Šta je novo?

Upoznajte GNOME 3

Kad sam rekao da Linus podrzava mislio sam na Torvaldsa :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ma i ja sam mislio na njega. Greška u kucanju, hvala što si mi skrenuo pažnju, nisam provalio do sada :)

Jest, ali je na kraju presao na Gnome.

Bolje to nego na windows :)

Ovo pisem sa Gnome 3. Zaista veliki pomak u odnosu na prethodnu verziju, totalna promena paradigme u odnosu na windows/gnome2/kde. Mnogo mi se dopada kombinacija jednostavnosti i upotrebljivosti. Ovo je nesto najbolje sto sam do sada video na Linuxu. Distro je Fedora 15 RC1

Ček, tebi ne smeta što moraš da klikneš na Activities da bi uradio bilo šta? To je glavna mana gnome 3 i unity interfejsa. Oba usporavaju rad umesto da ga ubrzaju, doduše unity ubrzava rad ako se koriste prečice sa tastature umesto miša.

Ne moras da kliknes, samo posaljes pokazivac u gornji levi ugao :)
Svidja mi se jednostavnost pre svega. Mada za operaciju koju si naveo bi morali da kreiraju precicu ako vec nisu, posebno zato sto je nakon ulaska u activities u fokusu search box pa odmah moze da se nastavi sa kucanjem naziva app.

Edit: sad sam pogledao, ne moras nigde da klikces, <Special Key> + ukucas prvih par slova naziva aplikacije + <Enter> i voila

Poslednja izmena:
Prvi put vidim da se nekome dopada Gnome 3, sve koje sam dosada čuo da su probali imaju samo reči pokude, do te mere da sam se već zapitao šta li to pobogu rade u Gnome razvojnom timu. Sve i da ima vizuelno i funkcionalno dobar GUI, prelazak na kompletno nove biblioteke će morati da se odrazi na stabilnost u nekom početnom periodu, setimo se kroz šta je KDE prošao pri prelasku sa verzije 3 na 4. Ja sam zbog toga prešao u sada mirne KDE vode dok se stvari ne iskristališu, a za posle ćemo videti.

meni se kde više sviđa, samo što ne mogu da instaliram kubuntu i ubuntu na nov komp nikako... restartuje mi se komp čim učita grafičko okruženje na bilo kom od ova dva... ostale linuxe nisam probao jer volim ubuntu. bem ti amd, koristim kubuntu u virtuelnoj mašini kad se uželim :D

Pomozite na podpitanje u okviru teme?!?!?!

Kako da prekonfigurišem Network pod Fedora 15 x64 ???

Instalirao sam sve kako treba, podigne se sistem međutim network ostane mulo.
Jedina opcija koju dobijam za Network adapter je on/off i u desnom donjem uglu piše Configure kje je matirano i kom ne mogu da pristupim...
Na dugmiće + i - mogu da dodam, kreiram i editujem VPN konekciju koja meni nije potrebnas...

Može li mi neko pomoći?

thx

p.s. inče, na net se kačim preko svog APa koji uzima signal od komšijinog ADSLa (legalno) kao klijent pa moram ručno da dodeljujem adrese svog LAN adaptera, APa...

Poslednja izmena:
Da li znate da li ce uz u ubuntu 11.10 ici gnome 3 ? i koliko gnome 3 maltretira komp vise od gnome 2? mislim na hardver, da li je potrebna neka jaca graficka , ram, ovako na slikama mi deluje prenabudzen,

Fino i glatko rade gnome shell (gnome 3) i mutter ali mnogo uticu na performanse zahtevnih aplikacija kao sto su igre. Imas na Phoronixu test gde su testirana razlicita okruzenja sa razlicitim window menadzerima i za divno cudo KDE 4.6 (4.7) ispade najbrzi. Gnome shell je u svakoj situaciji ubedljivo najlosiji.

Potrebna je grafika sa podrskom za 3D akceleraciju, bez toga vraca u fail back mod sto ne lici ninasta. Ja nisam uspeo iz Virtual Boxa da pokrenem gnome shell.

Nazad
Vrh Dno