Šta je novo?

UPOMOC ! Opera rusi sistem

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Problem : Na poslu koristim 98 /128mb ram, skromna masina, nedavno formatirana -vidi thread "agonija sa majstorima"...Jutros sam - kao i do sada,milion puta, podigao Operu 8.54 da prosurfujem malko - u isto vreme je i Soulseek skidao neku muziku - nista sto vec nisam radio zilion puta - predlozen mi je upgrade koji sam odbio, nastavio sa surfom norm, onda je soulseek poceo da mi koci sistem...mis igra ko na zejtinu, itd ...ok, iskljucim , pogasim, sacekam...vidim kasljuca jos ceo sistem ...Iskljucim sve skroz, ponovo podignem,/ bez soulseek/, dvoklik na opera i ekran se samo zacrni - total ! Kao restart ali ne podize se nista. Iskljucim "na ruke", ponovo sve, ponovo na opera dvoklik -isto - crnilo i bunilo...Opet iskljucim, podignem, proverim mail -radi, IE-omrazeni-radi....Opera - opet crno !
Skinem novu instalaciju - Zoni je ostavio za starije Opere - skinem opet 8.54 , kao ,svezu - ovu deinstaliram, restart, instal ove nove - opet isto ....Totalni zbun. U medjuvremenu pretrcim sa Kasp i Adaware Pro /updateovano/ - NISTA !
Problem je sto ne znam kako i da li uopste treba da pristupam registry /ne znam kako da ga gadjam na win 98 se ....regedit ne sljaka.../ - pa da tamo nesto brisem mozda sto ima veze sa Operom, pa eventualno novi install.
Ima li neko nekakav predlog, ideju...shalu, poshalicu ...misssslim ako budem morao da sljakam sa IE -poshizecu !!!!!
Unapred hvala !!!!

Poslednja izmena:
Ideja hm pa sad da ne preteramo.
Dovoljno si mudar da vidish da 98-mica jednostavno nije OS za Operu koju ti koristish i da je vreme da nadjesh browser koji ce biti pogodniji ili druga varijanta da firmi sklizne par eura za novu konfiguraciju.

😀 poshalica, hehhe
Mozda ti se u medjuvremenu dok si surfovao, Opera updateovala u neku noviju verziju a da nisi primetio.....pa kad je videla na cemu je, shlogirala se 😀
Kod Opere ne volim to sto kad je deinstaliras, moras da bazas po regisry-ju i ocistis sve njene tragove, jer kad je ponovo instaliras, a nisi bio detaljan kod ciscenja, ona se vraca na poslednja podesavanja
E sad, gde tacno da trazis....mozda da probas iz Commandera u Tree modu ako ne ide sa regedit...

Radila je bez problema preko godinu dana na ovoj sirotinji od masine....Bas zato sto je bezbednija od IE , a i meni laksa za koriscenje.
Ima li nacina da iz Run pristupim registry-ju na win 98 ? Nisam bas familijaran sa commanderima, tree ...itd

Kod Opere ne volim to sto kad je deinstaliras, moras da bazas po regisry-ju i ocistis sve njene tragove, jer kad je ponovo instaliras, a nisi bio detaljan kod ciscenja, ona se vraca na poslednja podesavanja.
Opera sva važna podešavanja drži u INI fajlovima u %program files%\opera\profile i u svom root-u a ne u Registry-ju. Dešava se ponekad (retko, ali se dešava, meni se desilo jednom) da Opera pukne i upropasti ove fajlove (u tom slučaju u profile prebaci default podešavanja iz svog root-a), te je zato dobro imati negde backup ovog foldera. Mnoge stvari u Operi se vrlo teško podešavaju (dodavanje stavki u context menu npr.) i ako se nema backup profile foldera, ili bar INI i ostalih user fajlova iz njega, predstoji ponavljanje mukotrpnog posla.

Poslednja izmena:
Ideja hm pa sad da ne preteramo.
Dovoljno si mudar da vidish da 98-mica jednostavno nije OS za Operu koju ti koristish i da je vreme da nadjesh browser koji ce biti pogodniji ili druga varijanta da firmi sklizne par eura za novu konfiguraciju.

Opera 9.02 koju sam danas instalirao na drugom kompu gde je Windows98se radi bez ikakvih problema.

urke je napisao(la):
poshalica, hehhe
Mozda ti se u medjuvremenu dok si surfovao, Opera updateovala u neku noviju verziju a da nisi primetio.....pa kad je videla na cemu je, shlogirala se
Kod Opere ne volim to sto kad je deinstaliras, moras da bazas po regisry-ju i ocistis sve njene tragove, jer kad je ponovo instaliras, a nisi bio detaljan kod ciscenja, ona se vraca na poslednja podesavanja
E sad, gde tacno da trazis....mozda da probas iz Commandera u Tree modu ako ne ide sa regedit...

Opera se ne updatuje sama i bez intervencije korisnika. Potrebno je skinuti kompletnu instalaciju i ručno updatovati. Opera se ne oslanja na registry kao što je wiz rekao i to vidim samo kao prednost. Sva podešavnja i sve vezano za operu se nalazi u njenom direktorijumu. Ovo za tree si odvalio samo tako i jedva ostao živ. Znaš li ti uopšte šta je tree u total commanderu ? Ili ti se samo sviđa kako to zvuči ?

djoni je napisao(la):
Radila je bez problema preko godinu dana na ovoj sirotinji od masine....Bas zato sto je bezbednija od IE , a i meni laksa za koriscenje. Ima li nacina da iz Run pristupim registry-ju na win 98 ? Nisam bas familijaran sa commanderima, tree ...itd

Regeditu u win9x se pristupa isto kao i u windows xp. Znači start run pa kucaš regedit. Zašto to onda neće da radi kod tebe? Zato što si verovatno pokupio nekog trojanca. Trojanci su poznati po tome da disabluju regedit i msconfig. Probaj da u run meniju ukucaš msconfig da vidiš da li on radi. To što kaspersky i ad-aware nisu ništa našli ne znači da ti je sistem čist. Moguće je i da ti nešto na toj mašini ne valja. Memorija, ploča, hard. Pošto kažeš da je sve radilo ne vidim razlog zašto sada nebi.

Msconfig radi bez problema sve vreme /slaba masina , pa pazim sta je u startup, a - i zbog trojanaca.../ali regedit NIKADA nije sljakao i,uz duzno poshtovanje, mislim da mu se ne pristupa na taj nachin na 98...
Sasvim je sigurno da na masini nesto ne valja ...ali - IE -RADI, Mail client- radi...
Moguce je da je greska sto sam istu verziju Opere instalirao u vec postojeci direktorijum...? Konkretno : deinstalirao sam staru, nisam obrisao rucno nista posle toga i , ecam se da mi je tokom installa ova nova prijavila da "directory already exists"....-to cudanas svakako pokusati, kao i neku drugu verziju Opere ....Ali, sad me zaista kopka kako se pristupa registry ?????

Uz dužno poštovanje, regeditu se pristupalo na taj način još otkako se pojavio prvi win32. 🙂

.....Ovo za tree si odvalio samo tako i jedva ostao živ. Znaš li ti uopšte šta je tree u total commanderu ? Ili ti se samo sviđa kako to zvuči ?

Ne znam ... ajde prosvetli me malo 😀 Verujem da bi i drugima dobro doslo da saznaju nesto novo
I sto si bre tako neki mugud? Koristis li ti jos poneku rec osim "lupio", "odvalio" ?
Zar ne mozes lepo da kazes...."cuj, u Tree commandera mozes da vidis i pristupis nekim datotekama koje....itd, a ne mozes da vidis i pristupis datotekama koje...itd." ili " mozes to i to a ne mozes to i to..." ili "sluzi tome i tome a ne tome i tome" ...
Uostalom, treba da pomognes coveku ako mozes, a ne da pljujes po nama koji pokusavamo da pomognemo

Ok, probacu jos jednom da pristupim regeditu na opisani nacin i zakacicu poruku koja mi se pojavljuje prilikom toga....I meni je cudno sto ne uspeva tako ...ali to se desava bukvalno oduvek ....

Enigma ! Pristupio sam regeditu BEZ PROBLEMA ....misssslim - zona sumraka, valjda poznajem svoj tupavi komp...-jedino sto sam nasao je u HKCU "OPERA" i to sam opushteno obrisao /prethodno deinstalirao Operu i pobrisao direktorijum...sad cu da skinem novu pa cu da probam ...ovo pishem iz kakanog IE pa mi je muka...

Ponovo radi bioskop !!!!! Hoooorey ....
Momci hvala na strpljenju i savetima ...izgleda da je brisanje iz registry odradilo /bar ja tako mislim/

...izgleda da je brisanje iz registry odradilo /bar ja tako mislim/

Rekoh ja....registry
I ja sam tako onomad uradio -iz registry-ja - i uspelo je

....moras da bazas po registry-ju i ocistis sve njene tragove, jer kad je ponovo instaliras, a nisi bio detaljan kod ciscenja, ona se vraca na poslednja podesavanja...

Jedino sto je malo smorno traziti bas taj kljuc, ali vidis, isplati se ponekad 😀

Pazi ...zapamtila je NEKA podesavanja - pametna mala - /homepage/ - sto mi govori da nisam izbrisao sve sto je trebalo / a i ne znam kako bi nasao?/ ...al ispalo je, srecom, da je ovo sto sam obrisao bilo dovoljno - kao i onaj ceo direktorijum u program files...Anyway, hvala svima !

Novi momenti : svakih par dana mi se desava POTPUNO ISTA agonija - samo pukne ,srusi ceo sistem - i posle kod deinstalacije uopste ne mogu da nadjem Opera.exe - ali ga, nekako, deinstalira /iz Add/remove/...onda pobrisem iz registry vec pomenuti kljuc pa iznova instaliram....do sledece /ne/ prilike ...Ima li nacina da ovo sve nekako izbegnem, uopste ne mogu da ukacim zasto se ovo desava????? postaje malllo dosadno.....

Ok..samo, sada je situacija JOS GORA ...sada ne pomaze ni ova deinstalacija + brisanje po registry - nasao sam jos kljuceva tamo /search😱pera..bilo ih je dosta/ - sada NEMA SANSE - kad kliknem na ikonicu odmah se smraci sve i ode u pm ....znaci vise ni deinstalacija ne pomaze...HELP !!!!

Ok..samo, sada je situacija JOS GORA ...sada ne pomaze ni ova deinstalacija + brisanje po registry - nasao sam jos kljuceva tamo /search😱pera..bilo ih je dosta/ - sada NEMA SANSE - kad kliknem na ikonicu odmah se smraci sve i ode u pm ....znaci vise ni deinstalacija ne pomaze...HELP !!!!

Pa Jurke kaže da je do registry-ja. Kako to sada odjednom neće? 😉

😀 poshalica, hehhe
Mozda ti se u medjuvremenu dok si surfovao, Opera updateovala u neku noviju verziju a da nisi primetio.....pa kad je videla na cemu je, shlogirala se 😀

Samo si jos trebao da kazes da mu treba poseban plug-in...:eyebrows:

Ok, momci ...neki KORISTAN predlog ....?

Da probas neku matoriju verziju, tipa 7.54?

...ce probam ...isto je bilo i sa 8xx i sa najnovijom ...samo prsne ...sve ...poshizeo sam od IE,***..probacu u ponedeljak ...najnovija stvar ..prasak se dogodio /istovetan :crn ekran , pise :"DPMS standby mode" / i kada sam neki dan kliknuo na smiley ikonicu tokom bavljenja yahoo messengerom - zeleci da ubacim fuckin smiley-a upricu ...samo je prslo ...a najvise me zivcira sto sa IE nista zivo ne prska , a na par sajtova, na koje regularno idem sa operom , sam sa IE navukao TAKAV KRSH od adawera, spy-ova i troyana da sam se uke..o dok nisam pocistio smece ...koji uzas !?

A jesi ti siguran da je hardver tu 100% ispravan?

..pa ***, kako da budem sure sa 98 i 128 mb rama ...al pazi, IE shitty shljaka ..opusteno

Hm, slican problem pravi i meni opera 9.02 sa svim Plug-in hardver 100% ispravan odprilike 2-3puta nedeljo samo padne sistem e sad primeti sam da kad mi je aktivan Kav6 i ZoneLab Pro...itd dolazi do istog dok kad je ZoneLab Pro nije aktivan ovo se ne desava naprimer u ZoneAlarm ako ti je aktivan Anti virus i Koristis Kav doci ce do istog tako da sad koristim ZoneAlarm Seeurity Suite i Kav6 + ...itd u Zone iskljuci anti virus i vise nema problema odprilike vec 10-ak dana tako da probaj neso da iskljucis od zastite ako imas slicno pa vidi onda :lupko:

da pocistis iza sebe probaj sa Your Uninstaller 2007 ili WinXP manager 4.98.7

pozzzz..........:wave:

Poslednja izmena:
Hm, slican problem pravi i meni opera 9.02 sa svim Plug-in hardver 100% ispravan odprilike 2-3puta nedeljo samo padne sistem e sad primeti sam da kad mi je aktivan Kav6 i ZoneLab Pro...itd dolazi do istog dok kad je ZoneLab Pro nije aktivan ovo se ne desava naprimer u ZoneAlarm ako ti je aktivan Anti virus i Koristis Kav doci ce do istog tako da sad koristim ZoneAlarm Seeurity Suite i Kav6 + ...itd u Zone iskljuci anti virus i vise nema problema odprilike vec 10-ak dana tako da probaj neso da iskljucis od zastite ako imas slicno pa vidi onda :lupko:

da pocistis iza sebe probaj sa Your Uninstaller 2007 ili WinXP manager 4.98.7

pozzzz..........:wave:

da isti proble i kod mene sada ce mo da vidimo dali ce to da resi hvala...:banana:

Opera se nikad nesto nije slagala sa Win98 (bar kod mene) uz svu moju dobru volju da je nateram da radi. Radi npr neka matora verzija ali radi oko mesec, dva i onda ubije sistem nacisto, jedno dva puta ga je ubijala tako da se win nije mogao podici (jednostavno radi i jednog dana odluci da rikne). Probaj da instaliras Myie2 (ne Maxthon, optimizovan za XP, nego bas Myie2) eno instalirana je 98 i on evo vec godinu ipo dana radi bez problema a sestra svaki dan na net-u gleda BB, ccc...:vomit:

...epilog ..instalirao Firefox ...lepo radi ali od pre nekog vremena mi izvodi POTPUNO ISTU STVAR kao i opera i to kada krenem na link www.vreme.com - dakle, po meni, potpuno obican sajt, ali kad krene da ga ucitava ...dogodi se sve isto ...onda taj sajt otvaram iz IE ....najnormalnije .....MISSSSSSLIMMMMMMM, stvaaaaarno ......

...epilog ..instalirao Firefox ...lepo radi ali od pre nekog vremena mi izvodi POTPUNO ISTU STVAR kao i opera i to kada krenem na link www.vreme.com - dakle, po meni, potpuno obican sajt, ali kad krene da ga ucitava ...dogodi se sve isto ...onda taj sajt otvaram iz IE ....najnormalnije .....MISSSSSSLIMMMMMMM, stvaaaaarno ......

Tebi mašina/os ne valja ! I nemoj da te zbunjuje to što IE radi.

Nazad
Vrh Dno