Šta je novo?

Upgrade, uraaaa!!!

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
Evo, samo da obavestim da sam kupio danas Asus 9600xt i da se zahvalim svima koji su mi pomogli u izboru. Hvala, hvala. 🙂 Znam da sam bio dosadan ali vise necu, nadam se. 🙂 Uzgred, uzeo sam i Barton 2500+ i Chieftek 300w.

Imam neka pitanjca.

3d mark 2003 mi daje skor od 3734. Da li je to ok?
Ranije, sa 9200 i 1800+ je davao oko 1100 tako da cenim da jeste ali ko velim ipak da pitam. 🙂

U pocetku sam se uplasio kada sam video da je memory 297 ali sam posle shvatio da se to mnozi sa DVA, je l' tako? 🙂

U System - Device Manager mi prijavljuje karticu kao 9600 SERIES ne kao 9600xt. Da li je to ok? U Aidi mi prijavi XT a i na kartici pise isto to. 3d mark takodje prijavi 9600 series.

U Ctrl panel-u mi je nestala opcija DIRECTX (ovo nema veze sa novom kartom ali sam tek sada primetio) - sta se desilo?

Imam 4.7 drajvere ali kao i kod prethodnih u tray-u nemam Ati ctrl panel iako ga ima u add/remove programs kao da je instaliran. Gde je on nestao? U principu mi ne treba, ali ipak da pitam.

🙂 Ok, ocekujem maksimalnu mogucu kolicinu prozivki, kao i do sada, ali se ne obazirem.
Pitam zato sto ne znam, sta u tome ima lose. Ko pita ne skita. A i ne smeta mi, neka mi se dusmani smeju. 🙂 Gde ce im dusa... 😉

Pa zar ne beshe ti ultra mega giga upoznat? :banana:

Ako ovako nastaviš da štancuješ pitanja nadmašićeš NeoMatrix-a svojevremeno (NM, NHF! 🙂 )!

Sad kad si uzeo CPU, GK i to, uzmi lepo formatiraj hard, pa clean install Windowsa, pa onda prvo DirectX, pa drajvere za grafičku. Stavi i drajvere za čipset, naravno. Onda sve ostalo.

Za dva meseca shvatićeš koliko su pitanja (aj' da kažem) glupa 🙂 ...

ne daj bože da mu neko odgovori..

-meni za 9600 pro takođe piše samo 9600, to je ok
-poslušaj savet za reinstalaciju sistema, ipak si previše komponenti promenio.. kod mene to ide sledećim redosledom: XP, total commander 🙂, SP1, autopatcher (u njemu dx9), ostali hotfix-evi, video drajver, čipstet drajver, ostalo)
-ne koristim benchmark programe uopšte, ali ako misliš da je memorija duplo brža zbog dual channel-a, varaš se, razlika je akademska..
-nemam 4.7 katalizator, a u starim verzijama se tray ikonica pali ovako: desnim po desktopu/properties/settings/advanced/options/enable ati taskbar icon application

Poslednja izmena:
Da, to sam smetnuo sa uma. Ako slučajno nemaš XP sa implementiranim SP1, onda, naravno, prvo ide SP, pa DirectX, itd...

Ok, ja sam glup i ne razumem se u kompjutere, to smo vec apsolvirali. Da li je ovde zabranjen ulazak za glupe ljude i one koji se ne razumeju u kompjutere? Ako jeste, neka mi moderator kaze ili neka me izbaci i necu vise dolaziti. Dok god imam nesto da pitam, ja cu da pitam, koliko god tebi ili nekom drugom ta pitanja izgledala glupa.
Dakle, ti si treci koji je pametan a koji nije odgovorio na moja pitanja. Ne znam u cemu je problem. Nemoj pisati besmislene "odgovore" kao sto je ovaj. Barem nemoj to raditi na moje threadove jer posle uglavnom ja ispadnem nesto kriv.

Uzgred, necu formatirati hard jer mi Windows radi perfektno, brzo i cist je kao suza

Tako je Vudu, hvala ti puno.
Dx9 mi je instaliran, samo mi nije jasno gde je nestala ikonica iz Control Panel-a, ako se ne varam, do skoro je bila tamo...

Evo ti ovde instalacija za control panel DX9. Extrektuj ga u C:\Windows\System32 i imacesh ikonicu i neke xxxtra dodatke u DX9 u Control Panel-u. POZZZ! :-devil-:

Prilozi

Ej, bas ti hvala, ikonica se opet pojavila.
Samo ne razumem gde je nestala.

Vudu, hvala i tebi za ATI Control Panel - to je to.

Reinstaliraj Win

Ogi. je napisao(la):
Evo, samo da obavestim da sam kupio danas Asus 9600xt i da se zahvalim svima koji su mi pomogli u izboru. Hvala, hvala. 🙂 Znam da sam bio dosadan ali vise necu, nadam se. 🙂 Uzgred, uzeo sam i Barton 2500+ i Chieftek 300w.

Imam neka pitanjca.

Ranije, sa 9200 i 1800+ je davao oko 1100 tako da cenim da jeste ali ko velim ipak da pitam. 🙂

U pocetku sam se uplasio kada sam video da je memory 297 ali sam posle shvatio da se to mnozi sa DVA, je l' tako? 🙂

U System - Device Manager mi prijavljuje karticu kao 9600 SERIES ne kao 9600xt. Da li je to ok? U Aidi mi prijavi XT a i na kartici pise isto to. 3d mark takodje prijavi 9600 series.

U Ctrl panel-u mi je nestala opcija DIRECTX (ovo nema veze sa novom kartom ali sam tek sada primetio) - sta se desilo?

Imam 4.7 drajvere ali kao i kod prethodnih u tray-u nemam Ati ctrl panel iako ga ima u add/remove programs kao da je instaliran. Gde je on nestao? U principu mi ne treba, ali ipak da pitam.

Reinstaliraj Win od početka, ali sada pažljivo 🙂

Mislim da je to OK rezultat. Ja sam imao nesto preko 3800 ako se ne varam sa Sapphirom i 2400+, cini mi se da je to zbog nesto brze memorije (324). Naravno, sve na default setovanjima.

U pocetku sam se uplasio kada sam video da je memory 297 ali sam posle shvatio da se to mnozi sa DVA, je l' tako?

Tako je.

Trebalo bi da pise pod Adapter, ispod Adapter Type (9600 SERIES), pod Adapter Information, za Chip Type RADEON 9600 XT AGP.

Nego, znas sta me zanima?

Kada ukljucis overdrive opciju u drajverima, da li ti zabada u igrama?

Ogi. je napisao(la):
1. 3d mark 2003 mi daje skor od 3734. Da li je to ok?

2. U pocetku sam se uplasio kada sam video da je memory 297 ali sam posle shvatio da se to mnozi sa DVA, je l' tako? 🙂

3. U System - Device Manager mi prijavljuje karticu kao 9600 SERIES ne kao 9600xt. Da li je to ok? U Aidi mi prijavi XT a i na kartici pise isto to. 3d mark takodje prijavi 9600 series.

4. U Ctrl panel-u mi je nestala opcija DIRECTX (ovo nema veze sa novom kartom ali sam tek sada primetio) - sta se desilo?

5. Imam 4.7 drajvere ali kao i kod prethodnih u tray-u nemam Ati ctrl panel iako ga ima u add/remove programs kao da je instaliran. Gde je on nestao? U principu mi ne treba, ali ipak da pitam.

1. sve je u najboljem redu
2. i ovo je u redu a da li se mnozi sa dva najmanje je vazno😉 da si procitao samo jedan jedini test 9600xy na netu - sve biti bilo jasno kao dan...
3. i ovo je OK
4. Bog zna sta se to desilo ali posto ti je covek pomogao i jezicak se ponovo pojavio - opusti se🙂
5. imas opciju u drajverima da cekiras opciju "show bla bla...."

pozdrav smoru Ogiju🙂

vudu_dva je napisao(la):
kod mene to ide sledećim redosledom: XP, total commander 🙂, SP1, autopatcher (u njemu dx9), ostali hotfix-evi, video drajver, čipstet drajver, ostalo)

PA valjda drajver za cipset ide pre drajvera za graficku kartu?🙂

padawan je napisao(la):
Nego, znas sta me zanima?

Kada ukljucis overdrive opciju u drajverima, da li ti zabada u igrama?

Ne zam gde se ukljucuje ta opcija.

Dobio sam neki programcic sa karticom, Asus smartdoctor u kome postoji neka opcija HYPERDRIVE koja kada se ukljuci omogucava da kada igras neku 3d igru, kompjuter sam podigne MAKSIMALNO core i memory (ili samo core) ali ne znam koliko je to dobra opcija, pa je nisam ni ukljucio.

Jedna ispravka : Ako se koristi sound storm zvuk, treba DX9 pre nForce drivera, zato shto nece da instalira onaj njegov mixer bez toga...

Mislim da se tripuješ 🙂, ja sam uvek instalirao nforce2 drajvere pre DX9 i nikad nisam imao problema sa soundstormom.

mislim da se svi zajedno tripujemo, jer da bilo šta treba instalirati određenim redosledom, tako bi negde i pisalo.. kapiram da u IT industriji radi xyz beta testera, čiji je posao (između ostalog) da probaju svaki mogući scenario i uvere se da sve radi besprekorno..

pokušavam da kažem da na nekom brodu u pacifiku 200 kineza instalira sve moguće kombinacije drajvera random redosledom, i pritiska veliko crveno dugme kada nešto ne prođe kako treba 🙂

Vojkan je napisao(la):
Mislim da se tripuješ 🙂, ja sam uvek instalirao nforce2 drajvere pre DX9 i nikad nisam imao problema sa soundstormom.
Probaj da instaliraš od 4.xx serije. 😉
Mora prvo DX9 pa nForce...

ja iskreno posle OS( sa SP1) instaliram DX9 pa drv. za grafiku čisto da podignem rezoluciju na monitoru i osvežavanje na 100 Hz da mogu lepo da gledam dok se bahćem sa ostalim finim podešavanjima, i naravno ništa mi nikad nije zezlao kada idem tim redosledom!!! 🙂

Preacher je napisao(la):
Probaj da instaliraš od 4.xx serije. 😉
Mora prvo DX9 pa nForce...

@Vojkan: Hate to say I told U so :d

Moguće, ja koristim 3.13 i ranije neke još starije...

Nazad
Vrh Dno