Šta je novo?

Upgrade

• Začetnik teme Začetnik teme NSX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NSX

- Honda RuleZ -
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
705
Radim sad upgrade kompa jer i tako treba da reinstaliram sistem(7 64bit) pa ne znam šta mi je činiti..

Razmišljam se da pređem na PhenomX6 ali bi onda valjalo i ploču drugu da uzmem (recimo Asus Crosshair IV), memorije bih uzeo 4(2x2) ili 8(4x2) GB DDR3 1800/2000(ako uzmem X6 jer sumnjam da X3 podržava tolike brzine). Da li mi realno treba 8 GB(ili će mi ubrzo trebati) i 6 jezgara?! Grafiku bih uzeo Sapphire 5850 (da mi se slaže sa chipsetom 😀 ) mislim da su najisplativije sad...

Što se zvučne tiče volim kvalitetan zvuk i gledam Titanium HD ili Asus Xonar ST/STX..naginjem ka Asusu mada Titanium ima impresivne karakteristike.

Preporučite i neko tiho kućište tj. više njih jer se ovaj Coolermaster baš cuje (OCZ mi je napajanje i Vendetta cooler na procesoru), znatno više od bivšeg Chiefteca koji je ipak bio premali.

Ako vec hoces da menjas plocu, bolje uzmi Core i5 760 i neku jacu P55 maticnu, dignes CPU na 4GHz i divota.

Kod mene Win 7 Professional x64 u startu pojede 1.5 GB, pokrenem StarCraft 2 i op, ode jos 1.6-1.7 GB, sto znaci da ostane 800 MB lufta. Realno, 4GB RAM je minimum za Win 7 i za sada je dosta, ali kasnije ce 8GB biti preporucljivo.

Sto se tice kucista, CM 690 II Advanced bi podmirio sve potrebe racunara, od prostora za komponente i tower cooler pa do ventilacije i funkcionalnosti.

Poslednja izmena:
Koliko planiraš da platiš upgrade ?

Phenom X6 ~150
5850 polovni ~160
Vertex 2 polovni ~130
4x2GB/1600 polovno ~120
Xonar polovni ~ 100
kuciste ~ 50

oko 700-710 ukupno

svoje proc. + mem + 3 SSDa (tj. 2 posto jedan ide u laptop) + Live 5.1(ovo je najbitnije) + Coolermaster(kad ga ocistim od prasine) racunam da mogu da prodam za oko 300 tako da bi me upgrade izasao oko 400..

Nazad
Vrh Dno