Šta je novo?

UPS za ovu konfiguraciju

reiser

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2009
Poena
154
Dakle, konfiguracija je sledeca:

CPU Intel i7 2600K @ 4.5GHz
MoBo Asus Maximus Extreme-Z
RAM Kingston Hyper-X 2x4GB 1600MHz CL9 1.65v
VGA MSI GeForce GTX 560-Ti Hawk Frozr III OC
Monitor BenQ G2420HD x 2
HDD Crucial m4 128GB, Samsung SpinPoint F4 2TB
Case Cooler Master HAF X / Seasonic X-Series 850W

Koji UPS bih trebao da uzmem za ovu konfiguraciju, do 200tinak evra?

Meni u stvari treba UPS koji ce moci da izdrzi bar 10tak min u slucaju nestanka struje. Cena nije fixna, moze da ide i vise ako je zaista potrebno.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, zanima me slična stvar:

Koji UPS bi mašinu iz potpisa mogao da održi nekih 5 min čisto da mogu natenane da pogasim i sačuvam sve što sam radio?
Samo još da napomenem da bih gledao da prođem što jeftinije (naravno ne po cenu da kupim neko đubre) pošto nemam baš mnogo para da dam za neke super kvalitetne UPS-eve a iskreno mislim i da mi ne trebaju... :)

Ajd da se i ja prikljucim.
Uredjaji: Konfa iz potpisa, xbox, ps3, stampac, mini linija (i sitnice tipa lampa, ruter, modem, punjac...). Naravno, nikada se nece koristiti sve u isto vreme, ali me plasi da ce napon varirati ako budem koristio par uredjaja zajedno.
Suma: oko 200e.

Vidim da je BR800i popularan pa gledam sada BR900GI

Poslednja izmena:
Imam 3 god APC Br800i izuzetno kvalitetan uredjaj jedino sto ima "simulated sine wave" pa sa nekim napajanjima se cuje zujanje iz napajanja kad prebaci na bateriju,kao kod mene sa Ocz ModXstream 600w, dok APC Smart upsevi imaju "true sine wave" i toga nema savet pogledaj smart upseve.Meni ovo zujanje ne smeta a nisam nasao nigde podatak da steti napajanju i sljaka i napajanje i ups 3 god bez problema. Nadam se da ce ti ovo pomoci u odluci :)

Ako se zujanje cuje samo tokom koriscenja baterije, odnosno nestanka struje, onda to nije problem. Nek odzuji to sto ima dok ne iskljucim komp i kraj price.
Samo bih da znam da li je ovaj br900gi dobar kao i prethodnik koga svi hvale.

Dobar sigurno kao i svaki APC. Stvarno kvalitetni uredjaji zato i kostaju vise od Musteka ili ostale konfekcije, ali kad das 1000e za komp nije mnogo 200-300e za ups da ga sacuvas zar nije ?

Poslednja izmena:
A je l moze neko da mi objasni jednu stvar? Kako se koriste c13 uticnice? Jos bih nekako mogao da nadjem c13-c14 kablove za pc i monitor, ali kako da povezem aparate sa suko utikacima?

Za suko moraju da se naprave kablovi, a postoje i modeli sa suko uticnicama al manje snage. A kablovi c13-c14 su standardni za upseve imaju da se kupe u vecini radnji a uz ups mislim da dolaze 2.

Taj inform je suvi shit kao i svi ostali musteci, sweexovi i trustovi. Nijedan od tih jeftinih ups-eva ne pegla napon nego svi imaju simulirani sine wave.

AVR je jedno, a Simulated Sine Wave drugo.

Ove ostale i ne uzimam u razmatranje, ali kad je najjeftiniji APC koji dolazi u obzir 3 puta skuplji i kosta vise nego moja ploca, CPU i RAM, tu nema mesta za filozofiranje.

Nazad
Vrh Dno