Šta je novo?

Upozorenje [obavstenje] (WD320AAKS) :(

d0minat0r

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2006
Poena
515
Kupio sam u Eurolinku WD 320AAKS koje radio dobro jedno pola meseca mesec i WD lifegurad prijavljivao gresku read error i HDD nije moga da procita neke sistemske fajlove nista odnesem ja to na reklamacij oni mi daju novi kad ovaj noci HDD sa reklamacije donesen crko posle tri dana i to tako da sam jedva spasio podatke sa hard-a :mad::S::wall:
ovde je dosta nahvaljen doticni HDD ali razmislite :mad: :S:
:wall::wall::wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
***. maler te poterao,
ja sam premenio jedan, zato sto sam bolestan,
u cemu je bio problem:
disk je pravio neravnomeran zvuk, recimo da se hdd cuje stalno uuuuuuuuuuuuuuuuu
ali ovaj moj se cuo ovako; uuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiii , :) :p
da je stalno uuuuuuuuuuuuu ili iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii to bi bilo OK, ali ovako menjanje tonaliteta na svakih par sek., (pretpostavljam da je to nesto do ploca ili do balansiranja, uzas koliko me je nerviralo, cak sam hdd i na pertlu vezivao ali nista),
prvo sam mislio da je do kucista pa sam ga pormenio za ovog chifa ali je prob. ostao pa sam ga prodao, inace lik koji ga je uzeo, dobar mi ortak, nista ne cuje tj.
njemu je sve normalno,
pa sam uzeo drugi isto 3200AAKS koji se isto tako cuje ali tek kada se, pazi sad, uvo prisloni na kuciste i samo tako :D, sta cu kada sam bolestan :D, nisam ja birao :d.
eto to su neki moji "problemi" sa tim HDD-ovima,
inace ostalo je sve za pohvalu.

Poslednja izmena:
Kod devojke u mašinu sam stavio jedan 3200AAKS, radi savršeno već nekoliko meseci, za nijansu je glasniji od 5000AAKS, ali sve radi kako treba.

neznam ali mi se nekako neuzima WD opet misilm da cu uzeti samsung

Definitivno si baxuz, moja masina je nafilovana WD-ovima (5000AAKS i 3200AAKS) koje sam kupio cim su se pojavili i rade kao sat. Nikakvih problema nema.

idem iz panceva vec neznam ni ja koji put za zarkovo i to sve busem izgubim ceo dan dodje mi da izlupam HDD o betom :mad:
Mislim da nije losa serija pa reko zato da ne uzimam WD neznam vise nisam
Koji sam baxuz tako mi ni palit nije radio pa sam morao da ga nosim na garanciju ali sva sreca da kucnem u drvo radi ko sat :wall:

Poslednja izmena:
I ovaj moj WD se cuje nekako ne ravnomerno kao da stuca ili nesto, ali tako se cuje i ovaj Maxtor, ili su oba smece ili je normalno :)
Eh za sada nemam lose iskustvo sa WD-om ali kad budem uzimao sledeci ja cu verovatno prvo pogledati Samsung ili Hitachi eventualno, mnogo bre vas kojima je WD krepo posle par dana/nedelja...2-3 meseca..

imao sam 2 WD-a i oba su riknula sad opet imam WD nece valjda i on da rikne, cinjenica je da WD ima dosta problema sa svojim diskovima

ja mislim da ce da padne samsung da nebih vise proveravao svoju srecu :wall:

Zasto niko ne spominje Seagate? Mozda su malo sporiji, ali 5 godina garancije...

pravicete vi maxtora od blata, ja sam govorio ali nisam imao kome...
Evo sad se spominje samsung, pa kad on bude poplaran i on ce da crkava, sve je to isto....

ja dobih 60 meseci garancije za samsung f1 u eurolinku :)

inace imam i seagate i wd diskove (jedan je bas 3200aaks) pored 2 samsunga (hd753lj i hd401lj)
seagate najbucniji i najtopliji,wd malo manje bucni i hladniji,samsung hladni k'o spricer i osrednje bucni...za mene od sada samo samsung :smoke:

Imam 320-ku već godinu+ i radi bez problema, tiho i stabilno kao i skoro nabavljena 500-ka.

Promenio sam dosta diskova a u poslednje vreme (~2 godine) jedino se sa Seagate-om nisam sretao (ne računam 10GB ATA koji mi služi za test/servis).

Da nemam HDD verovatno bih kupio novu Samsungovu seriju ili opet WD AAKS.

tebe je bas maler potjerao!:S: Ja imam dva WD-a, jedan 2 godine, a drugi nesto vise od godinu, i ***a rade normalno, samo sto se ovaj drugi od 250Gb grije ko lud, temperatura je isla 65-70C, pa sam bio prinudjen da stavim 8-icu ispod njega, hehe, sada radi kao singerca. :D

Meni je WD320AAKS posle samo nedelju dana dobio gomilu bad sektora.
Vratio sam ga i uzeo Hitachija od 250GB.
Hitachi rulez. :happy:

danas sam odeno na garanciju i uzeo odma isit HDD nisam hteo da cekam ponedeljak
:wall: :)

Ne znam koje si slusao, ali je meni 320-ka sasvim ok sto se tice buke. Danas sam prikacio od druga WD 80GB SATA koji toliko pisti iako nista ne radi, da sam ga iskljucio posle 10 minuta. Stvarno ne znam kakvi su noviji WD, tako da ne mogu za njih nista da kazem

Bezi od Seagate-a ko djavo od krsta.......
U odnosu na Samsung i WD Seagate je jedan veliki promasa.
Mnogo se greju, dosta se cuju...

Barakuda ubi WD u svakom smislu(Seagate-Maxtor je nesto drugo)
Bar je moje iskustvo takvo.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam imao problema sa wd diskovima i baš sam sad uzeo 3200aaks a imam u mašini i 2500js koji radi već skoro dve godine bez problema. Ili je maler ili su i oni počeli da fušare jer ne mogu da usaglase proizvodnju i prodaju. Ili možda opet kod nas stižu neke šverc ili repair varijante diskova kao u zlatnim devedesetim.

Ne znam za buku, ali mi se cini da je Seagate za sada najpouzdaniji. Jos nisam cuo da je neki otkazao. A sad mi je kasno da ga zaobidjem, vec mi je godinu dana u kucistu :)

Segate (250GB 16MB SATAII NCQ) sam uzeo jednom i nikada više. Na tako bučan disk nisam još naleteo... WD ili Samsung, moja preporuka je WD, imam jedan, ugradio sam još nekoliko (što AAKS što drugih) u poslednje vreme, dakle sve novije serije, svi rade perfektno, dosta brzo i zadovoljavajuće tiho. O Samsungu sam čuo sve najbolje, on bi trebao biti i tiši od WD-a, ali nažalost nisam imao prilike da ih probam... Možda kad dođe 1TB F1, pa ga se dokopam... :smoke:

Potvrđujem da su Seagate diskovi nepodnošljivo bučni. Konkretno 320GB SATAII. Što je najgore ne podržavaju AAM. Zamenio ga momentalno za WD.

Izgleda da sam ja onda naleteo na extra primerak, moj je mozda silent varijanta?:):D

zasto ne napisete odakle je disk?

mozda i WD ima vise fabrika,

npr. hitachi je ima problema pre par godina sa madjarskom fabrikom - svi diskovi su bili felericni a imali su istu oznaku modela kai npr. tajvanski koji su radili ko sat.

po meni sve je to lutrija,
koji ce hdd koliko da traje,
ja najvise volim WD, tako da sam njega uglavnom uzimao,
imao sam i par SG diskova dobri su, brzi, ali su po meni najbucniji
sa kojima sam radio, u idle modu ne toliko koliko u load modu, nekako bas drljaju :) .

Nazad
Vrh Dno