dakle odlucio sam se bio za Mustek 600USB.
Ima kao AVR, ali on mi je nesto i sumnjiv.
No pri nestanku struje odlicno radi.
Testirao sam ga na 19" monitoru (ogromni belina nf), AMD Barton XP 2200+, DiamondMax 9+ 80GB, Combo, CD-ROM, TV kartica,USB scaner...
Dakle i monitor i komp je prikljucen na USB. Pustio sam TV, da se nesto kopira sa combo na hard i nesto sa drugog CD-roma na hard, burnk7 da dodatno opteretim procesor, speedy da opteretim graficku, pustio sam nesto da se skenira (napajanje skenera preko usb) i da se stampa (napajanje stampaca ne ide preko usb), monitor naravno ukljucen. Istekam usb iz struje i sve lepo nastavi da radi. Pustim tako neko vreme i sve lepo radi. Vradim usb u struju i lepo nastavi da radi.
Par puta mi je nestajala i struja, nekada i samo na par sekundi i uvek je UPS odbro odreagovao.
Mozda ste ocekivali ali, medjutim ovde ga nema. UPS sasvim lepo radi. Moja preporuka, za ~40e vise ne mozete dobiti.

(Jos samo kada bi mi mustek platio za reklamu :p)

Ja imam jedan Mustek 650 i jedan jaci (od 800 valjda) i ukupno teraju tri racunara savrseno, sa milion nestanaka struje.

Nazad
Vrh Dno