Šta je novo?

Upgrade za gaming

sasamsa

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
319
Imam pc iz potpisa. Razmisljam o upgradeu cpu,maticne,ram kompleta posto vidim da mi neke novije igrice (primer: tribes ascend, firefall) ne iskoriste ni ceo gpu jer ih cpu ogranicava a cesto nemam ni stabilan fps, opet mi se cini da je zbog cpu ogranicenja. Ili se desava da mis uspori ili da nije konzistentan na trenutke (1000hz mis - abyssus)
Planiram da koristim trenutnu graficku makar neko vreme da vidim efekte u igrama. Grafika u igrama nije trenutno presudna posto je obicno smanjim da imam bolju vidljivost. Za neke igre mi i malo 60hz ekran i koristim crt. Mozda kasnije nabavim 120hz lcd + nova graficka.
Nisam u toku sta je aktuelno. Hteo bi nesto sto ima dobar odnos cene-performance za recimo oko 30000din ili tako nesto.

Sacekacu i novi borderlands u svakom slucaju da vidim kako radi.

Hmmm, E8500 ogranicava 4850? Nema teorije ;) Taj E8500 moze da gura i GTX460, a da joj ne bude bottleneck, pogotovo na 3.3 GHz. Update-uj drajvere za graficku. Ako vec planiras da se igras, bolje uzmi jacu graficku, pre ce 4850 biti problem, nego E8500.

^ imao sam e8400 na 3,75Ghz i 5850 ocovana se gusila (los gpu usage) u igrama koje traze vise od 2 jezgra a takve su prakticno sve danas. Prelaskom na 4 jezgra sve klizi. Ipak nema sanse da je e8500 i na defaultu slab za 4850.
Ipak da napomenem da igre kao Dirt 3 prakticno isto klize i na c2d @ 3,75Ghz i na x4 sa ovom 5850.

U svakom slucaju bi najbolje bilo da predjes na neki i5 i 6870 minimum ako hoces da igras kao covek. i5 sam rekao zbog buducnosti ali mozes i i3 ili phenom II 965 dok ih jos ima, 4-8Gb rama i 6870.. sve zavisi od toga koliko bi kesa dao..

Vrh Dno