Šta je novo?

Uporedni test: Troboj gejming tastatura

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Uporedni test: Troboj gejming tastatura

Koja je prva misao koja vam prođe kroz glavu kada se spomenu računarske periferije? Pretpostavljamo da vam misli prvo odlutaju ka miševima. Činjenica je da pomenutima, pomalo neopravdano, posvećujemo više pažnje nego li pak tastaturama. Ove periferije su jednako neophodne tako da ni nama ponekad nije jasna ova „diskriminacija“ tastatura. Kako bismo promenili dosadašnje navike, ovoga puta ćemo čitav tekst posvetiti tastaturama i to ne bilo kakvim već ćemo uporediti tri gotovo najbolje tastature na tržištu koje su namenjene gejmerima pre svih. Kako su se pokazale Logitech G110, Razer BlackWidow Expert i Steelseries 7G možete pročitati u nastavku teksta koji će vas, sigurni smo, naterati da porazmislite o kupovini nove periferije...

Steelseries_7G_2_s.jpg

Izbor je svakako na vama, ali naše mišljenje tj sud je da je apsolutni pobednik ovog našeg troboja kada se radi o performansama Steelseries 7G. Razlog tome je jednostavno najbolji sistem tastera koji smo mi do sada videli na tastaturama. S obzirom da je prvenstvena namena tastature korišćenje, a ne izgled ili slične „sporedne“ stvari, situacija je potpuno jasna. Ukoliko u novčaniku posedujete pomenutu sumu, ne vidimo razlog zašto ne biste prošetali do najbliže radnje i počastili se novom tastaturom. Nadamo se i skorijem testiranju još nekih tastatura nove generacije, a do tada ćemo vas, obradovati uporednim testom velikog broja gejmerskih miševa koji možete da očekujete vrlo brzo i da time kompletirate svoj igrački set.

http://hardware.benchmark.rs/misevi...amere/uporedni_test_troboj_gejming_tastatura/

Nisam siguran koliki je tacno procenat ljudi koji stavlja funkcionalnost ispred dizajna, ali znam da ja ne spadam tu. Tastatura kosta 130 evra a groblje, ma vazi...

Nisam siguran koliki je tacno procenat ljudi koji stavlja funkcionalnost ispred dizajna, ali znam da ja ne spadam tu. Tastatura kosta 130 evra a groblje, ma vazi...

Što šta danas nije baš na svom mestu pa ni to... Ja iskreno mislim da treba naći neku sredinu između "lepote" i funkcionalnosti. Iskreno, ako je drastična razlika u korist funkcionalnosti, pre bi se odlučio za nju, ali dok su razlike minorne dizajn je na prvom mestu...

Vidis, meni na primer dizajn tog 7g vise lezi nego ostala dva modela, pogotovo kada se stavi taj podmetac za ruke. Sto kazu u testu umeren minimalisticki dizajn. Jedino sto je preskupa, ali ima jeftiniji 6gv2 koja je identicna, bez podmetaca oko 70e, samo je nema kod nas na zalost.

Jos bolja mi je ova samo te tek nema kod nas :d

Filco Majestouch Ninja
http://i207.photobucket.com/albums/bb164/digicoretech/DIGICORE 2/ninjablack2.jpg
http://www.auspcmarket.com.au/img/products/2/7/27cef5e32aec7ca8ff6af886e6dbb7e9-0.jpg?mark

Poslednja izmena:
6GV2 ima u Novom Sadu samo nazalost nije 70e, vec nekih 80+ (ili sam je bar ja toliko platio pre par meseci).
Nisam odavno bio ovde pa ne znam kako ide sa spominjanjem prodajnih mesta, ako treba dodatni info na pm...

Sto se tice izgled vs funkcionalnost, ja ne razumem kako se ss kvalifikuje kao ruzniji od logi ili razer tastatura zbog toga sto nema 57 sarenih sijalica i 18 nepotrebnih led displeja na sebi al ajde. U svakom slucaju, osecaj kucanja/igranja na bilo kojoj kvalitetnoj tastaturi sa mehanickim tasterima je toliko bolji nego na nekoj npr logijevoj Gxxx tastaturi da nije cak ni za poredjenje. Black widow je relativno ok ako vam ne smeta klik koji se dosta oseti pod prstom pri kucanju/igranju i ako kucate/igrate se u zvucno izlovanoj prostoriji posto pravi toliko buke da oko vas niko nece moci da zivi. Izgleda da je i sam razer ovo priznao kao problem pa je izbacio stealth edition koji ima black cherry switcheve.
Ovo je inace osnovna razlika razlika kod black widowa i 6G/7G posto prva koristi blue cherry (osetni/bucni klik) dok druga koristi black cherry (bez klika) switcheve.
korisno stivo: http://www.overclock.net/keyboards/491752-mechanical-keyboard-guide.html

Nazad
Vrh Dno