Šta je novo?

Upomoć virus

saddamnsliman

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Zilog Z80
GPU
Ferranti ULA 9000
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Neka mi moderatori ne zamere . nisam znao u koji odlejak da stavim ovu temu a problem je gorući jer je u pitanju firmin računar sa kojeg sam doneo virus kući
i uništio mi je flesh sa dosta važnih poddataka , a preti da to i drugima uradi
naime virus je

TROJAN.WIN32.AUTOIT.WY

izgleda da se instalira svuge i pravi .exe fajlove od folder

Napravio je veliku brljhu i na mom kućnom računaru ali se kaspersky izborio sa njim
U pitanju je pravljenje c/win/ lsass.exe fajla koji hoće da ide na neki sajt
ali šta da raidm sa firminim računarom i kako spsiti podatke sa fleša
UPOMOĆ ljudi pomagajte:wall:

Podigni neki Linux Live disk, prikopčaj USB i kreni sa spašavanjem podataka...

Total Commander će pokazati sakrivene foldere u slučaju da se ne vide iz programa Windows Explorer, nije neophodno koristiti Command Prompt (koji mi budi prijatna sećanja na neko davno vreme).

Jel nisi obrisao taj flash? Nacin da otvoris te "exe" foldere je desni klik na folder, a onda Explore. Otvorice ti bez problema te foldere. Podaci nisu izgubljeni, samo da ih nisi obrisao.

uspeosam nešto da uradim
sa flešom doduše na mom kućnom računaru
Kaspersky je detektovao sve exe fajlove s kojima nisma ništa mogao da raidm sem da ih brišem
takođe i lsass.exe je obrisan.
E sad zez je
šta raditi na firminom računaru
tamoje instaliran nekakav avast i nema pristup netu
jel se može taj virus očistiti sa nečim
sa fleša i računara da nebi i druge fleševe zarazio.
e sad ja ne znam šta je taj virus učinio na računaru . Dali neko zna da li taj virus to prepravljanje u exe fajlove radi samo na flešu ili još negde?
@corvus corax . desni klik na taj exe ne radi
nije taj tip virusa
onaj što pravi zezanciju sa folderima da moraju na desni klik i explore je neki drugi virus.

Ukljuci prikaz skrivenih fajlova i obrisi sledece
C:\Win (folder)

i u registry-u

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"run32"="C:\Win\lsass.exe"

Ovo mozes iz safe mode.

Dali neko zna da li taj virus to prepravljanje u exe fajlove radi samo na flešu ili još negde?

Samo na flashu i nije virus nego worm (crv).

Poslednja izmena:
Da malo razjasnim neka pogrešna shvatanja ovog trojanca. On ne vrši nikakvo prepravljanje foldera. njegova ikona je ikona foldara na XP-u i jedina stvar koju eventulano uradi je ta da folderima na flešu doijeli atribute System i Hidden. S obzirom da je na većini XP mašina isključena opcija da prikazuje ekstenzije i sistemske i skrivene fajlove, kad pogledate sadržaj fleša većina će vidjeti „folder” umjesto tog trojanca.

lol meni konstantno u procesima ima lsass.exe i dosad nisam imao problema :D

yup ali ima ovih koji se maskiraju kao lsass.exe i prave probleme :D

Trik je da malo slovo l i veliko slovo I izgledaju identicno u Windows sistemskom fontu. Zbog toga lsass.exe i Isass.exe izgledaju identicno ali to su dva razlicita programa.

Meni juce upade Trojan.Win32.Scar.amzg - Running module: lssas.exe\lssas.exe

JEDVA ga se bre otarasih. Kaspersky kad ga ufatio trazi restart radi brisanja i nakon podizanja sisitema opet je u aktivnimn procesima i opet ga uhvati i sve u grug...Jedva ga se otarasih iz Safe moda i to pomocu brisanja iz registri baze (Uninstal tool ga pokazao u startap procesima i ja ga Force removal)...

Trik je da malo slovo l i veliko slovo I izgledaju identicno u Windows sistemskom fontu. Zbog toga lsass.exe i Isass.exe izgledaju identicno ali to su dva razlicita programa.

C:\Win\lsass.exe
C:\Windows\system32\lsass.exe

Trik je u ovom a ne u velicini slova.

JA sam jedan računar uspeo spasiti sa onim avirinim rescue disk, narežeš na cd i butuješ sa njega. Ako računar ima pristup netu, on se čak i update-uje

ja sam dobio isto virus , koji mi se mota najvise po mem. karticama..... pravi isto imene foldere u kojima se nalazi ... i kad se klikne na taj folder , vodi direktno u Windows Library.... i svi ti foldercici malo zauzimaju , par kb.
usao mi je na sve kartice i napravi te "duple - prazne foldere" cak mi je i na mobilni usao ... tj. na karticu koja je u njemu .... havarija , ne znam kako to da ocistim.....

ako ste me razumeli :)

Instaliraj Kaspersky Internet security 2010, imas trial verziju, skeniraj komp i ocistice ti sve!!!
Meni je ocistio sve kad sam imao problema sa tim virusom i sad koristim samo KIS2010 i nemam nikakvih problema!!!

Ja koristim na jednom računaru AVG Free, a i na poslu to imamo na svakom računaru, i nikad nisam pokupio virus. AVG je sasvim dobra zaštita.

Nazad
Vrh Dno