Šta je novo?

UPOZORENJE! Iskljucenje sa SBB-a zbog Peer-To-Peer programa

@mitar1982
Pa u ovom slucaju izgleda nisu to gledali. Ja niosam to share-ovao jer da jesam ne bih ovo postovao nego bih rekao - ups, uvatishe me!

Ovde je ljudi stvar da su oni to uradili na osnovu potpuno pogreshne logike i da ce neko nadrljati ni kriv ni duzan ako malo vishe ne ispitaju slucaj.

@Slayer & @violinista
... inace svi nazivi mojih .avi fajlova su izmishljeni i imam tu neke svoje licne snimke (tv, kamera i sl.)

@Spodops
... :crash: :eyebrows:

@Erlik
Kapiram da nisi ti kriv, već shupci iz SBBa, kad veće ne mogu da vam obezbede normalnu IP adresu, mogli bi bar da vode evidenciju dešavanja na mreži zbog ovakvih stvari.....

Nego, nije mi jasno sto se uopste zezate sa tim p2p programima? News grupe su zakon u poredjenju sa tim mulama i magarcima, niko ti ne moze nista sto skidas sa news servera, ide mnogo brze i da ne nabrajam. Jes da se malo placa, ali boze moj, vredi tih 10-tak eura nalog na www.newshosting.com ili slicnom serveru

A irc serveri i fserve?:) RULEZ :) imate uvek dc hubove..ima svashta...sem toga ..ne mogu ti nishta..oni moraju da dokazhu da si ti to skinuo..prema tome na sbb je to nemogucje..veruj mi

zYx je napisao(la):
meni se deslio slicno, ali obrazlozenje je bilo da sam imao preko 600 "konekcija" (u pitanju je Shareaza). Mo's misliti 600 konekcija! Nestao net, ja zvao i rekli mi gore navedeno, ponovo me pustili, ali rekose da smanjim broj konekcija.

meni se danas to desilo, lik kaze da sam ignorisao upozorenje (?!) od preko 500 konekcija, i kao, sad ce da mi puste ponovo signal, al' inace on to ne radi, nego sad sve ide preko administratora, i da pazim ubuduce, jer ce me iskljuciti ako se to nastavi!

sad ja vas pitam, kako se konkretno u shareazi smanjuje broj konekcija??? kacim se uglavnom na gnutella2 i gnutella1 servere, edonkey skoro uopste ne koristim... pogledajte moja trenutna setovanja na ove dve fotke:

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 123
  • untitled2.jpg
    untitled2.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 97
isnogood je napisao(la):
A irc serveri i fserve?:) RULEZ :) imate uvek dc hubove..ima svashta...sem toga ..ne mogu ti nishta..oni moraju da dokazhu da si ti to skinuo..prema tome na sbb je to nemogucje..veruj mi

stvarno gasi upravu si!!jeste malo jebada po kanalima i to dok nadjes sta te interesuje ali je mnogo mocno!!!

i svi na polje,svi na fudbal da trenirate pogotovu ti mali nabildovani covece (citaj dzudzubajac) malo akcije i to, aaaaa onaj "kapetan nebo i polu corava andjelina" je tako los film da je to strasno!!odsad pa nadalje tvoje preporuke sto se tice filmova NE SLUSAM!! zaspao sam negde posle 23 minuta filma tako da sam ga gledao iz nekih 7-8 pokusaja!!!

uhm, vidim da niko nije odgovorio na moj prethodni post... nema veze... nego, sad vec imam velikih problema... radila mi je shareaza, download jedne jedine mp3 pesme i samo odjednom, nestane signal! ja skontam sta je u pitanju...
sta sad to znaci, da svaki put kad hocu da downloadujem 5 mega preko nekog P2P programa, treba da se isprepadam da li ce mi ukinuti net??? iovako nemamo realnu IP adresu sto dodatno otezava situaciju, a sad jos i ovo... btw, nisam od onih koji skidaju "milione" gigabajta dnevno i ne share-ujem fajlove...

Vertigo, jesi li i ti na sbb-u ?

@vertigo mozda te nisu oni iskljucili!! probaj sa restartom modema(iskljuc/ukljuc iz/u struje/u) mozda proradi! znam da je banalno i glupo i ja sam se mnogo smejao kad sam cuo :p ali sam bas malopre imao takav problem i rekoh daj da probam! necete mi verovati ali uspelo je :banana:
za naizgled veoma komplikovane probleme postoje najcesce najprostija i najgluplja resenja!! :mad:

ma oni su bre... culi smo se telefonom... hehe... uf... smaraci... nemoguce da se to samo meni desava... ostali normalno koriste P2P programe?

Isti problem, i mene su juce jedno 5 puta sutnuli sa SBB-a zbog "prevelikog" broja konekcija (kazu da je limit 500). Koristio sam shareaza-u i konstantno pratio broj konekcija kroz cmd prompt pa "netstat -an" kao i "netstat -p tcp", i nikad mi broj aktivnih konekcija nije prelazio 30-ak (jer su me pre par dana po prvi put skinuli zbog kako sun rekli preko 2000 konekcija. Oko 20 sec pre nego sto su me poslednji put sutnuli broj konekcija je bio tacno 23. Stvarno ne znam u cemu je fazon. Inace bit tornado mi radi OK. Ako je do settings-a u shareazi nek neko javi ako zna koji su. Inace ad-aware pokazuje da je sistem cist od spyware-ova i sl.

Imam resenje za vas - prestanite da koristite budjavu shareazza-u :) Imate brdo P2P programa, ocito je da svi koji se zale koriste upravo taj...

Cisto sumnjam da sbb belezi sta je svaki korisnik u detalje radio na netu - koje portove je otvorio, koje konekcije imao, sta je slao i primao... mislim da za tako nesto treba mnogo resursa (para?) i to sbb verovatno nema (moja pretpostavka). Ono sto oni verovatno urade je da izaberu zrtveno jagnje ili pogledaju trenutno stanje na mrezi pa na osnovu toga donesu zakljucak ko bi mogao da bude optuzeni.
Stvar koja bi mene najvise zabrinula je nedostatak (ako sam dobro upucen) zakona koji stiti i/ili regulise privatnost i licne podatke. To znaci da vase ime, adresu, telefon moze 'neko tamo' da dobije olako.

@daki
2000 konekcija? wow! sa tolikim brojem aktivnih konekcija bi ti prvo net a onda komp trokirali nacisto

isnogood je napisao(la):

je li skidanje preko irc-a isto p2p?

petri je napisao(la):
Cisto sumnjam da sbb belezi sta je svaki korisnik u detalje radio na netu - koje portove je otvorio, koje konekcije imao, sta je slao i primao... mislim da za tako nesto treba mnogo resursa (para?) i to sbb verovatno nema (moja pretpostavka). Ono sto oni verovatno urade je da izaberu zrtveno jagnje ili pogledaju trenutno stanje na mrezi pa na osnovu toga donesu zakljucak ko bi mogao da bude optuzeni.

ja mislim da si u pravu... da li moze neko to da proveri ako je malo brlizi sa ljudima iz sbb-a? Verujem da nece to reci tek tako ako ih okrenesh na telefon i pitash "je li a kako sve to radi?"

petri je napisao(la):
Stvar koja bi mene najvise zabrinula je nedostatak (ako sam dobro upucen) zakona koji stiti i/ili regulise privatnost i licne podatke. To znaci da vase ime, adresu, telefon moze 'neko tamo' da dobije olako.

Da i to si na zalost u pravu... Pa to u kombinaciji sa ovim tvojim prethodnim pasusom i onim sto sam cuo pre neki dan na CNN-u i BBC-u (da ce poceti zestoko da tuze te kojima stizu ovakva upozorenja) eto gomile neopravdano poslatih privatnih podataka zapadnjacima... i neopravdano osumnjicenih ljudi! Neko ce izgleda tu neshto debelo morati da menja... SBB ili mi.

A koliko sam ja skontao jedino shto bi recimo Ameri mogli nekom da urade kad bi, recimo hipoteticki, nekog odavde i tuzili jeste da ga uhapse kad kroci na tlo Amerike... bar dok je ovakav zakon kod nas na snazi.

Mene su danas iskljuchili dok nisam bio kuci, a bio mi je ugashen komp. Shareazau nisam koristio jedno nedelju dana, samo su mi mirc trillian i firefox bili u upotrebi (ne rachunam cstrike). Josh mi kazhe p2p programi, emule, kazaa, bla bla bla, ja mu kazhem nisam nishta koristio nedelju dana. OK skinucu ti zabranu i nemoj da ti se ponavlja to vishe. To shto se tiche 500 konekcija... Jel to po sekundi ili ?

@petri, pajser
Ma i ja sam im rekao da nema teoretske sanse da je bilo toliko konekcija, a covek mi je odgovorio da mu je administrator dao taj podatak i da je sistem setovan da automatski prekida link kada se u bilo kom trenutku pojavi preko 500 simultanih konekcija. S obzirom da je i to ogroman broj (sem ukoliko nisi prijavljen kao hub u p2p), nisam bio lenj pa sam preko "netstat" komande pratio aktivne konekcije i kao sto rekoh pred iskljucenje ih je bilo 23. Odmah sam nazvao SBB i rekao im podatak, na sta su oni naravno odgovorili da ce proveriti sa administratorom sta se desava tako da nemam nikakvih povratnih informacija.

Smeshno. Imam xp sp2, a kao shto znate u njemu je broj konekcija u sekundi ogranichen na 10, s tim shto sam ja proshirio na 50 zbog zabadanja mirca, a kasnije i na 200, tako da nema ni teoretske shanse da sam imao 500 konekcija u sekundi.

To ogranicenje u XP-u se odnosi na broj konekcija u isto vreme.. sta im to tacno znaci, ne znam, jer moze i ovako i onako da se tumaci. U svakom slucaju, to ne ogranicava broj ukupnih konekcija (bar tako primetih ovde kod mene), tako da se verovatno odnosi na broj otvaranja konekcija u sekundi.. anyway ako gresim nek me neko ispravi

Generalno cela ova prica deluje malo zastrasujuce ali sa druge strane ma ko ih j***.Pa samo pogledajte koliko ljudi u svetu koristi p2p.Ako vas smara provajder promenite ga.
Ja koristim shareazu bar 18 sati dnevno :smoke: .I niko nikad mi nista nije rekao(i nadam se da nece :D ).

Radi se o broju neuspostavljenih odnosno pokusanih konekcija. Moze se podesiti limit u emule i shareaza programima, a verovatno i u ostalima.

E sad, ono sto ja mislim da se ovde desava je da je u pitanju jedna velika *****.ncija korisnika.

1. Kad ste platili Internet, da li je bilo reci o nekom ogranicenju broja konekcija?
2. Ko moze da vam zabrani da koristite p2p programe? Koriscenje p2p programa samo za sebe nije ilegalno, vec potencijalni fajlovi koji se dele, a to treba da dokazu prvo.

Dakle, opet kao i uvek kod nas ne zna se nikakav red i zakon.

Nemaju pravo da vas ogranicavaju ni na koji nacin -- ako ne mogu da isporuce uslugu za koju ste platili moraju da investiraju u prosirenje kapaciteta umesto u fatiranje dzepova. Predlazem da se udruzite i da ih tuzite zbog ogranicavanja broja konekcija jer to ne stoji u ugovoru. Ako im ovo prodje, onda sam Bog zna sta ce biti sledece.

problem sa sbb-om u ovom slucaju je sto, izgleda, nisu jasno definisali u cemu je problem, a kao provajder internet usluga trebaju i da pomognu svojim korisnicima da taj problem rese, a ne na seku veze tek tako.
probajte da ih naterate da vam detaljno objasne u cemu je problem i kako da se to spreci, jer oni izgleda nikom nisu rekli da ne sme da koristi p2p,zar ne?

cak naprotiv,neko je post-ovao da su u svom mesecnom magazinu reklamirali P2P kao soluciju koja se pruza korisnicima njihovog internet-a do pojave zakona koji bi to regulisao...

Ovo je kratko i jasno cist bezobrazluk provajdera. Nigde, pa ni kod nas nije zabranjen download fajlova - pa i piratskih, vec distribucija, umnozavanje prikazivanje itd. itd.
Necuveno je da se korisnici iskljucuju posle jednog emaila pa ma od koga bio.
Ali dok useri cute provajderi ce se ovako ponasati.

na nekim stranim forumima sam inace video da te agencije za zastitu autorskih prava salju mailove na slepo, dakle nemaju nikakvih dokaza samo vide da koristis p2p i salju mailove, provajderu ili direktno korisniku, cisto da zaplase i ceesto se desi da korisnik nikad nije ni cuo za film za koji ga terete a kamo li da ge je delio na mrezi.

inace zakonom nikako ne mogu da zabrane p2p, sam taj servis nije nelegalan, i koriste ga nezavisni umetnici (muzicari i filmadzije) da dostave svoje filmove do mnogo ljudi. a i da li ste ikada culi da se neki muzicar buni protiv toga, ja nisam cak suprotno jer im to odgovara - vise ljudi cuje muziku -> vise ljudi na koncertu.

problem je sto sbb previse jako reaguje na te provokacije, ne bi smeli tek tako da ugrozavaju neciju privatnost na internetu.

i ljudi koristite protowall, on blokira ip adrese medju kojima se nalaze i one koje koristre riaa i slicni da bi dosli do vas i videli sta delite po mrezi. a tamo imate i dodatna uputstva za sigurnost.
ako ima i onih koji jos nisu shvatili: firewall je obavezan.

http://www.bluetack.co.uk

Pa zar sada nije omogucen p2p od strane sbb-a?
Sada postoji i paket home flat light koji to ne podrzava, a onaj full valjda omogucava p2p.

POZ :wave:

Limewire radi ok na SBB-u, E-mule ne radi ni pod tackom razno...
Da li ovo iskljucivanje vazi samo za filmove, ili i za mp3?

Gidra85 je napisao(la):
Pa zar sada nije omogucen p2p od strane sbb-a?
Sada postoji i paket home flat light koji to ne podrzava, a onaj full valjda omogucava p2p.

POZ :wave:
Fora je zasto bih dopaltio tih 500 din razlike od flat light-a do flat home-a, za koju se nude chat i p2p programi kad nemam pravo da ih koristim?

a ko kaze da nemas prava da ih koristis ?:)

Vrh Dno