Šta je novo?

UPS ON OFF

stefan1km

Cenjen
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poena
169
Ljudi moji interesuje me gasite li ups dok ne radi racunar , vidite ja sam skoro uzeo prilicno skup ups mustek 2012 , ocekujem da traje par godina pa me interesuje kako je najpametnije da ga odrzavam , da li je potrebno da se gasi ili moze konstatno da radi ?

Mustek i skup.. eto dva pojma koji ne bi trebali ići zajedno u jednoj rečenici :). Ugl. ne, UPS se ne treba gasiti osim ako ćeš biti odsutan na duže vreme ili zbog neke opake grmljavine vani.

Ja moj APC 1500 gasim noću, ne radi njega nego da mirnije spavam s pogašenom elektronikom.

Na poslu nikada ne gasim ups.

Ne znam zašto bi gasio nešto što je predviđeno da stalno radi?

Inače imam APC SmartUPS 700i od 1999-te i APC SmartUPS 1000i od 2006-te i nikad ih ne gasim osim kad idem na godišnji odmor.

Dakle stalno su on-line, vidim s vremena na vreme (oko 2x mesečno) se sami kalibrišu. Ako nema dužih prekida struje, svaka 3-4 meseca ih ispraznim na do oko 20% kapaciteta i pustim da se napune, da se baterije malo "razmrdaju". Menjam baterije na svake 3-4 godine, kada ih ujedno i malo očistim od prašine i prljavštine. Oba su još uvek u besprekornom stanju, da čuknem u drvo.

Poslednja izmena:
APC Smart je i podesen fabricki da se "sam" kontrolise na 14 dana, odnosno vrsi i test svaki put kada se ukljuci [prilikom ukljucenja taj test radi i CS i RS serija]. Ja moj ne gasim, jer je na njemu i ADSL ruter, bezicni tlf. Jedino sto sam mojima rekao, da u slucaju duzeg nestanka struje [od 10tak minuta], ga ugase na donji taster. Kad stigne struja, on svejedno puni akumutore i u takvom rezimu.
pozz

Hvala na odgovorima , kod mene cesto nestaje struja svaki dan bar po jednom i to na par minuta pa dodje , ne znam koliko ce to trpeti baterije ali koliko god da trpe neka trpe menjacu ih ne znam sto se svi zalite na mustek meni je totalno ok pozdrav

I ja sam uzeo mustek 2012,prikljucio pc i monitor,ali kad uradim batery test pc uredno radi al mi monitor iskljuci!nemam pojma zasto?Jel ima neko neku ideju?

Zvuci glupo, al kako si spojio monitor, na koji izlaz iz Ups-a?
edit: sad sam pogladao tacno taj model i on nema [za razliku od ostalih] izlaz koji nije na bateriji, vec samo ima prenaponsku zastitu. Po uputstvu, sva 4 izlaza su identicna [ako je taj model, Mustek 2012].
pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno