Šta je novo?

UPS Mustek Power Must 800 pro

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Ljudi, sta kazete za gore navedeni UPS? da ga kupim? po karakteristikama se ne cini los, ali ne znam kako radi, nikad nisam imao Mustek, da li neko mozda ima neko iskustvo sa Mustek UPS uredjajima???

Moje je lose.....mustek od (koliko se secam) 600va u firmi.....desavalo mi se da se server koji je bio nakacen na njega restartuje ?! Kako,nemam pojma....
Zamenili smo za apc 500va,koji je cak duze drzao od musteka...to je bilo pre jedno 2 godine.....
Sada cujem da su ljudi zadovoljni....mada APC ce uvek biti APC......

Drugarici je prestao da se resetuje racunar (pretpostavio sam da se radi o problemu sa strujom) kada sam joj kupio Mustek 600VA. A u to vreme se secam da sam gledao 800 Pro i bio je zncajno bolji (vredelo je razlike u ceni). Naravno, nikad nece biti kao APC...

Odlican je to uredjaj, a li otkako je Sinteh zamenio Mustek liniju APC-om tesko da ces uspeti da ga nadjes negde u prodaji

ja imam kuci mustek 800 a u firmi dva mustek 600.

Da kucnem u drvo za sada radi ok.

Svaka preporuka

Kupio sam taj UPS nakon što mi je crkao stari Mustek od 600 VA i moram reći da nisam preterano zadovoljan. Kada se izlazni kablovi malo pomeraju, gubi se kontakt, tako da na to treba paziti.

Nedjo je napisao(la):
Odlican je to uredjaj, a li otkako je Sinteh zamenio Mustek liniju APC-om tesko da ces uspeti da ga nadjes negde u prodaji

Ne kontam odakle ti toliko visoko misljenje kad gomila ljudi ima "cudna" iskustva sa mustekom... :trust:

Ja danas kupio APC BackUPS 500EI, evo puni mu se baterija :D
A da, Mustek :S: Ja to nebi' uzim'o.

Jedino, sa tim APC-om od 500VA ne mozes da teras iole malo jaci komp sa CRT monitorom...

Moze za ono sto meni treba, da ga ugasim lepo kada nestane struja, i da mi lepo pegla napon. Btw, autonomija sa 17" CRT je oko 15 min, sto mi je i vise nego dovoljno.
Sigurno necu testirati 3DMark05 kada nestane struja :D

illidan je napisao(la):
Moze za ono sto meni treba, da ga ugasim lepo kada nestane struja, i da mi lepo pegla napon. Btw, autonomija sa 17" CRT je oko 15 min, sto mi je i vise nego dovoljno.
Sigurno necu testirati 3DMark05 kada nestane struja :D
Posto je i gde si uzeo?

@illidan
15 min moze samo sa vrlo slabom masinom...

Corona, 96 eura.

Hah,a ja prodavao apc 650va,nov za 90 :)
Doduse,imacu uskoro jos jedan...

Samo jedno uporedjenje:

APC 350VA - oko 6 minuta sa 21" i OC P4

Mustek 400VA - gasi se zbog preopterecenja

Mustek 1000VA - oko 15 minuta na istoj masini

I jos jedno uporedjenje, trafo u M1000 je manji nego u APC500.

meni je mustek drzao vise od 20 minuta pri maximalnom opterecenju

illidan je napisao(la):
i da mi lepo pegla napon.
Zar BackUPS to radi? Mislio sam da samo SmartUPS može to. :trust:

eee

e uzeo sam Mustek... I ja sam oduvek imao APC, ali mi je sad nesto mnooogo skupo da ga uzimam, a ovaj Mustek mi se nije cinio losim. Sad punim bateriju, nadam se da ce sve biti OK.
Hvala na komentarima.
i ja sam uzeo moj UPS u Coroni, najbolji su bre! i najjeftiniji :D
Poz Svima!!!

a ja odo u UK... tomorow...

vectorman je napisao(la):
Zar BackUPS to radi? Mislio sam da samo SmartUPS može to. :trust:

I bio si u pravu... ;)

Moze, ima cetiri uticnice za uredjaje, a jedna je surge arrest. Koliko znam surge arrest to radi.

Pogresno "znas"... ;)

Evo prescott na 3.6GHz, da opticka uredjaja (DVD), dva hard diska, GF6600 (400/600), jedno 5-6 kulera, dve neonke, SB Live, modem, mrezna karta i Aerogate 3, pokazuje mi za autonomiju 25 minuta u idle.

Prilozi

• apc.jpg
    apc.jpg
    56.5 KB · Pregleda: 127
To sve zajedno 81W ??? :p
Ma super si! :d Pazi kad nema sheme! ;)

Aj' sad istekaj UPS iz mreze i meri... ;)

BTW, kod mene trenutno: Barton 2500+@3200+, 2x256, DVD + CDRW, 1HDD, Ti4200, 4 kulera na 7V, Audigy, modem externi (sa svojim napajanjem) dok ovo kuckam, znaci totalni ler... -> 165W, a cim krenem nesto da kopiram ili prikacim drugi hard, Prime da ne pominjem... skoci na 200+W, tako da ne smem i monitor da pristekam (probao jednom i skakala je potrosnja preko 300W).

Prilozi

• APC - Clip.jpg
    APC - Clip.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 102
:wall: Ja spojio racunar na onaj surge arrest, a to samo ima naponsku zastitu i to je bilo samo od monitora, sada je 219W i 7 minuta, sa koiranjem sa harda na hard DVD filma.

Poslednja izmena:
That's more like it... ;)

Znaci CRT monitor (~100W) nema sheme da prikacis!

Imam model iz naslova i drzao mije dvakomp i 1 monitor. Kompovi su imali jedan 3 drugi 4 opticka uredjaja. Posto je zgrada bila sa ocaj zimskom strujom palio se nekoliko puta dnevno zbog struje. A prilikom nestanka je uvek bilo vremena da se zavrse svi poslovi i ugase masine.

Delija, interesuje me jos da li moze da se sa ovim modelom (APC 500CS) koristi APC-ov software PowerChute Bussiness Edition?

Stvarno nisam probao.
A sta donosi novo u odnosu na personal?

poz.

p.s. Mozda je to varijanta za malo ozbiljnije UPS-ove... :)

Bez monitora 135 W u idle i 15 minuta za gasenje :D
Izgleda da onaj Business software moze da radi samo sa SmartUPS-ovima, nisam uspeo da ga pokrenem sa mojim. Inace koji raspon napona drzis za prelazak na bateriju, ja sam namestio za manje od 190V i vise od 260V, jeli je to ok?

Vrh Dno