Šta je novo?

upomoc!!!!!

stevans

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
320
E ovako posto sam zakucao na socketu 775,igrom sluchaja zapadne mi 1155 plocha sa nekim intel celeronom i sad ja reko aj da vidim posto su ti intel i3,i5,i7 procesori da zamenem taj celeron.
Mal me nije infarakt udario,sve to ide preko 15k din. Ok reko ddr3 memorija nije skupa to sam pazario celih 8gb :) i sad komp radi extra lepo al.....:-devil-: neda mira....
I sad vas molim ako mozete da mi pojasnite zasto su ti 1155 i3,i5,i7 skupi dok su oni za 1156 do 100evrica i7 recimo u chemu je razlika.....:wall::wall::wall:
unapred zahvalan :)

Imas temu,zove se revolt intel..mizes je naci u podforumu o procesorima! Tamo se moze saznati i diskutovati o cenama intelovih procesora koji su u srbiji prava ludnica!

Da krenem od početka. Taj soket 775 mogao si još min. godinu - dve da voziš, uz ulaganje oko 30-35e u novi CPU.

Vidi temu "Moj 771 na 775 mod"

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?321917-Moj-771-na-775-mod/page181

Zašto su matične i procesori 1155 i 1156 tako skupi. Mislim da je odgovor u tome da ih nema, nisu dovoljno poluplarni. Osim toga Intel je bezobrazno skup. Ovi procesori recimo veoma drže cenu. Skoro kao novi. Ovom kupovinom, po meni napravio si promašaj. Ali šta je, tu je. Neka te služi u zdravlje.

Nisam kupio ;)
Imam josh uvek 775+q8300 i kao shto si rekao lepo to radi al ovo me kopka zato me i interesuje....

Kad vidim i5 2500k za 150e... strasno.
Ja kapiram da je to i dalje dobar procesor.
Al ima nov i5 iz serije 4 za malo vise para.

Nisam kupio ;)
Imam josh uvek 775+q8300 i kao shto si rekao lepo to radi al ovo me kopka zato me i interesuje....

Nisi naveo koja je prim namena računara i koju grafiku imaš u kombinaciji sa Q8300? vladat1 ti je dobro rekao da si mogao da uradiš mod na svojoj ploči i da uz minimalni ulog prema procesoru (i eventualno memoriji i grafici) budeš miran neko vreme. 1155/6 su "mrtvi" socket-i. Intel drapa dalje i sada ekipa već lagano prelazi na 1151 i DDR4.

Možda najbolja kupovina za tebe bi bila G3258 u kombinaciji sa H81 pločom i tim jeftinim DRAM-om koji pominješ; grafika ide shodno potrebama. Pozz

Ovaj 775 mi sluzi za sve :) i nema ulaganja u njega ima 8gb ddr2 i neku 6800 ati 256 bita da malo mogu i da se igram tako da sam zadovoljan...
Kada si vec spomenuo koliko se krecu te h81 i te 1151 ploche,chisto informativno pitam..
Znachi da ja taj celeron necu ni da pipnem i koliko vidim taj ce da radi dok neumre ;):mad::wall::wall:
a sa ovu 775 ima da preskochim na ddr4 kada se neshto lepo ne pojavi....,)

Poslednja izmena:
I ja sam u istoj dilemi, Q9550 na 3.8Ghz pocinje da pokazuje znake starenja.

Sad skupljam pare pa ce mi burazer iz USA doneti i7 6700K, tako da preskacem ceo taj period 1156/1155/1150.

A cene polovnih 2500k i slicnih procesora ne vredi komentarisati. Setite se Athlon 2500+ procesora i njihovih cena i hvalisanja.

Nisam kupio ;)
Jak naslov teme za nedoumicu...poneo sam i kofu vode...sad jedino da ti je prospem na glavu?:d

@pega, komšijo (i ja sam Lionac!) upravo sada čitam tvoju temu 771 na 775 mod, od početka, jer sam je nekako preskočio ovih godina (2500k odavno kupljen, nikakvih problema niti želja za nečim drugim), oduševljen sam i malo mi je krivo što sam to preskočio. Svaka čast pega na temi, savetima i entuzijazmu da se iz postojećeg hw izvuče maksimum, odnosno više nego što većina "običnih" korisnika uspeva iz identičnog hw.
To mu dođe kao neka vrsta sporta :type::smash::-devil-:,)
p.s. imam moju staru ga 965 ds4 ploču, ali nemam nikakav cpu da je proverim da li je i dalje živa a ova tvoja priča mi se baš dopala :)

Poslednja izmena:
Za proveru i ubacivanje bios-a,imas cpu i za 400-500 din.

Poslednja izmena:
nek' mi pomogne pega koji behu c2d koji su se klokovali kao besni,u malom mozgu mi je prescott ali ne drzite me za rec...to bi trebalo da se nadje za oko crvene,a dosta zabave...

Sreca pa i7 2600K ide lagano za 160-170 evra. ;)

Bilo koji Sandy/Ivy i5 ne moze da vredi vise od 130 evra. A pajaci (pre)prodavci su posebna sorta...

Poslednja izmena:
@pega, komšijo (i ja sam Lionac!) upravo sada čitam tvoju temu 771 na 775 mod, od početka, jer sam je nekako preskočio ovih godina (2500k odavno kupljen, nikakvih problema niti želja za nečim drugim), oduševljen sam i malo mi je krivo što sam to preskočio. Svaka čast pega na temi, savetima i entuzijazmu da se iz postojećeg hw izvuče maksimum, odnosno više nego što većina "običnih" korisnika uspeva iz identičnog hw.
To mu dođe kao neka vrsta sporta :type::smash::-devil-:,)
p.s. imam moju staru ga 965 ds4 ploču, ali nemam nikakav cpu da je proverim da li je i dalje živa a ova tvoja priča mi se baš dopala :)

Hvala, komšija! :) Imam predlog vezan za tvoju ploču, ali hajde da ne idemo ovde u off, nego da nastavimo counselling u temi - pišem tamo. Pozz

nek' mi pomogne pega koji behu c2d koji su se klokovali kao besni,u malom mozgu mi je prescott ali ne drzite me za rec...to bi trebalo da se nadje za oko crvene,a dosta zabave...

Ha! :) Uželeo si se kloka? E6300 Conroe je bio mama za OC. FSB 500 guaranteed! Čerečili smo ga kao mutavog. Ni E6400 nije zaostajao, ali je ovaj "slabiji" bio slađi zbog naizgled sićušnih 1.86GHz. Komšije fantoma ploča je rođena za njega, tj. P965, ali i P35. Nikad neću da zaboravim DFI Blood Iron :-devil-: P45 chipset je takođe derao C2D, ali su se sa novim chipset-om već otvarali apetiti ka E8XX0 seriji.. Imaš E6300 na oglasima za 300-400 kinti :) Kad pomenu Prescott-a i oni su se lukački klokali, ali taj rad ipak ne može da se poredi sa C2D.

Poslednja izmena:
Pa dobro mozda da pazarim neki i5 2500k ako naletim na dobu ponudu videcu,)

Sta te to cudi,kad je u pitanju k procesor i klokovanjem sije svaki non k i5 procesor .Istina je da je u izvesnim godinama,ali to u svetu hardvera ne igra toliku ulogu.Mnogo je bitnije koliko neka komponenta pruza,nego koliko je stara .Ako mene pitas bolje da nista nije ni izlazilo novo od 2011 nego ovako da nam daju na kascicu ubrzanja.Bolje da su sacekali da prodje 5 godina pa da opet izbace neku revoluciju nego sto su ovako sami sebi iskopali grob .Doduse nisu oni to radili jer je bilo potrebe za jacim procesorima,nego zato sto konkurencija nije imala sta da ponudi .Intel ih sije pa ubija .

Poslednja izmena:
Eto lepo ja kazem da cu preskocim oma na ddr4:smash:

S tim sto je DDR4 memorija na frekvencijama ispod 3Ghz u sustini besmislena/bezvezna.

Ha! :) Uželeo si se kloka? E6300 Conroe je bio mama za OC. FSB 500 guaranteed! Čerečili smo ga kao mutavog. Ni E6400 nije zaostajao, ali je ovaj "slabiji" bio slađi zbog naizgled sićušnih 1.86GHz. Komšije fantoma ploča je rođena za njega, tj. P965, ali i P35. Nikad neću da zaboravim DFI Blood Iron :-devil-: P45 chipset je takođe derao C2D, ali su se sa novim chipset-om već otvarali apetiti ka E8XX0 seriji.. Imaš E6300 na oglasima za 300-400 kinti :) Kad pomenu Prescott-a i oni su se lukački klokali, ali taj rad ipak ne može da se poredi sa C2D.

zategnut 2500k,ali se bojim da su apetiti porasli. :) bravo,conroe,meni ostao prescott ali on je singl kor tj p4 i onaj xxx soket...pomesah ovako sa glave,ali znam da sam svojevremeno na krizi dropove resio cedjenjem mislim taman e6300...good times,good times...

da,ja jedno par nedelja nisam naleteo na cak ni solidnu ponudu za ddr3 2133+ mhz na oglasima,na kraju nisam mogao da cekam (stucne gtaV na 4gb vrlo cesto) i uzmem ripjawz-e u emmi-ju,da mi se davnasnja zelja ispuni,raznorazne geil-ove,kingstone,corsaire,adata-u itd izmenjao a nikad nisam famozne ripjawz-e imao. :)

E6300 na 3,5 GHz ludilo :).
Ja sam E5200 gurao na 3,75 mada za svaki dan je bio na 3,5 GHz :).

Ja sam moju maticnu i 2500k platio cca 180e :) Maticna je azdaja jedino joj dva slota za ram ne rade :) Platio sam je 6k dinara ako se ne varam.Hteo sam bas i5 2500k jer je best buy CPU za gaming jer kosta oko 130e a ide ladno na 4.5ghz sa ok maticnom!Budimo realni da novi haswell i sky sa K oznakom kostaju 200e+ a daju 5fps vise u igrama :) za te pare nema bolji procesor sigurno!

mene je jos manje ispao,doduse ostala mi je sklj plojka i memara,ali je primerak prelep. :)

Ma ja sam bio nestrpljiv pa sam uzeo ali ne zalim para mism 10e nije strasno.Moj radi na 4.5ghz i ne prelazi 56c :) Kad dodjem kuci mozda pokusam na 4.8 da doguram!Recite mi do koliko max mogu da povecam napon? 1.42v?

Vrh Dno