Šta je novo?

UPS za preporučiti?

bigfish

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
309
PLaniram da u narednih par dana kupim UPS po prvi put, pa me interesuje da li neko moze da preporuči neki model do nekih maximalnih 70 eur. Za sada sam video dva modela, oba Mustekova, POwerMust 848 Offline, i Power Must 848 Line Interactive. Iskreno ne razumem suštinsku razliku izmedju Offline i Line Interactive. AKo neko može da pojasni malo, da li preporučujete Mustek generalno, ako ne, šta je vaša preporuka?

Hvala unapred!

Po načinu kako reaguju na nestanak mrežnog napajanja UPS uređaji se dele na:

1. Offline / standby
  2. Line-interactive
  3. Double-conversion / online

Kod prvog tipa brzina prebacivanja na akumulatorski režim je najmanja, kod drugog tipa reakcija je nešto brža, a kod trećeg tipa vreme transfera praktično ne postoji pošto nema izmene režima kad nastupi nestanak mrežnog napajanja.

Proizvođači su iskoristili ovu suštinsku razliku pa su u svoje uređaje unosili niz drugih unapređenja na način da ovaj poredak ne bude narušen. Dakle najskuplji i najkvalitetniji su online uređaji zatim slede line interactive i na kraju standby.

Poslednja izmena:
Ja samo znam da ne uzimas Mustek i PCM (powercom),.. ovim modelima zameram ocajno spor odziv pa se desi da ne problematicnim mrezama ne reaguju na vreme a i imaju problem da drze racunar na deklarisanog vremena pod baterijom...
APC vec izlazi iz tog okvira cene, za ostale istina neznam nista a i slabo se nalaze kod nas

Najbolji odnos cene i mogućnosti nude upravo Mustek i Powercom, za kućnu primenu ti ne treba ništa bolje. Imam već 3 godine Mustek 1000 USB i zadovoljan sam sa njim.

mustek 1000 i mustek 848 i svaki nizi su nebo i zemlja :)
ako vec ides na mustek idi na taj 1000 usb bar... nikako na offline model koji je skart... ali mislim da cenovno izbija iz tvog limita

vidim da ima "povoljno" MGE 625VA njih je kupio APC a i nisam video negativnih komentara pa uzmi i njih u razmatranje

Poslednja izmena:
Naravno, nije problem da se doda koji evro više ako će to garantovati određeni nivo kvaliteta. Tako da su i dobrodošli predlozi koji premašuju taj limit od 70 eur, naravno ne previše. Hvala još jedno, i čekam još vaših predloga! ;-)

Ja imam dobro iskustvo sa Powercom-om, za kućnu upotrebu završava posao. S tim što sam sada prešao na APC Smart-UPS, a Powercom prebacio da mi drži deo mrežne opreme.

Generalno, ne znam kakav je kvalitet baterija koje sada stavljaju u jeftinije UPSeve, ali bez obzira na model UPSa, baterija je jedina stvar o kojoj treba voditi računa tokom same eksploatacije i koju treba redovno menjati kada se istroši.

Vrh Dno