Šta je novo?

Hardver UPS rezervno napajanje / zastita

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

flameffox

Zapažen
Učlanjen(a)
14.08.2022
Poena
12
Pozdrav!
Hteo bih da kupim neki UPS za desktop kompjuter koji ima kvalitetnu zaštitu od strujnh udara, do nekih 200 eur.

Gledao sam ovako nesto:

Imate li vi neki predlog?

Interesuje me vase misljenje.
Hvala!

Generalno od svih pomenutih se preporucuje APC kao sigurno resenje, samo nisam gledao recenzije konkretnog modela. Mene ovaj moj iz potpisa solidno sluzi, s obzirom da u proseku jednom nedeljno imam neku oscilaciju/prekid u naponu. Jednom sam morao da ga nosim na servis posle godinu i nesto, ali je reseno.

Njoy i Gembird su konfekcija, ne bih se igrao s tim. Definitivno APC.
Sad, koji od ona dva, BX750MI ili onaj BV1000i, nemam pojma. Ne znam u čemu se razlikuju. BX mi deluje serioznije...
Ako ti je budžet već toliki, uzmi neki većeg kapaciteta.

Pozdrav @danilo989 @jurodivi
Hvala vam na odgovorima.
Mislim da ću nešto tako uzeti, APC jedan od ta dva najverovatnije.
Još ću se konsultovati sa prodavcima..
Najverovatnije ću uzeti i novi produžni APC sa zaštitom, da mi ne pregori komp i oprema ako bude nestajanja struje.
Ne znam kako će ova zima izgledati što se tiče struje i cirkusa oko toga, pa da se na vreme obezbedim.
Hvala i veliki pozdrav!

Da kucnem u drvo, nisam imao problema sa Mustek proizvođačem.
Isto spada u konfekciju, u odnosu na APC. Po komentarima drugih.

Kroz moje ruke je prošlo 3 modela. Samo jedan iz 200X - neke je otišao u penziju. Preostla 2 služe dobro, zamena baterija i vozi.
Iskustva su različita.

Da kucnem u drvo, nisam imao problema sa Mustek proizvođačem.
Isto spada u konfekciju, u odnosu na APC. Po komentarima drugih.

Kroz moje ruke je prošlo 3 modela. Samo jedan iz 200X - neke je otišao u penziju. Preostla 2 služe dobro, zamena baterija i vozi.
Iskustva su različita.
U suštini ko ima opciju da isproba par različitih taj najbolje može da prosudi. Baterije svakako traju oko 2 godine, tako bar naglašavaju na specifikacijama. Ipak je bolje zaštititi opremu i podatke, nego posle plakati kada crkne nešto od opreme.. Kako nam obećavaju restrikcije ove zime bolje na vreme da mislim. ⚡️🤷‍♂️

Ако желиш само да заштитиш компоненте онда ти је довољан APC-AVR, не мораш да трошиш новац на UPS, за податке већ мора UPS.

Не знам колико дуго користим AVR (можда чар и 10 година), углавном пегла напон, можда се десило 2 или 3 пута да је "угасио струју", али код мене је комп за разоноду, не радим ништа корисно па да ми је битно да ли ћу сачувати податке на којима тренутно "радим".

Ако желиш само да заштитиш компоненте онда ти је довољан APC-AVR, не мораш да трошиш новац на UPS, за податке већ мора UPS.

Не знам колико дуго користим AVR (можда чар и 10 година), углавном пегла напон, можда се десило 2 или 3 пута да је "угасио струју", али код мене је комп за разоноду, не радим ништа корисно па да ми је битно да ли ћу сачувати податке на којима тренутно "радим".
Ma ja radim na kompu, po ceo dan mi je uključen. Pa moram da ga zaštitim da ne bi pregorelo nešto ako bude pikova iz mreže, a i da mogu da ga isključim i snimim podatke.

Nazad
Vrh Dno