Šta je novo?

UPS - isključivanje zvuka

dimmu

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2009
Poena
345
Mozda je glupo pitanje ali da li na UPS-ovima postoji mogucnost da se iskljuci zvuk?
Pre nekih 15-20 godina sam koristio UPS i sve je bilo ok dok racunar nije prebacen u sobu gde se spava i isti nije bio iskljucivan preko noci. Kako nestane struja tako je UPS bas glasno pistao tako da se cuje kroz pola kuce, a kada opadne napon onda tako klikce da te budi iz sna.
Bas zbog toga me interesuje da li se zvucne notifikacije mogu nekako iskljuciti na UPS-ovima?

Mozda je glupo pitanje ali da li na UPS-ovima postoji mogucnost da se iskljuci zvuk?
Pre nekih 15-20 godina sam koristio UPS i sve je bilo ok dok racunar nije prebacen u sobu gde se spava i isti nije bio iskljucivan preko noci. Kako nestane struja tako je UPS bas glasno pistao tako da se cuje kroz pola kuce, a kada opadne napon onda tako klikce da te budi iz sna.
Bas zbog toga me interesuje da li se zvucne notifikacije mogu nekako iskljuciti na UPS-ovima?
Koja marka UPS-a, APC ima sigurno to znam i moze se iskljuciti ili na displeju ili preko racunara kada se instalira njihov softver, treblo bi i drugi da imaju, verovatno preko softvera kada se povezu sa racuanrom.

a mozes i da izbacis ups iz sobe, povezes produzni na njega, pa samo produzni dovuces u sobu

Ili odlemiš zvučnik, kao što sam ja uradio, dok nisam nabavio kabl za APC UPS i softverski ga isključio.😁

A da li on i klikce preko tog zvucnika ili preko njega pisti?

Koja marka UPS-a, APC ima sigurno to znam i moze se iskljuciti ili na displeju ili preko racunara kada se instalira njihov softver, treblo bi i drugi da imaju, verovatno preko softvera kada se povezu sa racuanrom.
Ne znam koja je marka, nesto je bas staro u pitanju. Nije to ni toliko bitno jer generalno pitam zbog novijih UPS-ova. Uzeo bih nesto novije sa vise snage za trenutnu konfiguraciju, a onaj stari kada iskopam gde stoji u kuci zamenio bih bateriju, probao da resim to sa pistanjem/klikanjem pa neka bude tu za ruter i antenu. Posto radim od kuce i nekada se zadesi da bukvalno 2-3x na dan na sekund nestane i dodje struja (a nekada nema tih problema npr 6 meseci). Za sada nije problem ali svakako takve stvari ne bi trebale da se desavaju.
a mozes i da izbacis ups iz sobe, povezes produzni na njega, pa samo produzni dovuces u sobu
Pa to bi onda bas moralo da bude skroz negde udaljeno jer ne znam kako se ovi noviji cuju ali onaj matori je tako jako pistao da sam ga cuo dve sobe dalje. Ne znam koja im je poenta bila da stave tako jak zvuk 😆

Ne znam šta misliš pod klikće, ali sav zvuk ide preko tog zvučnika. Jedino što može da klikće je relej i to obično kad nestane struje i kad se vrati, ali to nije nešto glasno niti često.

Pitanje je šta od softvera postoji i radi, ako je mator, pa još i manje poznat UPS. Meni je brljao softver za APC, jer je mator i on i UPS, pa sam morao da ga kačim na komp sa gde je Windows 7, da bi isključio zvuk. Srećom je promena trajna, pa se više ne oglašava, gde god ga spojim.🤓

Zvučnik je obično mali i uglavnom se lako skida, samo što onda nema više nikakvih zvučnih obaveštenja, pa mora da se više pazi vizuelno na UPS zbog preopterećenja, prazne ili loše baterije itd. Skoro sam shvatio da mi je UPS preopterećen, kad pokrenem neku zahtevniju igru. Ko zna koliko se on već tako pati, a ja nemam pojma.🤣

Nazad
Vrh Dno