Šta je novo?

Uporedni test gaming miševa 2

Koliko ja znam Habu je isto dosta star model. A i ne znam sto bi neko uzimao Habu kad DeathAdder kosta isto.

Koliko ja znam Habu je isto dosta star model. A i ne znam sto bi neko uzimao Habu kad DeathAdder kosta isto.

Najavljen je jos prosle godine, ali se pojavio kasnije na trzistu. U svakom slucaju, nije discontinued, a kod nas se skoro pojavio.

Ni ja ne kapiram, ako vec nekome treba vrhunski mish, sto bi kupovao neki model koji je 10-20 eura jeftiniji - kupis odmah najbolji/najskuplji i znas da imas najbolje :)

Opet, tesko je izgleda ugoditi. Sada ce da se iscudjavaju cordless gameri, sto bi neko kupio infrafed mish, pored lasera, ali kazu da je DeathAdder sa svojim 3G infrared senzorom bolji od Habu-a koji ima laser.

Poslednja izmena:
Baziran je na Diamondback-u, što je stariji model Razera, ali je kod nas na testu za optiku dobio 10, zar ne? A znajući ko je pisao tekst, meni je to dovoljno :)

Ovaj deo od esreality potvrdjuje ono sto ja mislim od kad koristim G5 ... Optika u praksi pokazuje bolje rezultate ...

Moje iskustvo je bas suprotno. Imam g5 na jednom i mx500 vec 5 godina na drugom kompu, i g5 se ponasa primetno bolje, iako je mx500 na esreality najbolje ocenjen

Verovatno ste ti i tvoj osecaj merodavniji od uredjaja koj testira miseve...

Kada taj "uredjaj" bude i koristio navedene miseve, onda ce biti merodavan... Uvek cu pre verovati svom iskustvu nego nekom bezveze testu na netu. Jednostavno nek svako proba pa nek vidi kako je zaista. Odusevio sam se ljudima sa recimo kgb foruma gde pljuju g5, a vecina ga ja videla samo na slikama, samo na osnovu esreality testa

49921-equipment1.jpg

Mislis da koristi ovako?

Ne, mislim da ga koristi za ono sto su namenjeni. Gaming misevi su za igranje, jedino merodavno je kako se ponasaju u igrama. Imam i mx500 i g5, g5 mi se bolje ponasa i nista me vise ne zanima. Imao sam i copperheada, i on bolje radi od mx500. Moze na netu da pise sta god hoce uvek cu pre koristiti ono sto meni bolje lezi. I uz to nisam nigde naleteo na neki test ciji se rezultati slazu sa ovim testom sa esreality,a svi se uhvatili za njega

Samo jos fali u samim driverima da ubace " Head recognition " za igrice i niko nece imati problema sa HeadShot-om :p :d

Blago tim "vrhunskim gejmerima", verovatno ne rade nista drugo u zivotu sem toga... Ja bih to nazvao "paraziti drustva":wall::wall::wall::mad:

Koliko ja znam Razer miseve proizvodi istoimena kompanija a ne Speed Link kao sto se provlaci kroz tekst.

Test je odličan, ponosan sam što sam vlasnik DeathAdder modela :)

Nesto ne kontam. U jednoj prodavnici ovde odakle sam ja prodaju Razer DeathAdder ali na kutiji pise da ima 4000 ili 4200dpi. Odem na sajt, kutija je identicna. Mis izgleda extra (ne vjerujem da je kopija), isti kao na sajtu osim sto pise da ima laser i 4000 dpi?! Pomislio sam da je neki drugi model ali nije. Na kutiji pise DeathAdder i on zaista izgleda identicno misu koji je na ovom testu? Na njemu nije bila ni cijena kad sam ga vidio, ali posle pola sata pretrage na kompu kazali su mi da kosta 116KM (oko 60e). i j
I jos jedno pitanje za vlasnike Razer miseva. Da li su oni, pored kvalitetnih lasera i optike, onako cvrsti i kvalitetni kao logitech. Naime koristim MX510 od kad se pojavio kod nas (oko tri godine) i jos uvijek je u funkciji. Malo se izlizao, nozice pootpadale, logo se izgulio ali je i dalje precizan i dobro me sluzi. Mada u zadnje vrijeme razmisljam da ga penzionisem (poklonim bratu), i prvo sam planirao uzeti G5. Medjutim ovde na testu sam vidio te Razer pacove i sad sam u dilemi. Pa ako moze ko da iznese svoja misljenja o kvalitetu Razera.

Poslednja izmena:
Ma znam i ja zato sam i pisao ovde. Oticu sutra-prekosutra pa cu slikat kutiju, al sam 99% siguran da pise 4000?! Nego mozel ko odgovorit na pitanje sto se tice kvaliteta Razer miseva u poredjenju sa logitechom

Pa, dobro, ali onda postoji velika sansa da je ustvari na sajtu navedeno kako treba, posto nisi siguran da li je 4000 dpi ili 4200 dpi :)

Toliko me to sad kopka da pojma nemas. Prvo sam pomislio da su Death adder gurnuli u neku drugu kutiju. Ali nisu kutija je ista. Al ne bitno, oticu cu opet pa cu pogledat dobro. Zna li iko mogu li se ovi pacovi poredit sa logitechom po pitanju kvaliteta izrade i cvrstoce? Mislio sam da mx510 zamjenim recimo sa tim death adderom. Ili da malo vise doplatim pa da pazarim G5 ili G9?

Poslednja izmena:
Zna li iko mogu li se ovi pacovi poredit sa logitechom po pitanju kvaliteta izrade i cvrstoce? Mislio sam da mx510 zamjenim recimo sa tim death adderom. Ili da malo vise doplatim pa da pazarim G5 ili G9?

Jel ti palo na pamet da procitas test, kad se vec javljas u temi koja se odnosi na isti? Lepo pise kakav je kvalitet...

Jel ti palo na pamet da procitas test, kad se vec javljas u temi koja se odnosi na isti? Lepo pise kakav je kvalitet...

Procitao sam ovaj ovdje ali i jos 5-6 na netu. I na svakom sam procitao drugacije. Negdje kazu da je razer tu negdje sa logitech, a negdje kazu da je logitech primjetno bolji. Pa sam mislio ako neko ima razer da kaze iz licnog iskustva. Tim testovima ne moze se puno vjerovat.

Poslednja izmena:
Kao jedan od autora teksta i neko ko se druzio sa svim modelima, s punim pravom mogu reci da je ulozeno maximalno truda da se na osnovu dobijenih rezultata i licnih utisaka o radu formira sto realnija slika o svakom misu pojedinacno. Kompletno testiranje je trajalo jako dugo (gotovo mesec dana) i misljenja sam da je adekvatno prezentovano kroz pisanu rec. Da sada imam potrebu da pazarim neki game model, bez veceg razmisljanja bih uzeo DeathAdder, prvenstveno jer mojoj saci pruza najbolji osecaj...

Poslednja izmena:
Pa bio je namerni off,kao i ovaj.;)

Nisam mislio na ovu temu...nego na ono sto si napisao vezano za vrhunske gamere. Kazes verovatno ne rade nista drugo u zivotu...paraziti drustva. Pitanje za tebe...koliko vrhunskih gamera poznajes?
Ja recimo poznajem nekoliko. Vecina njih radi...neki imaju zene, decu...itd. Ja licno ne smatram sebe vrhunskim gamerom mada sam bio uvrsten medju top 20 BF2 infantry igraca. Igrao sam u pro ligi (pro znaci za lovu)...a radim, imam zenu, dete, kucne ljubimce :)...svoj stan...itd.
Naravno da ima zaludjenika koji malte ne po ceo dan nista ne rade i samo se igraju ali poenta je da ne treba generalizovati stvari , odnosno trpati sve u isti kos.

E sad, da se vratimo na temu :).
Gaming misevi mogu da daju malu prednost igracima. Uglavnom se radi o dodatnim tasterima i makroima koje mozete napraviti sa njima. Ko razume shvatice...
Imam lepo iskustvo sa razerom (copperhead)...tj imao sam dok nije crk'o. Nakon njega sam "vozio" praistorijski logitech b58. Stari dobri logi nije los ali nije to to. Sada imam logitech g3 i vrlo sam zadovoljan. Nije preskupo, nije pretezek...i mislim da moze da zadovolji i najzahtevnijeg igraca.
Inace i dalje zalim za razerom...mis je cudo...savrsen...ili je to samo stvar navike...

Poslednja izmena:
koliko ti je trajao taj coperhead prije nego je "crko"?

Nazad
Vrh Dno