Šta je novo?

Upload & Download

• Začetnik teme Začetnik teme popa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Da li su korisnici kablovskog interneta u Beogradu,bilo KDS-a ili Ikom-a ograniceni necim po pitanju kolicine podataka koje razmenjuju na net-u?
Da li se dodatno naplacuje,ogranicava i koliko,kako?

Zavisi kako kod kog provajdera...čini mi se da za sada jedino kds PTT ima flat varijantu, dok ostali daju pakete po kvotama (određeni broj MB koji možeš da skineš/pošalješ mesečno), i kada prekoračiš kvotu, naravno plaćaš svaki MB po nekoj ceni koju je ISP već odredio...

Bahati [SiD] je napisao(la):
Da, SBB ima flat varijante. Najpovoljnija je 128kbps flat rate za 1500 din. Ja se mislim da uzmem, samo nisam siguran da li to sljaka kako treba.

SBB radi stvarno dobro. Surf, kazaa rade bas OK ali ono sto me mnogo nervira je upload tj slanje meila sa atacmentom :wall: Toliko sporo ide slanje sa atacmentom (makar bio i 20k) da je to zastrasujuce...

Broz je napisao(la):
SBB radi stvarno dobro. Surf, kazaa rade bas OK ali ono sto me mnogo nervira je upload tj slanje meila sa atacmentom :wall: Toliko sporo ide slanje sa atacmentom (makar bio i 20k) da je to zastrasujuce...
Uh, to ce i mene da nervira ako bude slucaj kao i kod tebe.

ja sam na sbb-u flat 128 od petka
download - jako dobar
upload (i slanje mejlova sa attachmentom) - jako dobar
al mi mnogo sporo ucitava stranice! ne znam u cemu bi mogao da bude problem... any ideas?

svejedno, kako je bilo sa starom analognom centralom, ovo je super
mada, nije bas sve islo tako glatko... iscimali su me tamo negde marta i aprila najstrasnije, ja odustanem tada od sbb-a, al' reko' 'ajde sad opet da pokusam... uvedu mi, i stvarno radi... nadam se da ce da potraje...

pozz

Koliko je trajala procedura dok je proradilo?

fora je u tome sto sam zvao negde krajem februara, pocetkom marta prvi put...
i onda su rekli, doci ce neko u narednih par dana
tih par dana se pretvorilo u nekoliko nedelja, a zatim i u skoro 2 meseca (uz moje neprestano cimanje), da bi onda dosao neki prilicno smusen lik (krajem aprila koliko se secam), koji je instalirao modem i skontao da nema signala... dok smo cekali signal (koji se nije pojavio), objasni on meni da bi bilo dobro da ja platim tu instalaciju modema, a vec ce neko, nekad, doci da vidi sta nije u redu... onda je nazvao nekog lika u njihovoj centrali koji je rekao da bi neko to mogao da pogleda u maju ili cak i junu (!), pa tek onda kad se ustanovi kvar da pocne da se resava problem...
ko zna koliko bi to sve potrajalo... uglavnom, ja odustanem od te ideje, posto me leto nije ni videlo u beogradu, i nazovem ih lepo sad, prosli utorak...
lik doce u petak, instalira sve, pojavi se signal (!), i sve lepo profunkcionise bez ikakvih problema...
toliko...

Ja sam danas zvao SBB i rekao im da zelim da promenim kablovskog operatera (ispostavilo se da samo dva stana u zgradi imaju IKOM kablovsku a jedan je moj ) . Uzese mi podatke adresu *nalazim se na 250m od DanielSatTV(izvodjaca radova) i rekose docicemo da potpisemo ugovor . To su mi tako rekli da imam utisak da nece doci u narednih mesec dana . Pa me interesuje jel imao neko ovakvo iskustvo u iscekivanju potpisivanja ugovora da ne pominjem pocetak radova ?

evo vec naredni dan od mog poziva devojka je dosla da potpise ugovor , pitao sam je za internet rekla mi je da zovem callcentar sto sam i ucinio objasnio sam operateru situaciju uzeo mi je podatke i rekao da ce neko iz tehnicke sluzbe da me kontaktira u narednih dva do tri dana znaci ostaje mi da cekam tih 2 do 3 dana . Takodje sam primetio da vodim OFFtopiC temu .

Ja sam uveo SBB 128 Flat 31.8. Mogu ti samo reći da sam se prijavio 30.8. Momak me pozvao sledeće jutro i došao popodne. Signal sam dobio posle dva minuta. Download je nešto preko 14 KB. Za sada sam zadovoljan i nije bilo problema.

vertig0 je napisao(la):
ja sam na sbb-u flat 128 od petka
download - jako dobar
upload (i slanje mejlova sa attachmentom) - jako dobar
al mi mnogo sporo ucitava stranice! ne znam u cemu bi mogao da bude problem... any ideas?

svejedno, kako je bilo sa starom analognom centralom, ovo je super
mada, nije bas sve islo tako glatko... iscimali su me tamo negde marta i aprila najstrasnije, ja odustanem tada od sbb-a, al' reko' 'ajde sad opet da pokusam... uvedu mi, i stvarno radi... nadam se da ce da potraje...

pozz

Pa sporo ti ucitava jedino ako su ti veliki pingovi(bar ja mislim tako,mozda gresim)
Aj recimo pinguj www.benchmark.co.yu pa da vidimo
Poz!

Nazad
Vrh Dno