Šta je novo?

[UPOZORENJE!!!] IQTest - SMS 7474 - Fantomsko zaduzenje 150din po svakom SMSu

Na tom linku malo gore sto je postavio yooyo, ovi iz korisnickog centra pokazali su da je ipak bilo potrebno da kod koji si dobio SMS-om ubacis na sajtu da bi se pretplatio na njihov servis. Meni samo nije jasno kako onda ljudi kazu da ih neko drugi registrovao?

Da si vise pratio temu, video bi da je ArrowSat napisao da su neko probao i na nekoliko mob. brojeva dobio isti pin za prijavljivanje, odnosno "pregled rezultata IQ testa" kako su napisali.
Prema tome, neko ko je u affiliate shemi sa FUN Telecom-om
A druga stvar, po cemu oni mogu da dokazu da si ti stvarno uneo taj pin dobijen sms-om? Oni su se verovatno ogradili tako sto u njihovoj bazi podataka pise da su poslali pin, da je isporucen i da je nazad unet sa iste IP adrese sa koje je unet mob. broj. Pa ta aplikacija, koju su oni pisali, moze da jednostavno po slanju pin-a sms-om upise sve sama to u bazu, bez da si sam uneo pin na sajtu. Posto je sva oprema kod njih, mogu da manipulisu svim zapisima u bazi i kojekakvim logovima koje prave standardne aplikacije (webserver, database server, OS-ovi i sl).

Takodje, posto sam i ja namagarcen i time dokaza svoj IQ :) , iznecu i svoj slucaj.
Dakle, kad sam ja popunjavao test (medju prvima pre 2-3 meseca), mislim da nije bilo onih sitnih slova u dnu o "pravilima igre". Nazalost, to ne mogu da dokazem, ali je moguce da su taj tekst ubacili tek kad se omasovilo i kad su shvatili da mogu da se nadju pred tuzbom. Jedan od dokaza za ovu sumnju je i to sto u saopstenju RATELa preneto da se na sajtu quiz2you ispod spomenutog teksta nalazi link za "Uslovi & Odredbe za 150 din po sms-u (maks.2 sms-a nedeljno)" , sto se moze i videti na slici koju su prilozili. Dok kad se sad ode ne postoji vise ovo "(maks.2 sms-a nedeljno)" .
A i u tom famoznom tekstu pise da resavanjem testa postajes "clan Kluba Igre", sto nije isto sto i pretplatnik. Ovo verujem da je oborivo pred sudom, kao i famozne stavke unutar "Uslova i Odredbi" da se sklapa ugovor s firmom registrovanom u Portugaliji i da je u slucaju sporova nadlezan sud u Irskoj. Ne znam kolko je to moguce s pravne strane da fizicko lice "sklapa" ugovor direktno sa stranom firmom, jer i pored toga sto ovo rade domace firme, one nisu nigde spomenute. A da ne spominjem tu nadleznost suda u Irskoj.

A gle ovo!! Dok sklapam poruku, pogledao sam opet te Uslove & Odredbe, i sad su promenili ono za sud u Irskoj :)
I za kraj.
Vidim da niko nije google-ao ime vlasnika FUN Telecoma (Jole Radonjic). Rezultat pretrage je krajnje zanimljiv, ako se ne radi samo o prevelikoj koincidenciji (istom imenu i prezimenu, zemlji porekla - Crna Gora, i godinama doticnog). Radi se o nekom pevacu, tako da mozda treba da nam je satisfakcija sto ulazemo u "umetnost" :)

Jao, bre, što me iznervirao priest77 (iako spadam u onih "1-2%")! Ti si jedan od onih koji kada vide nekoga da sam gura auto koji mu se pokvario, okrene glavu na drugu stranu. Ti si jedan od onih koji neće prići da pomogne čoveku, ako vidi da su ga napala dvojica. Ti si od onih koga ne zanimaju tuđi problemi, sve dok ne postanu tvoji! Svaka ti čast! Sram te bilo!

Ja sam član Mense, i ne znam iz kog razloga bih poželela da rešim test inteligencije na internetu? Pri tom sam videla iz podataka koje su mi poslali iz Telenora, da vremena slanja poruka i navodnog vremena kada se pojavljuje neka IP adresa sa koje je unet moj broj telefona (a zatim i kod), potpuno demantuju njihovu priču o tome da je potrebno uneti kod koji ti pošalju SMSom, jer su meni poruke počele da stižu tek posle navodnog prijavljivanja (unošenja koda). Pa ti vidi onda ko je glup - da li onaj što se buni i traži svoja prava, ili onaj ko ima m..da samo da se pravi frajer anonimno po forumima, jer je on pametan, a svi drugi glupi, samo zato što se to nije njemu dogodilo. Mnogo si naivniji od svih onih koji su se i navukli sami, jer misliš da treba ćutati i trpeti, jer je to "samo nečijih 500 dinara". Da se mi nismo pobunili, tih 500 dinara bi moglo sutra da preraste i u 5.000 dinara i da pogodi tebe.

Još jedna stvar, koju si morao da saznaš pre nego što si osuo paljbu po svima nama: oni na sajtu tog IQ testa stalno menjaju "uslove korišćenja" kako bi sve pravili budalama. Koji to ugovor važi ako nije potpisan u bar dva primerka, po jedan za obe strane?

Au, koliko ljudi iz menze...

Članarina 1800 dinara. Samo što ti ovi ne šalju poruke i nema wallpaper da se skine. Imaju foto sekciju i jako lošu grupnu fotografiju :d

Hvala svima iz menze koji su propustili priliku u ovoj temi da kažu kako su članovi iste.

Fala još jednom...

Fala...

Jao, bre, što me iznervirao priest77 (iako spadam u onih "1-2%")! Ti si jedan od onih koji kada vide nekoga da sam gura auto koji mu se pokvario, okrene glavu na drugu stranu. Ti si jedan od onih koji neće prići da pomogne čoveku, ako vidi da su ga napala dvojica. Ti si od onih koga ne zanimaju tuđi problemi, sve dok ne postanu tvoji! Svaka ti čast! Sram te bilo!

Posto sam ja rekao to za 500 dinara, a ne priest, ako cemo vec da razglabamo ... rekla si da je sebicno samo misliti na sebe ... ja sam naveo neke mnogo vece slucajeve prevara, za koje tebe i ostale nije briga, nego ste nadigli dreku oko vasih 500 dinara, sto je takodje veoma sebicno ... sto nas dovodi do toga da smo mi svi ipak ljudi i da gledamo i borimo se za sopstveni interes, te stoga nema potrebe lazno moralisati ...

Ja sam prvi ludeo od prevara, i to nije trebalo da se desi meni (kao sto se desilo tebi) pa da reagujem ... pre par meseci sam otvorio temu na benchu vezanu za tv kvizove sa namerom da preduzmemo nesto ... naravno tema je obrisana, a ja sam se zapitao zasto bih se ja nervirao zbog ljudi koji ne razmisljaju svojom glavom. Ti kvizovi su i dalje aktuelni ... samo se ja vise ne nerviram ... milan tarot me izlecio :)

ja sam naveo neke mnogo vece slucajeve prevara, za koje tebe i ostale nije briga, nego ste nadigli dreku oko vasih 500 dinara, sto je takodje veoma sebicno ... sto nas dovodi do toga da smo mi svi ipak ljudi i da gledamo i borimo se za sopstveni interes, te stoga nema potrebe lazno moralisati ...

Ja sam prvi ludeo od prevara, i to nije trebalo da se desi meni (kao sto se desilo tebi) pa da reagujem ... pre par meseci sam otvorio temu na benchu vezanu za tv kvizove sa namerom da preduzmemo nesto ...
Ja sam se na forum uključila tek nedavno, tako da nemam pojma o čemu pričaš. Nije u pitanju "naših 500 dinara" - neka je i po 50, ali razmisli koliko je to ukupno otetih para, i koliko bi se to gadovima osladilo, ako bi im prošlo bez problema. Šta bi tek onda sledeće smislili?

Au, koliko ljudi iz menze...

Članarina 1800 dinara. Samo što ti ovi ne šalju poruke i nema wallpaper da se skine. Imaju foto sekciju i jako lošu grupnu fotografiju

Hvala svima iz menze koji su propustili priliku u ovoj temi da kažu kako su članovi iste.

Fala još jednom...

Fala...
Molim, nema na čemu. Nema na čemu, još jednom... :p
Ne plaćam tu članarinu već godinama - nisam videla svrhu toga. Shvatam da ti je jasno da je suština pominjana članstva u menzi bila da se dokaže da je zadovoljena radoznalost o visini sopstvenog IQ-a, ali da je tebi cilj samo da budeš zloban.

BTW, ja pomognem kad vidim da nekome treba pomoć, ma koliko to nekima zvučalo kao naučna fantastika. I osećam se jako dobro zbog toga.

Ja sam se na forum uključila tek nedavno, tako da nemam pojma o čemu pričaš. Nije u pitanju "naših 500 dinara" - neka je i po 50, ali razmisli koliko je to ukupno otetih para, i koliko bi se to gadovima osladilo, ako bi im prošlo bez problema. Šta bi tek onda sledeće smislili?

Smisljaju oni svaki dan i bez ove fore. Nece prevare stati sada kad je ova obelodanjena ... Nije uopste bitno koliko je para, nego prozivas coveka za nekolegijalnost i sebicnost, a ne primecujes da se pod sebicnost moze podvesti i to sto se brines samo za svoj problem, a ne za stotine drugih prevara koje se svakodnevno odigravaju.

BTW, ja pomognem kad vidim da nekome treba pomoć, ma koliko to nekima zvučalo kao naučna fantastika. I osećam se jako dobro zbog toga.

Naucna fantastika je to sto ljudi ne shvataju da to rade radi svoje licne koristi, tj. da bi se dobro osecali :)

Ovo se i ne moze nazvati prevara vec pljacka. Ustvari postoje dve stvari. Oni koji su sami igrali i nisu procitali one mrvice sa malim fontom koje FUN Telekom naziva pravila ucestvovanja su PREVARENI dok su oni drugi koji su ni krivi ni duzni popasli usluge doticnih, OPLJACKANI. Ova druga grupa ima puno pravo da se buni dok prvi imaju malo manje ako mogu da se tako izrazim. Dok pravni sistem u ovoj drzavi ne profunkcionise potrebno je nesto uraditi za sebe. Koliko puta su vas mame i tate kad ste bili mali ucili da ne smete da pricate sa nepoznatima? Verovatno mnogo puta. E tako je i ovde. Nikakvo kliktanje po sumnjivim banerima i ostavljanje broja telefona. Naravno to ne opravdava prevarante koji ne postuju pravila o postavljanju cene i usluga velikim slovima.

Nego ljudi cestitam vam na pobedi. Jedan prevarantski servis pao. Jos samo 999999. :)

I mene su nasankali za taj IQ test privi put sam imao nekoliko din. na racunu kartice a kasnije su mi skinuli sve nekoliko stotina dinara. Sva sreca pa nije bila postpaid kartica koju primarno koristim.

@kiosk, voleo bih da znam da li si ti resavao taj IQ test ili ne.
Evo meni je malopre stiglo pismo iz telenora:

U vezi sa reklamacijom koja se odnosi na pretplatnočki broj 063/xxxxxx,
želimo da vas obavestimo sledeće:
Po dobijanju vaše reklamacije kontktirali smo isporučioca sadržaja servisa
7474 provajder ‚‚Fun Telecom D.o.o.‚‚ i dobili obaveštenje da ste se 05.11.2009. u 23:27h prijavili na servis rešavanjem testa inteligencije na internetu Test se nalazi na adresi: www.xxxxxx., a uslovi rešavanja IQ testa su vidno istaknuti na samom sajtu.
Naglašavamo da usluga funkcioniše tako što korisnik, nakon uspešno rešenog testa, upisuje broj telefona na koji mu isporučilac sadržaja porukom dostavlja šifru koju treba da upiše kako bi dobio rezultat testa.

Upisivanjem šifre zapravo inicirate uslugu, jer šifra služi kao potvrda i zaštita kako niko ne bi mogao da prijavi na servis treće lice.

Shodno navedenom, obaveštavamo Vas da mesečna zaduženja za novembar mesec, kao i tekuće zaduženje, odgovaraju ostvarenom saobraćajau.
ističemo da ste servis 7474 uspešno odjavili 8. decembra slanjem reci STOP na broj 7474.

Ja stvarno ne znam više šta da radim...

Potreban je dokaz od Internet provajdera da li si aktivirao servis ili ne.

Mob operater nema veze sa aktivacijom i u tome je ceo problem sa ljudima koji se NISU prijavili.

Ja samo ne razumem zasto se dosta ljudi registruje da bi pisali u ovoj temi, da li nece da im se vidi stari nalog pa otvaraju drugi ili sta li je u pitanju. Samo na poslednje dve stranice vidim tri ili cetiri nova korisnika koji imaju nalog samo za ovu temu.

@merkat
Ja pomazem ljudima i ne samo da guraju auto nego vise od toga, ali ne moze da mi ne smeta naivnost ljudi, sto je tipicno za nas, pa zbog toga smo dobili Slobu, ratove, mrznju na sve strane.... ljudi veruju sve sto vide na TV i ne misle ni malo svojom glavom.

Priest, dolaze novi ljudi ovde da pisu jer je najposecenija tema na netu oko ovog problema.

Mob operater nema veze sa aktivacijom i u tome je ceo problem sa ljudima koji se NISU prijavili.

ljudi, u ovome je sustina - to treba da se promeni. ne vasi licni racunu od 500din, ko da su bitni 500din.... sustina je da se uradi tako da se ovo vise nikad ne desi.

slazete se?

Poslednja izmena:
I to ne oslobadja mob operatere od odgovornosti - vec suprotno!

Ako su vec odobrili da naplata ide preko mreze operatera - onda neka i aktivacija ide preko iste mreze.
Ovako ide aktivacija preko neta a tu je mnogo teze dokazati aktivaciju i ostavljen je ogroman prostor za manipulaciju.

:wave:

Naucna fantastika je to sto ljudi ne shvataju da to rade radi svoje licne koristi, tj. da bi se dobro osecali :)
Dobro, 'ajde, nek ti bude. Možda sam ovisnik o "dobrom osećanju" :d
Ja stvarno ne znam više šta da radim...
Iznesi svoj slučaj CEPS-u, oni će da tuže Telenor (pošalji im svoje mailove i njihov odgovor na reklamaciju).
Problem je u tome što oni umišljaju da ne moraju ništa da ti dokazuju, nego da ti njima moraš da dokažeš da nisi ništa uradio, a onda te još prave budalom nekim teorijama zavere u kojima su članovi tvoje porodice, ili tvoje kolege sa posla, ili već neko, tajno ukucali tvoj telefon na sajt, a onda isto tako tajno otvorili poruku koja ti je stigla na mobilni, pa ukucali na sajtu taj kod koji ti je stigao. Krajnja drskost!

@S_ima
Pitaš me da li sam rešavao test. Da, jesam, ali se već i ne sećam kad je to bilo. Ja sam jedan od onih koji se i registrovao na ovom forumu samo zbog ove teme jer me je jako zaintrigirala. Tačno je da me je g-đa Branka zvala sa servisa 9863, pričali smo 10-12 minuta, i jasno mi je rekla da storniranje SMS-ova sa broja 7474 važi za sve korisnike Telenora. Još mi je rekla da je upravo moj mail bio predmet diskusije na tom sastanku gde se odlučivalo šta da se radi. Pitao sam: Šta je sa decembrom, jer i tu imam dve poruke, i potvrdila mi je da u decembarskim računima neće ni biti iskazan Premium servis 7474. Stigao mi je i SMS sa broja 9863 sa umanjenom cifrom što naravno čuvam u telefonu. Ja iznosim svoje iskustvo i zaista ne znam kako je Telenor rešio javljanje svim ostalim oštećenim ljudima. Znam da ima jako puno ljudi koji su oštećeni, čija su deca igrala kviz, oni i ne učestvuju na ovakvim forumima, čak i ne znaju o čemu se tu uopšte radi. Ali zato samo gunđaju po ulicama i ćoškovima i plaćaju.

Sad pogledah neke reklame gde nude slanje slika, pozadina i melodija (reklama u novinama). I to je takodje realizovano putem pritisnih poruka. To naravno pise ali nije za ljude koji imaju dioptriju. :) I oni otimaju pare ali su pravila koliko sam video 90din po poruci (manje su alavi) i "samo" jedna poruka nedeljno. Oni takodje zahtevaju upisivanje sifre iz sms poruke. E sad kako je to realizovano, da li automatski kao kod ovih prevaranata, ne znam.

nsAce, mislim da mora ipak u tom slucaju aktivacija putem SLANJA SMS poruke njima za pretplu na taj servis.

JEste primetili da su sada i na banerima stavili cenu 150din/sms. Pre je nije bilo.

Toliko je ova zemlja upala u prevare i haos da smo dobili i sajt za to :). Nije da reklamiram ali možda će nekog interesovati da prati "razvoj dogadjaja" po tom pitanju www.prevara.info

Na dotičnom sajtu ima i odeljak za žrtve IQ testa pod "Kratke vesti o prevarama: IQ TEST prevara"

@kiosk
Pa pitam te zato što želim da znam jesi li od onih koji su se prijavili ili od onih koji nemaju pojma o čemu se radi. Ima različitih slučajeva, tako da želim da znam da li je neko, ko se prijavio i svestan je toga, dobio obaveštenje da će mu taj deo računa biti storniran. Zbunjen sam totalno, dobio sam pismo koje sam vam i citirao ovde, zatim sam zvao 9863, onaj lik me pravi budalom kaže: ne znam ja koji su to ljudi što vam kažu da smo mi stornirali nešto, na internetu može bilo ko da se prijavi bla bla... Rekao mi je da mogu da uložim reklamaciju na reklamaciju što sam i uradio. Aj da ne širim negativnu energiju, sačekaću da vidim šta će biti sa ovom reklamacijom.

@merkat
Pa moraću da pošaljem kopiju ovog pisma, samo ne znam da li da sačekam odgovor i na ovu reklamaciju.

Kao prvo svi oštećeni korisnici bi trebalo da plate samo deo računa koji se odnosi na utrošeni saobraćaj ali bez zaračunatih troškova famoznog servisa. Tim gestom dokazujete i sudu i operateru da redovno plaćate troškove za usluge koje koristite. I ne dozvolite sebi da vi dokazujete da niste koristili servis već pustite operatere da oni dokazuju da ste se baš Vi prijavili na servis.
Vi se ponašate kao nevini a na njima je da dokažu krivicu što će im teško poći za rukom čak i na sudu.

Poslednja izmena:
@Antonio
To sam ja i uradio ,kao što ste rekli dosadilo mi je da ja dokazujem moju nevinost , nek MTS dokaže moju krivicu , što je preterano baš je preterano . Pravili su me ludim već više od mesec dana , i dalje su neobavešteni - ma kad moram biti prost ko ih j.b. , nek me tuže i isključe ! Inače sam poslao odeljenju za VTK , Ratelu i Aposu žalbu sa skeniranim računom i listingom za predhodni mesec novembar ! Ne znam za ostale ja sam inače tvrdoglav a pogotovo još kad znam da sam u pravu !!
IDEM DO KRAJA !!!
:-devil-: udri po Fun Telecomu :smash: , joj što nisam bliže BG da se bolje organizujemo !

Da je mene neki tamo funny lelekom ojadio, i to tako bezobrazno i bez moje saglasnosti otishao bih im na vrata i uz kulturnu evakuaciju zaposlenih zaplenio sredstva za rad. Bar bi se neka osnovna shkola obradovala rachunarima. Samo mi nisu jasni pavijani koji su svesno pristali da pljachkaju narod, i to josh volonterski. Sramota.

Jozza, ova zemlja mnogima nije pruzila nista, pa se mladi bore za bilo kakvu nadu za dobar posao i pristojnu zaradu. Zato su i verovatno ljudi pristajali da rade kod njih. Ne znam samo da li jos uvek rade.
E sad za te radikalne metode odlaska na vrata.... mislim da to policija treba da uradi...

Nazad
Vrh Dno