Šta je novo?

UPS APC 500CS - nece da puni batt.

deysun

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2000
Poena
620
Prvo sam mislio da je riknula baterija, jer joj je vec i bilo vreme.. Stavljena nova, puna, probao je, stala na pola, nece da se dopunjava. Proverio USB, drajvere jos jednom... sve ok.. baterija iscurela, izgleda da je do UPS-a...

Kako to da resim??

tnx

Ovo je za neki elektro servis, posto UPS je u stvari akumulator. Malo neobicno za APC da im se desi bas ovakav kvar.
Sa druge strane, kupovanje nove baterije + servis postojeceg UPS-a moze prilicno skupo da izadje. Bolje preracunaj da li je jeftinije da uzmes novi.

Hm, sad imam jednu potencijalno ispravnu (onu staru za koju sam mislio da je riknula) i jednu novu bateriju. Ili da rasprodam akumulatore jer sam se vec zeznuo ali da popravljam UPS i elektriku... Ima li neko neku ideju, predlog? Servis mozda ili mu trebaju dve batterije 7.5Ah??

:(

nesh. hvala anyway :)

No prob.
Da smo normalna zemlja, lepo napises pismo predstavnistu APC-a, 50% sanse da bi ti zamenili ili opravili o njihovom trosku. Ovako, :(.

P.S. Zar bateriju ne mozes da proveris unimerom?
P.P.S. Ta iscurela...mislim da joj nema pomoci.

E cim udjemo u NATO... APC pokriva US army kao US product, tako da hteli ne hteli, morace da otvore neki servis ;)

A za bateriju, nisam se dobro izrazio, nije procureo akumulator samo se bespovratno ispraznio.. bar na ovom UPSu, sleng za mobilne "iscurela" X)

koliko ja znam Enel je i zastupnik i serviser APC uredjaja kod nas :laugh:

APC Back-UPS CS500 se upravo nalazi na "crnoj listi" uredjaja koji imaju fabricku greku, zavisno od serijskog broja i datuma proizvodje. Informisi se na www.apc.com da li si popasao upravo uredjaj iz te skart serije. APC je to javno objavio i oni te uredjaje zamenjuju...

Slucajno procitah post i videh da ja imam jedan od doticnih upsova iz crne liste po serijskom broju i god proizvodnje...
Kupljen pre nesto mane od dve godine, vorovatno dugo stojao na lageru jer je baterija pri izdisaju drzi jedva 1 minut...

Ima li neko predlog da mozda pokusam da ga reklamiram?

Neverujem da vredi da cimam od prodavca gde sam ga kupio vec direkt uvoznika jer prodavac daje samo 1god garancije a i nije neki pozbatiji...

Koji je fon uvznika i jel ima neko iskustva jel verdi da se cimam sa tim?

Posto bi voleo nov ups sa nobom baterijom ;))
Inace radi bez problema ali je po informaciji probelm u konstrukciji koja moze da dovede do pozara, a meni komp radi 24h i kad nisam kuci :((

Kada smo kod APC-a, da li neko zna gde kupiti bateriju? 7Ah 12V APC BackUPS Pro 280VA

Kod kalenic pijace, desno od parkingaimas par mini prodavnica baterija. Kosta oko 1400 din.

Pozdrav

Crkao SMD i.c. TMQY9973 ..neki regulator napajanja.
Nisam bas elektronicar, ali koga god pitam odmahuje glavom.... jel ovaj IC neki fantomski ili sta.. Niko ga nema!

Pomoc!
Da sredim ovaj UPS pre zime... :)

p.s.
za baterije preporucujem axxon.co.yu

BG Elektronik? Radio klub Tesla?

Deysun, ovo mi izgleda kao neka veleprodaja sto prodaje sve i svasta... Da li si siguran da mogu da ih pozovem i za UPS bateriju?

da, kupio tamo sunlight za isti UPS.. negde ispod 1000din je bila proletos

deysun je napisao(la):
Crkao SMD i.c. TMQY9973 ..neki regulator napajanja.
Nisam bas elektronicar, ali koga god pitam odmahuje glavom.... jel ovaj IC neki fantomski ili sta.. Niko ga nema!

Pomoc!
Da sredim ovaj UPS pre zime... :)

p.s.
za baterije preporucujem axxon.co.yu

www.enelps.co.yu

Vrh Dno