Šta je novo?

Upomoc Resetuje se non stop! - a ja nemam vise ideja

original

Čuven
Učlanjen(a)
12.11.2004
Poena
619
Na dole navedenoj konfiguraciji je i jnc kuciste sa 400w (imao sam 300w pa sam ga zamenio ali je problem ostao isti, napajanje je takodje jnc).
Na drugom starijem kompu imam jnc 300w i ono mi solidno radi na kucnoj mrezi. Kada pokrenem neku igru ili odmah ili kroz 5 minuta se restartuje.

Primetio sam nesto jako Istripovano. Na monitoru Samsung795MB (nov kupljen pre 3 nedelje) slika titra na celom ekranu i na 1024*768. Ja sam bio ubedjen da je do struje, ali prikacim moj 2 godine star Samsung 757p i na njemu slika uopste ne titra. Na drugi komp pirkacim 759 i on radi najnormalnije.
Razvlacio sam kablove od druge faze za novi monitor a slika i dalje titra.

Instalirao sam nove ATI Catalyst 4.5, i jedino te i imam.

Ne znam da li su ova dva problema povezana i ne znam u koju temu da ih stavim, pa sorry ako sam pogresio.

Poz
HVALA

Prvo proveri hladjenje/temperaturu procesora,i ostalo hladjenje u sistemu...
Za monitor pogledaj refresh rate,i prepostavljam da si brightness nabio na max.,pa ako jesi,smanji ga....
Inace,AMD obicno restartuje (tacnije resetuje) sistem kada se procesor pregreje,i slicno...

Imao sam isti problem. Jedan monitor radi OK, a drugi ne (treperi slika). Problem nerazjasnjen, ja sam samo stavio drugi monitor koji i dan danas radi OK (na istoj grafickoj).
Neka nekompatibilnost u svakom slucaju.

Uradi ovako. Kombinacija monitora i komp-a kada slika titra, prebaci ceo komp u prostoriju gde slika na tom monitoru ne titra. Znaci, preispitaj da li neki uredjaj pravi smetnje koje uticu na jedan od monitora.

Temperatura procesora ne prelazi 40 c brithnes sam smanjio povecavao, hercazu sam povecavao smanjivao, a treperi i dok ucitava ide i sata kontrolore pa mislim da nije do softvera. A za resetovanje skoro uvek odem u bios proverim najveca je bila temperatura 41c, sto je bas malo, a imam 3 80 tice koje lade ko lude.

Da li to moze biti do graficke - nisam je klokovao flashovao ili je na drugi nacin cackao.

Stavi Motherboard monitor ili neki drugi softver koji ce meriti temperature/napone, ukljici ga i parkiraj negde na uglu monitora. Stavi Prime ili HotCPU... i posmatraj napone koliko variraju. Videces i koliko skace temp, mada ja licno sumnjam na napon na procesoru, jer kad restartuje comp, onda je cpu ostao bez napona, bilo sta drugo bi dalo neku gresku ili bi jednostavno smrzlo ( mem ili graf )
I sam monitor ukazuje na nizak napon u mrezi svojim treperenjem, a onda verovatno i napajanje daje neujednacene napone ploci i tako redom. Takodje moze biti i problem pad napona u mrezi od par milisec. i eto ti restarta.

Pa po mom misljenju jedino jos moze da bude napajanje.....tih JNC-ovih 400W nije ni priblizno realnosti...mogao bi od nekoga da pozajmis neko firmirano napajanje od 360W pa navise pa da testiras....

Hvala momci isprobavacu pa cu da vam pisem.

Jel nije do graficke to me buni jer mi Unreal 2 sve na max i on sece u sobi punoj zivotinja???????

Pa generalno ne bi trebalo,mada svasta je moguce u racunarskoj tehnici....mali zeleni su kao dobar dan....kao sto rekoh kreni od napajanja.....

E sada me je vec totalno blam nemam blage kako se koristi Motherboard monitor ima nekih 15 skala i one se ne pomeraju.

@twix to mogu da probam tek kada mi se ortak vrati sa posla tako da jos nekih 2 sata nista. Hvala

core 0 mi varira od 2.58 do 2.42 (high je 2.61 low je 2.40)
+5.00 mi je 5.03 to je low ali se menja ponekad do 5.05 -average

Ovo su mi vrednosti bez ikakvih testova vec samo na backgroundu

I nemam pojma sta znace :d
:( upomoc

Nisam rekao da kada se ukljuci windows XP posle samo restarta pojavljuje mi se windows has recoverd from searius error (ili kako god)

Jesi li proverio mem? Kod mog druga Veritech memorija mu je sje*ala plocu.

Da li imas plocu kakvu sam i ja ugradjivao bratu, radi se o MSI K7N2 Delta2 LSR, koja sa 2*256Mb izaziva isto ovo o cemu pricas. Kada sam ubacio 1 modul od 512Mb (drugi proizvojac takodje), masina radi.
Izgleda da mnogi sa ovakvim plocama imaju problema kada rade u Dual channel modu.

Oprobaj sa drugim napajanjem.Sve mi to mirise na napajanje.
Imao sam i ja slicnih muka.

Nazad
Vrh Dno