Šta je novo?

Ups???

danijel00 je napisao(la):
I ja kazem da nije svejedno!

Ja trenutno razmisljam o enel upsu... to sto je ruzan mi je manje bitno... jel ima neko neka iskustva?

takodje (malo off topic), video sam u NS coolink napajanja... jel ima neko neku ideju jesu cemu (jos bolje link)? malo su jeftinija od chiefa...

Ako mislis na Coolink sa dva ventilatora, kada sam kupovao mislio sam njega da uzmem- izgleda kvalitetno odradjeno, full pakovanje, dosta je tesko ako se nevaram teze nego chieftec 360w. Ipak sam uzeo chieftec jer sam nasao jeftinije.
ako misli na jedan od ova dva evo link

http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=240&p=8

Pozdrav

Ma kakav crni Mutek ups bezite dalje od njega mozde one starije serije su netso valjale ali ovi novi sto su izasli u zadnje dve godina su krs..
Kod mene u selu ima dosta padova struje koje traju manje od sekunde i u tim uslovima Mustek 400V u 30% slucajeva nije reagovao plus u poredjenju sa APC 500v drzi nekih 10x manje komop (4min napsram 50 minuta kod apc-a samo za kuciste)
Inace na reklamaciji sam cekao i dobio opet neispravan koji je bio na opravci i tada sam trazio pare nazad i kupio apc..
Inace od druga sam saznao da mustek ima i do 50% reklamacije zato me intresuje kako vama oni uopste rade il vom mozda struja nestaje 1 mesecno ;))

Turbo je napisao(la):
Pozdrav svima!

EDIT: Gde ima Mustek 1000 da se kupi (sto blize Subotici) i sta znaci u oznaci PLUS ili SMART, mada u ceni i nema nekih razlika, ali neko navodi bez ikakve oznaki, a neko sa nekim od ove dve.... u cemu je fora?

Oko godinu dana koristim Mustek 800VA PRO. Za razliku od jeftinijih APC-ovih UPS-ova (ovo jeftinijih je uslovno, jer je cena onih Musteka sa AVR-om u vreme kada sam ja kupovala UPS bila priblizna ceni APC-ovih bez AVR-a, naravno za sliznu snagu) ovo je "smart" varijanta , sto znaci da ima AVR- automatsku regulaciju napona. APC-ove smart varijante su i nekoliko puta skuplje. AVR mi je jako bitan jer pored toga sto "podize" napon kada je nizak, on ga i "spusta" kada predje odredjene granice. Postoji i APC-ov poseban uredjaj za "peglanje" napona , ali on nije ni malo jeftin.

Sa Mustekom od 800VA, 19" monitorom i P4 na 2.4 GHz, masina radi oko 13-14 minutaa kada je opterecenje oko 40-50%.

zeljko je napisao(la):
Ma kakav crni Mutek ups bezite dalje od njega mozde one starije serije su netso valjale ali ovi novi sto su izasli u zadnje dve godina su krs..
Kod mene u selu ima dosta padova struje koje traju manje od sekunde i u tim uslovima Mustek 400V u 30% slucajeva nije reagovao plus u poredjenju sa APC 500v drzi nekih 10x manje komop (4min napsram 50 minuta kod apc-a samo za kuciste)
Inace na reklamaciji sam cekao i dobio opet neispravan koji je bio na opravci i tada sam trazio pare nazad i kupio apc..
Inace od druga sam saznao da mustek ima i do 50% reklamacije zato me intresuje kako vama oni uopste rade il vom mozda struja nestaje 1 mesecno ;))

I kod mene se isto to desava sa strujom i samo zbog toga sam uzeo UPS i Mustek 650 me nikada nije izneverio-nujednom a ni druga koji ima 400. Naravno nemam razloga da ti neverujem, ALI DA APC500 DRZI 50MIN E TO.... :trust:

Nema teoretske sanse da APC drzi 50min!

p.s. Mozda neku 386-icu! :d

Nije na odmet naglasiti da APC nema teoretske sanse da drzi 50min! ;):d:d:d

Poslednja izmena:
Koja je ovo glupost tj. bug??? :mad:

Moderatori, intervenisite! :D

Probaj to da izvedes u istoj minuti i to sa identicnim postovima! ;)

p.s. Jes' da sam popio malo vise piva, ali... :d

Evo sad sam probao i u roku od 5 minuta ne moze da se ponovi isti post!

Nije mi jasno!

Možda ti je pobrljavio taj tvoj APC koga toliko hvališ :D :D :D

Nece da moze :d, na ovoj masini u NSu, nazalost, nemam uopste UPS. ;)

Ma kazao sam 50min samo za kuciste bez monitora klasicna P4 celerom konfiguracija koju mustek 400 drizi jedva 7-8 minuta...

I iskljucivanjem dovoda struje nemoze se oponasati sva ****** nase elektrodistribucije koja u mom selu ima padove napona po od par milisekundi koja resetuju kompove i koje vecina mustek ups-eva nemoze da detektuje u vecini slucajeva ;)

Imam jedan UPS od 500VA (marka je Apollo... bullcrap) kupljen neke '97. Naravno, baterija mu je otisla pre jedno 2 godine, sto je normalno. Na njega je prikacena masina iz potpisa (ona prva + 19" monitor). Zanimljivo je to da ladno uspeva da reaguje pri trenutnim padovima napona, tj. sprecava resetovanje kompa! :)
Ako bih mu zamenio bateriju, ipak ne verujem da bi uspeo da drzi sve navedeno sa monitorom (monitor i jaci komp sam uzeo tek posto mu je baterija oslabila tako da ne znam da li je ranije mogao uopste da drzi sve zajedno).

zeljko je napisao(la):
Ma kazao sam 50min samo za kuciste bez monitora klasicna P4 celerom konfiguracija koju mustek 400 drizi jedva 7-8 minuta...

A "SAMO" kuciste, a ja mislio i jos nesto.... ,)

Ako je tako onda sam se ja *****ao pa uzeo Musteka koji drzi samo 10-tak minuta, a ustedeo pisljivih 25eura.
A za Musteka 400 je proizvodjac toliko propisao pa nema razloga da drzi duze.

Jel' treba jos jednom da ponavljam??? :d

Delija je napisao(la):
Naravno!
Pa zato sam ga i stavio samo za monitor!

Inace, narode, probajte da poterate Prime95 i za vreme TortureTest-a na malo jace overklokovanom procesoru (visa voltaza) da iskopcate par puta struju, pa onda ocenite rad Mustek-a. Reset vam ne gine! ;)

Isto to na APC-u radi bez ikakvih problema.
Evo sad sam probao ovo sto kazes, torture test i iskljucivanje upsa iz struje i masina je nastavila normalno da radi. Mustek 600VA i na njega zakacen solidan komp i 19" monitor. U svakom slucaju vredi tih 4x€ koliko kosta

evo sad malo mojih cinjenica...

Mustek 800va, nakaceno sledece:

1. P4 @2.4, 512mb ram, 2 harda, chieftec 360w, dve mrezne i graficka pci, granite bay ploca
2. Acorp i810, celeron 333, cd, flopi, graficka integrisana, 2x64mb rama, neko ko zna oje napajanje...
3. Dlink ruter sa integrisanim switch-em, trenutno sluzi samo kao switch.

Opterecenje: 21%

znaci, sasvim super za 50e :D naravno, malo sam ga drmao iskljucivanjem struje, sve mi je i dalje up... nista restart, nista pucanje aplikacija...

Mene Zeza Apc 350.p5 Proactive Asus,fx,200 Giga Hd,intel Lga 775 2.8,monitor 19''.ovo Sve Radi Dok Se Ne Ukljuci Ves Masina(hehehehe...ubica)u Kupatilu.tada Restart Ide Po Automatizmu.jaiks!slabasno Je.moram Jace Da Kupim....taj Mustek Mi Je Primamljiv......

koja jacina UPS-a treba da bi izdrzao projektor jedno 5 min da radi, da uspe da se ohladi lampa?
napr. projektor od 600 ANSI. Da li je ovaj od PowerMust 600 za to dovoljan?

Pogledaj specifikacije projektora, kolika mu je potrosnja?

mustek 800va one moje konfiguracije gore drzi 10min online, tako mi bar prijavljuje njegov softver, koji je btw fantastican.

inace danas mi sestra kaze da se 10x palio kad je padao napon na trenutke...

Meni se taj njegov softver uopšte ne dopada. Pokušao sam u XP-u da ručno konfigurišem UPS, ali nisam uspeo. Probao sam sve kombinacije, najviše što sam uspeo, je da pogrešno interpetira pad napona kao nestanak struje.

Nazad
Vrh Dno