Šta je novo?

Upomoc!

Leopoldk

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2006
Poena
319
Kupio sam danas u win-win u plocu (ECS A770M-A), procesor i memorije. Kada sam sklopio masinu stvar, nazalost nije proradila (ploca samo vrti ventilatore, PWR led baca svetlo na HDD led na kucistu, a dobro sam spojio, na primarnom optickom uredjaju ne svetli led i hoce da se otvori kada je spojen, dok na sekundarnom svetli konstantno i nece da se otvori, pri cemu valja istaci da sam i IDE kabl dobro spojio). Probao sam sve: Clear CMOS, da diskonektujem HDD i optiku (u plocu uboden samo jedan memorijski modul i graficka kartica), izmenjao oba modula u razlicitim memorijskim slotovima, sa drugom grafuljom i nisam uspeo ni post da prodjem, tj. sve sto se desava je vrtenje ventilatora. Burazeru sam pre par meseci sklopio masinu sa istom plocom, pa sam se opredelio za iste modele HW-a i prodavca zbog ranijeg dobrog iskustva, ali trt.

Doneo sam burazerovu masinu sa koje ovo i pisem da bih isprobao sta tacno ne valja, mada logika govori da je najverovatnije ploca u pitanju. Ajd', ako neko ima ideju kako da sredim stvar i postedim sebe maltretiranja sa ostvarivanjem prava na garanciju.

Nadam se samo da se nista lose nije desilo mom HDD-u...

Oprobao sam procesor i dobar je. Dobra strana ove gimnastike je ta da sam skinuo zvaku, koja je za samo par meseci zapekla, sa burazerovog procesora i stavio AS5.

Odoh sad da oprobam memorije i grafiku, pa cu baciti pogled kad zavrsim... nadam se da neko ima neku ideju...

Oprobao sam procesor i dobar je. Dobra strana ove gimnastike je ta da sam skinuo zvaku, koja je za samo par meseci zapekla, sa burazerovog procesora i stavio AS5.

Odoh sad da oprobam memorije i grafiku, pa cu baciti pogled kad zavrsim... nadam se da neko ima neku ideju...

posto pretpostavljam da si sve ok spojio jer si to vec radio onda je 99% ploca...

Probao sam i memorije i grafiku, tako da kao krivac ostaje ploca. Burazerovu masinu sam vratio u prvobitno stanje i sada sam u dilemi da li da u svoju masinu pakujem stare komponente (na oglasu su) jer burazeru treba njegova ili da se nadam da ce sutra u radnji biti dovoljno ljubazni da mi odmah daju drugu plocu i postede me ponovnog sklapanja i rasklapanja... ovakve stvari mi se nisu desavale kada sam kupovao polovne komponente: odem kod coveka, isprobam, platim, donesem kuci i ono radi.

P.S.

Splinteru, hvala sto si se zainteresovao.

Poslednja izmena:
Imao sam potpuno iste probleme sa ECS 690GM-M2.

Probao sam i memorije i grafiku, tako da kao krivac ostaje ploca. Burazerovu masinu sam vratio u prvobitno stanje i sada sam u dilemi da li da u svoju masinu pakujem stare komponente (na oglasu su) jer burazeru treba njegova ili da se nadam da ce sutra u radnji biti dovoljno ljubazni da mi odmah daju drugu plocu i postede me ponovnog sklapanja i rasklapanja... ovakve stvari mi se nisu desavale kada sam kupovao polovne komponente: odem kod coveka, isprobam, platim, donesem kuci i ono radi.

P.S.

Splinteru, hvala sto si se zainteresovao.

Ako nisi vec probao probaj da stavis samo jedan mem modul u drugi slot, cesto taj ECS nece da radi kada je jedan modul u prvom slotu a i bira memorije :)
I da li si slucajno zaboravio da ukljucis onaj 4-pinski konektor iz napajanja u plocu? Ili mozda drugo napajanje da stavis?

Soni,

Dril sa memorijama sam isprobao odmah na pocetku utvrdjivanja nedostataka i nazalost nije pomogao.

Napajanje sam u startu prikljucio pravilno, tj. sva 24 pina, a cak i da nisam u uputstvu za plocu stoji da ce ploca raditi i sa pravilno prikjlucenih 20 pinova uz mogucu nestabilnost. Sto se napajanja tice, do prekjuce je radilo sa starom masinom, a u pitanju je LC Power od 400W koji je pre nesto vise od godinu dana placen 40 E (toliko je kostalo moje kuciste zajedno sa originalnim napajanjem), a malopre sam na njega prikljucio stare komponente da bih proverio da li je HDD preziveo (znam da je verovatnoca da je neispravna ploca siknula struju na njega mala, ali me kopkalo) i sve radi.

U svakom slucaju, hvala na savetima.

Sto se same ploce tice, vratio sam je juce u radnju i dobio obecanje da ce mi danas dati drugu. Valjda ce sa njom biti sve u redu...

Mislio sam na onaj ATX_12V konektor - ide sam za sebe, kod CPU uglavnom stoji, al ne verujem da si to zaboravio...

OK, nismo se razumeli, mislio si na dodatno napajanje za procesor. I to sam uradio, tj. sve prema uputstvu...

Epilog: ni drugu plocu nisam uspeo da probudim, ali nju sam oprobao samo jednom, i tu bacim na masu i krenem da smaram ljude u prodavnici. Serviser u radnji mi kaze da donesem procesor da probamo tamo, ja to i uradim i majstor probudi plocu iz prve. Ja sam onda pomislio da je moje kuciste mozda kratko spajalo plocu, medjutim nastavila je uredno da radi i po montazi u kuciste (evo privodim kraju instalaciju softvera). Sve vreme pokusavam da se preslisam gde sam pogresio, ali mi se cini da sam svaki put sve uradio isto. Zona sumraka...

U svakom slucaju sve je reseno. Hvala svima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno