Šta je novo?

Upgrade

telenorce

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2012
Poena
180
Ovako imam sledecu konfiguraciju:
CPU amd x2 4000+
MB msi k9n neo v3
RAM 3x1 gb ddr2
HDD 160gb
GPU ati 2600ddr2
Zbog krsh ploce ne mogu da oc-jem procesor pa imam poteskoca prilikom pustanja hd filmova i spotova, 720p html5 spot se koci... Kao i kad otvorim vise tabova sa YT zajedno, pesma se obavezno ukoci... Od igrica igram dotu 2 i csgo kada bih mogao. Sad planiram ovo sto imam da prodam i da uzmem neki pentium G3230 najeftiniju lga 1155 plocu i dva gb ram-a. Bez graficke za pocetak hdd cu verovatno ostaviti zbog para.. Zanima me kolki je ovo up u odnosu na moju konfu i hocu li moci da se igram sa jos dva gb ram memorije i nekom 6670 eventualno7750? I dali ce prestati seckanje prilikom hd reprodukcije 🙂 ovo dodje oko 110e ploca+cpu+ram jel ima nesto bolje za te pare? Hvala ppzdrav

Uzmi G3220, neku najjeftiniju H81 plocu (socket 1150), i 4gb najjeftinijeg rama. Nemoj da uzimas 2gb rama, to je bacanje para. Ako hoces negde da ustedis, uzmi G1820 umesto G3220, taj processor ti je sasvim dovoljan za sve tvoje potrebe.

Videces i sam koji ce ti "boljitak" ... Ja sam imao core2duo e6750 i posle presao na q6600 nikakav boljitak nesto sitno,a skoro sam imao x3 neki i ddr3 na 1333 8gb i isto je sve,tu je boljitak bas onoliki koliko sam naveo...Uostalom kad uzmes videces,mozda ti bude bolje...

Uzeo danas i nisam bas imao vremena da se nesto igram ali prvi utisak je dobar, odmah sam probao te hd klipove i filmove koji su zezali i rade bez problema, samo da ubacim jos dva gb memorije i neku grafu za dotu i cs go eventualno, samo koju?

Koje napajanje imas? To je najbitnije pri izboru graficke 🙂

Nazad
Vrh Dno