Šta je novo?

Upozorenje [obavstenje] (WD320AAKS) :(

Zato instaliras AHCI drajvere, pa se drljanje znatno smanji :)

ja mislim da ce da padne samsung da nebih vise proveravao svoju srecu :wall:
Jes' malo kasno, vec si uzeo tog istog WD-a... ali eto, da te kvotnem, za ovaj deo oko "proveravanja srece" :D
(e da, ovo je quote koji vazi i za OCz-a, i pixell-a... a narocito za Ivketa :D)

http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16822152102
http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?t=41140&postdays=0&postorder=asc&start=240
http://forums.storagereview.net/index.php?showtopic=26454&hl=samsung+1tb

Ne znam koje si slusao, ali je meni 320-ka sasvim ok sto se tice buke. Danas sam prikacio od druga WD 80GB SATA koji toliko pisti iako nista ne radi, da sam ga iskljucio posle 10 minuta. Stvarno ne znam kakvi su noviji WD, tako da ne mogu za njih nista da kazem
Postoje dve serije tog Seagate-a od 320GB - jedna bucna, a jedna tiha... ne znam oznake, nazalost, ne pratim uopste Seagate-a.

:shock::zgran::lupko:
no dobro "satro" je na 750gb modelima manje izrazeno lol
Ima i toga za tebe :D
http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16822152100

Jes' vala, kanda je bolji... ili pak ljude mrzi da pisu :)
A najbolji je ovaj prvi... "showed errors if you run the diagnostic program. if you don' t run it, you may not even KNOW your drive has errors" :d:d
meni licno bitno da je garancija od 5 godina tu a i od "skladistenja" hd filmova nece valjda da rikne :smash:
A od cega ce - od sutiranja nogom? :d:d

Nego, deder baci neki HD Tach shot, cisto da vidimo kakav mu je read... i da li ima ploce od 334 ili pak 250GB ;)

eve ga :)

vista x64 ultimate, "ide mode", 50% pun disk

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 78
eve ga :)

vista x64 ultimate, "ide mode", 50% pun disk
Fala Ivdzo, blagodarim :smoke:

Nesto slabije brojke nego kod ovog mog WD-a, kako za acces time (kod mene je 13.5ms) tako i za average read (79.7MB/s)... dok je, sa druge strane, burst dosta bolji (~240 vs. ~220MB/s). Takodje u "IDE" modu testirano, takodje na P965 ploci (ICH8)... doduse, popunjen oko 30% (mada to ne pravi razliku).
Ali, to nije bitno za ovu pricu... ono sto jeste bitno: na osnovu ove slike, ne bih rekao da ovaj F1 od 750GB ima ploce od 334GB. Suvise je velika razlika u read-u u odnosu na model od 1TB.

Sto se mene licno tice: ne bih menjao ovaj moj od 750 giga za taj F1 od 750 giga :)

Poslednja izmena:
Neverovatno !!!!
terci hard koji sam dobio jos onomad je crko tj life guard nalazi gresku :wall:
neverujem skinem igricu sa neta i da je raspakujem nece prijavljuje neki error read pustim life guard kad ono greska brze bolje kopiraj podatke sa njega :S: :S: ujedao bi kako me je iznervirao
to samo meni moze da se desi da mi crku 3 ista hard-a:wall::crash::mad::mad::S::smackbum::smackbum:

Poslednja izmena:
I sta ces sada da uzmes? Hitachi ili Samsung?

Nek uzme WD6400AKSS i nek bude sretan duuugo duuugo vremena, svaki proizvodjac ima svoju losu seriju (Seagate, Maxtor, Quantum i IBM jedno 7-8 losih serija) ali to nije razlog odma odustati od WD-a jer u poslednje vreme pravi stvarno dobre diskove a posto se druzim sa njima od 1993. ne bih tako lako dizao ruke od njih, makar i da sam dobio tri losa harda zaredom.

uzet je u eurolinku tako da neverujem da ce mi kimtec dati da biram koji cu hard hteti nazad da doplatim za neki
inace i ja mislim da je losa serija ali da me ovoliko nece :wall:

uzet je u eurolinku tako da neverujem da ce mi kimtec dati da biram koji cu hard hteti nazad da doplatim za neki
inace i ja mislim da je losa serija ali da me ovoliko nece :wall:

Desava se i to, ja sam u firmi dvaput vracao WD500GB zbog losih sektora, a evo treci radi 24h/7 vec 2.5 godine, znaci to je samo bad luck.

Neverovatno !!!!
terci hard koji sam dobio jos onomad je crko tj life guard nalazi gresku :wall:
neverujem skinem igricu sa neta i da je raspakujem nece prijavljuje neki error read pustim life guard kad ono greska brze bolje kopiraj podatke sa njega :S: :S: ujedao bi kako me je iznervirao
to samo meni moze da se desi da mi crku 3 ista hard-a:wall::crash::mad::mad::S::smackbum::smackbum:

Ta serija WD320AAKS, je felericna definitivno!
I meni je crkao doticni posle godinu dana, sto se mora priznati da je mali radni vek.
Pogotovo sto ja komp koristim neka 4h, u proseku dnevno, U medju-vremenu je ugasen.
A ima i dana kada ga i neupalim(***, posao, zene...) :crash:

Poslednja izmena:
Sta se cudite?Failure rate novih diskova poslednjih godina je ogroman.

Nek uzme WD6400AKSS i nek bude sretan duuugo duuugo vremena, svaki proizvodjac ima svoju losu seriju (Seagate, Maxtor, Quantum i IBM jedno 7-8 losih serija) ali to nije razlog odma odustati od WD-a jer u poslednje vreme pravi stvarno dobre diskove a posto se druzim sa njima od 1993. ne bih tako lako dizao ruke od njih, makar i da sam dobio tri losa harda zaredom.

Hahaha. Pa jedina dva diska koja su mi crkla su bili WD :d. S obzirom koliko WD diskova se prodaje u Srbiji (svi ih imaju u ponudi) uopste me ne cudi sto su krsh. Kod nas se kvalitet nije nikad uvozio na lopate ;).

Hahaha. Pa jedina dva diska koja su mi crkla su bili WD :d. S obzirom koliko WD diskova se prodaje u Srbiji (svi ih imaju u ponudi) uopste me ne cudi sto su krsh. Kod nas se kvalitet nije nikad uvozio na lopate ;).

Cek kad ti svi budu kupovali Lian Li....brzo ce te i za njih pricati da su krs. :D:D

Mislim da je duksa u pravu, mozda WD ima nesto nizi failure rate, ali iz nekog iskustva slanja diskova na spasavanje podataka, popravke itd. Sve je izlazilo daleko jeftinije sa maxtorom nego sa WD-om a bez obzira na bekape kad tad dodjete u situaciju da to morate da radite...

Cek kad ti svi budu kupovali Lian Li....brzo ce te i za njih pricati da su krs. :D:D

Ne bih se slozio. Lian Li je kvalitetna (i skupa) roba. WD nikad nije bio poznat u Srbiji kao kvalitet. Krajem 90tih dok josh nije bio zastupljen bila je prica da to sto dolazi u Srbiju su reparirani diskovi iz US. Sada kada ih svi prodaju o tome se vishe ne prica naravno ali kao sto vidis ljudi i dalje kukaju. S druge strane marka diska kojim sam zamenio WD je ekvivalent Intela u svetu hard diskova. Nikad nisam cuo da se nekom Seagate pokvario a i moj radi kao bebica. Nemam firmu tako da nemam potrebu da nekog reklamiram ali u moj komp WD vishe ne ulazi.

nije strasno sto se kvari, bitan je nacin na koji se kvari. Mislim da je sada seagate daleko bolji
imali su propust, nazalost veliki, a kod wd-a problemi su sve samo ne propust.

Nazad
Vrh Dno