Šta je novo?

upgrade

hugoboss

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
304
Zelim da prodam ovu moju konfiguraciju iz potpisa i da dodam neku kintu da bi kupio neku dobru new gen konfiguraciju... malo sam nazalost ispao iz tokova danasnjeg trzista, pa ako bi ste bili ljubazni da mi vi sastavite neku konfiguraciju, koja ce zadovoljiti moje potrebe 3d animacije[alias-adobe maya, 3d max...], graf. dizajna[adobe suite], muzike[cenim da bi tu dobro dosao neki audigy, mada sam i sa ovim integrisanim realtekom radio fin posao. by the way to mi je cisto onako kao hobi tako da mi to i nije toliko primarno] a i naravno i po koja igrica nije na odmet...

eto, nadam se da nisam preterao sa duzinom posta i unapred vam se zahvaljujem na posvecenoj paznji!

pozdrav!

hugoboss 😉

Poslednja izmena od urednika:
Juce sam zamenio moje stare delove, doplatio i eto meni novog kompa.
Bavim se slicnim stvarima kao i ti. 10 godina sam imao AMD i konacno sam presao na Intel.

ploca: Asus P5K-E
proc.: Intel Core 2 Quad 2.4 (jeftiniji je od Core 2 Duo 6700, +4 jezgra) Pazi na defaultu je na 2.4. Znaci ovu zver mozes da poteras daleko iznad.
mem.: 2x2GB Corsair 667Mhz P5300
hdd: WD 400Gb SATA
graf.: E sada, ja sam vukao godinama Ati i od prosle godine sam presao na NVidia i zadovoljan sam. Ovako, uzmi ATI Sapphire HD2600 XT (odlicna cena+performanse) i obavezno stavi zadnje drajvere.
monitor: 22" samsung 225 BW
kuciste: Neko dobro sa dobrim napajanjem jer ti je to jako bitno, zbog proca i graficke koji vuku kao omanja elektrana. Znaci napajanje od 550W pa na vise.
cd: lg combo drive gcc 4521b-white [cdr/w + dvd citac]

Ovo je moj predlog. Jes da malo vise kosta, ali ces biti miran dugo vremena.

Poslednja izmena od urednika:
E6700 se ne moze naci po "normalnoj" ceni pa je odatle on jeftiniji od Q6600. Posto su igre trenutno optimizovane za dva jezgra bolja je kupvina E6750, (2.66GHz, 1333 FSB) koji kosta oko 170e ili (ako vec idu pare za jedan Q6600) E6850 (3GHz, 1333FSB) koji kosta malo manje od Q6600.

Da, ali posto je covek rekao da koristi Max i Mayu, imace vise koristi od 4 jezgra, a kosta malo vise od E6750 ili egal sa E6850. U buducnosti ce igre ici na multicore podrsku, tako da 4 jezgra nisu bacanje para. Crysis ce npr., ako su najave tacne, imati podrsku za 4 jezgra.
Glavno pitanje je, sa koliko kesa covek moze da se isprsi ? 🙂

Offtopic:
Koliko ti je vremena trebalo da se priviknes na Mayu? Ja sam pokusao ali i pored dugogodisnjeg rada u Lightwav-u imao sam dosta problema pa sam odustao. nekako mi vise lezi LW Modeler ali mozda gresim?
Sry for Off

Nazad
Vrh Dno