Šta je novo?

Upomoć!!!

tigartg600

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2006
Poena
304
Imam veliki problem sa internetom, imam wireless 200K i protok mi varira strašno u malim vremenskim intervalima (u roku od tri minuta se promeni sa 1 na 20K i obrnuto) pa onda stane pa ne radi, pa opet radi...
pingovo sam router, ok je (manje od 1ms), antena isto, medjutim provajderov gateway varira (isto kao i protok u principu), naravno oni kažu da nije kod njih, da se niko drugi ne žali (mada im ne verujem jer su mi jednom dodelili isti IP kao već postojećem korisniku, pa dok ja nisam iskopao u logu routera da je adresa već dodeljena isto su mi pričali da je kod njih sve u redu...)
Jop se interesantn dešava kad radi i ja pauzirm P2P (Azeurus) da bi mogao da otvorim nešto, sve stane, znači do malopre je sve radilo p2p je išao 20tak K pa kad sam hteo da otvorim neku stranicu i pautirao p2p http nije hteo da radi, kad ponovo pustim p2p, posle malo zaletanja, on proradi i http proradi, al jedva kolko može da prodje pored p2pa.
Prverio sam router tako što sam meržnu karticu uključio direktno u antenu i ponaša se isto, tako da prdpostavljam da nije do rputera, skinuo sam knopix da vidim da li je do os (xp sp2)
Oni tvrde da nemaju shaper i da nemaju p2p filter i da bi 99% proradilo sve ako bi stavio grid antenu od 24db
Udaljen sam od njihovog APa ok 1.2km i vidim ih as rssi 80

Btw, imam i PL od nekih 20-30%

Da li neko ima ideju šta se dešava ili je imao slično iskustvo, pomagajte :crash:

Ja sam imao wireless i uverio sam se da je to obicno ******: AP puca, smetnje, nekada ni admin ne zna sta je u pitanju. Na kraju je izmedju mene i APa niklo toliko drugih APa da su smetnje bile nenormalne vise cak nisam mogao da se konektujem ... sve u svemu prodao sam wireless opremu, presao na ADSL i prezadovoljan sam.

PeraNS je napisao(la):
Ja sam imao wireless i uverio sam se da je to obicno ******: AP puca, smetnje, nekada ni admin ne zna sta je u pitanju. Na kraju je izmedju mene i APa niklo toliko drugih APa da su smetnje bile nenormalne vise cak nisam mogao da se konektujem ... sve u svemu prodao sam wireless opremu, presao na ADSL i prezadovoljan sam.

Slican slucaj je i kod mene ali moram da priznam da sam za vreme koriscenja wireless interneta mnogo naucio 🙂

astan je napisao(la):
Slican slucaj je i kod mene ali moram da priznam da sam za vreme koriscenja wireless interneta mnogo naucio 🙂

Ja sam naucio da bezim od wirelessa ko' djavo od krsta. Kad cujem tu rec kosa mi se dize na glavi :d :d :d

PeraNS je napisao(la):

Daleko od toga da je wireless s*anje, mogu ti navesti dosta primera gde wireless odlicno radi i za poslovne i licne primene; meni je besprekorno radio od septembra prosle godine do juna ove. Dosao mi je ADSL ali sam zadrzao i wireless kao backup, i naravno da jos uvek lepo radi.

Kvalitet wireless veze zavisi od nekolio faktora: provajdera, opreme, lokacije (i sto se tice opticke vidljivosti i raznih prepreka). Ako nesto u ovom lancu skripi, naravno da ce biti raznoraznih problema.

Budi malo umereniji po pitanju ovakvih izjava da ne bi nekoga doveo u zabludu: ovo citaju i ljudi koji su pocetnici i zele nesto da nauce.

Pozdrav.

Wireless je ok ako sve funkcionise kako treba.
A da bi sve funkcionisalo kako treba, (kao i svuda) - sto bolja oprema - to je vise verovatno da ce dobro da radi.
Garancije ? - Nema!
Zavisi i od providera, pristupnih tacaka i opterecenja (nebi trebalo da bude problema oko podesavanja - svuda je uglavnom isto).
Ima provajdera koji imaju svega 3 pristupne tacke i kad se nakaci 500 juzera nikome od njih ne radi net kako treba.
Ako provajder zna da podesi da sve funcionise kako treba (da ti recimo ping bude 3 do 5 ms), ostatak je do korisnika.
I da nebi` ja sad tu mnogo kakio - probaj samo antenu promeni - uzmi cisco od 24db i ima da radi ko doxa 😉

Na kraju ću to i da uradim (obećali su mi opremu na probu, pa ako se ne popravi ne moram da platim)

Ono što mene nervira je što je internet kod tog provajdera radi PERFEKTNO dok su bili duplo skuplji od ostalih=mnogo manje korisnika, sad kad su spustili cene....
Nadam se da je do antene, to bi bilo najbezbolnije.
Havla svima,

Nije wireless tako loš, samo što reče neko jednom, ne mere to bez kabla 😉

Posto nad kablom stoji monopol jos uvek se moramo snalaziti bez kabla 🙁

@tigartg600
Ako utvrdis da problem nije do opreme oprosti se od tog provajdera sto pre budes mogao ( predji na kabl ako mozes )

Nazad
Vrh Dno