Šta je novo?

upomoc, mpeg2 capturing, vcd/svcd

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
ovako

koje su cene TV kartica na nasem trzistu, dajte mi i neke primere koje mogu da rade mpeg2/mp2 capturing hardwerski na hard-disk, i da imaju dobar softwer (eventualno ovde moze i za preporuku softwer neke druge firme) za snimanje u mpeg2 hardwerski ali u vcd/svcd/dvd profile sa mogucnoscu izbora bitratea i da li ce da snima 2048/2324 bajta po bloku (bitno zbog kompatibilnosti sa vcd/svcd standardom...

hitno mi treba.. u pitanju je dobar biznis... ali softwerski real-time mpeg2 encoding mi ne daje bas najbolje rezultate a i ima dosta bagova (windvr, na primer)

Hm... neki ATI AllInWonder, npr. R9000 AIW, bilo ga je kod nas.

Sto se tice hardverskog MPEG2, ne znam da ti kazem, ali je pouzdano da AIW ne radi kompletni hardverski coding, vec samo jedan deo te price (imas tekst u predzadnjem Digitalu). Najcesce to ljudi rade softverski, dakle capture sa slabijom i naravno jevtinijom karticom, u nekom manje komprimovanom ili nekomprimovanom formatu i kasnija obrada kako ti treba.

Vec sam ranije negde preporucio MainConcept MPEG encoder koji idealno i brzo obavlja posao, i sa pomenutim velicinama byte po bloku, kako izaberes za VCD ili MPEG2 u kojoj oces rezoluciji.

Pozdrav, Cale

ma...

znam ja za sve te price tipa mjpg i ostalo
ali ja nemam vremena za to. tj. da radim za sebe tako bih i radio...
a da radim i za druge koji bi platili dovoljno za izgubljeno vreme, tako bi radio

ali ovde je problem sto se ide na kolicinu, odnosno imam puno VHS kaseta koje moram da prebacim ljudima na Vcd/SVCD, a premalo vremena, tako da mi je jedina varijanta kompromis na racun kvaliteta kodiranja (ne preveliki) ali da pakovanje direktno ide u mpeg2 , po svcd profilu...

e tako... mogu li sad dobiti neko objasnjenje, malo konstruktivnije...
ne mora toliko za karticu, ako znate za neki program koji to radi makar i softwerski, a da nije WinDVR , javite

Gde ima da se na nadje taj MainConcept?

http://www.mainconcept.com/mpeg_encoder.shtml

Vrh Dno