Šta je novo?

UPS - APC vs. Mustek

slipstream

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2004
Poena
619
Koja je prednost APC-a u praksi, u odnosu na Mustek...
Video sam neki APC 500VA, za nekih 90evra. Koliko moze realno da drzi sa prikljucenim kucistem (300W) i CRT monitorom 17", i koliko dugo moze da traje jedan UPS, mislim na vek trajanja baterije i koliko kosta zamena baterije...?

APC 500VA ima 300W sto ce ti biti sasvim dovoljno.Kod mene je isti radio 5 godina i nikakvih problema, a onda sam ga zamenio jacim

i kod mene je 500VA, radi skroz ok. na njega je spojen racunar i tft monitor.

Jel dovoljan APC500va za amd64 3200+, GF6800gs, 2x1gb,hd 80gb to zakačeno na chifa od 420w.

ja sam za ovu svoju konfiguraciju uzeo Mustek 1000VA
dvoumio sam se izmedju APC650VA i Musteka 1000VA
ali ipak sam uzeo Mustek

meni je dobar radi sasvim dobro

Radi, radi dok ne ode u tri lepe bas kad zatreba :) Mislim to je kao da biram izmedju 360W napajanja Enermax ili 420W Kung Chao. Mislim da se sa tim stvarima ne treba zezati... Nikad ne stedim na ploci, napajanju, monitoru i zastiti.

Evo Mustek 800+ pro( sta su mu vec stavili) radi fino 3 godine. Ni jednom nije omanuo. Jedina mana kad nestane struja jak ton BEEEP na svakih 10ak sec. sa nemogucnoscu da se iskljuci. Matora 17'' crt, napajanje 420w i sve ostalo unutra drzi do 10ak min. Naravno ima mesta za bolje. Sledeci put kada budem menjao sigurno ce biti APC.

Poslednja izmena:
kvalitet (pa i cena) otprilike ovim redom APC , Powercom (PCM) , pa prazno pa Mustek pa Neo . Bar sto se tice ovih koji su kod nas nabavljivi .
za APC ima 'programcic' na sajtu koji izracunava koliko ce raditi konfiguracija u zavisnosti od potrosnje u istoj.

Poslednja izmena od urednika:
ajvonn je napisao(la):
Evo Mustek 800+ pro( sta su mu vec stavili) radi fino 3 godine. Ni jednom nije omanuo. Jedina mana kad nestane struja jak ton BEEEP na svakih 10ak sec. sa nemogucnoscu da se iskljuci. Matora 17'' crt, napajanje 420w i sve ostalo unutra drzi do 10ak min. Naravno ima mesta za bolje. Sledeci put kada budem menjao sigurno ce biti APC.
Znam da je stara tema, ali da napomenem da se zvucnik kod Mustek UPS-a moze iskljuciti!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 83
Ja imam ovaj moj APC SmartUps 700i (700VA, 450W realno) od 1999-te, tj. tamo od bombardovanja (kada mi je konacno prekipelo), i evo jos dan danas radi ko zmaj (kuc, kuc). Testiram ga otprilike jednom mesecno, a praznim baterije do kraja svaka tri meseca (ukoliko u tom periodu nije bilo duzeg nestanka struje, pa su se iovako ispraznile). Inace racunar mi uglavnom radi 24/7 (barem poslednje 2 godine).

Nebrojano puta do sada me je spasio od pada sistema, kada je struja ili nestabilna ili nestane na koji minut. Bez problema drzi konfiguraciju iz potpisa + stonu lampu od od 15W (neonka, ali sa sijalicnim grlom). To napaja oko 20-30min zavisno od starosti akumulatora kao i samog opterecenja racunara.

Akumulatore menjam svake 3 godine, dakle promenio sam ih dvaput do sada, i nisu skupe, valjda oko 30-40e obe (zavisno od proizvodzaca akumulatora i gde ih nabavim).

Posle vise procitanih kritika na racun Mustek-a, da kupujem, verovatno bih opet kupio isti, ako je (znatno) skuplju. Je*iga, kupis ga jednom a stiti te godinama. Ljudi se isprse za graficku karticu koja ima vek 1-2 godine a posle stede na UPS-u... nema logike, ali ljudi su cudo!

Poslednja izmena:
Vrh Dno