Šta je novo?

Upgrade telefona!

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Imam SAMSUNGA R210, i...dosadio! Sad doplatio bih nekih 150-200 evra za Siemensa SL45, Eriksona t66, t65 tako nesto...
(na www.gsmarena.com sam procitao da je t65 jako bagovit a svidja mi se) ili ipak SL45 mada je matoriji model i ima antenu...t66 malo drzi baterija...
A ja SAMSUNGA menjam najvise zbog baterije drzi 2 dana.
KOJI TELEFON PREDLAZETE? (ne samo od ovih koje sam ja naveo nego uopste)

Samsung rula, ne razumem kako ti je dosadio?
Shta mislish o onom soniju (naslednik j5 modela, ne znam koju oznaku nosi)?

Na Siemensu sl45 ce ti baterija drzati takodje 2 dana. Mozes sam da ubacis podrsku za javu i prebacujes aplete (midlete tacnije) u telefon. Mp3 sa 32MB je smesan. Ako ti ne treba java i mp3 uzmi noviji i jeftiniji s45 ili me45 kojima baterija drzi dosta duze i nemaju antenu.

poz

Pozdrav

Za zeegermana

ako mislish o Sony-u cmd c7 imam ga i jako je dobar i samo je 210 jurica
Poz

Nije c7 nego ili j7 ili j70!
Ko kaze da sl45 telefon koji za svoju cenu ima i jednu manu , nije normalan!
Sa obzirom na cinjenicu da handsfree ne moze i onako da reprodukuje cd quality snimis mp3 u srednjem kvalitetu i jedna pesma od 3,5 minuta zauzme 600kb! Cuje se odlicno, a stane ti uz mnogo zezalica oko 50 pesama sto je vise nego dovoljno!
Antena jeste mana, ali jedini problem koji sam sa njom imao je da zagubim onja mali cepic plasticni sto ide na vrhu, a telefon nosim u dzepu gde je izlozen prilicnim pritiscima.
Java verovatno nikom ne treba, ali kada shvatite koliko dobrih stvari mozes preko nje koristiti vrlo brzo cete je zavoleti.
Za testove i opiste koristite www.telfon.net jer su testovi sveziji i verodostojniji jer su ipak na nasem trzistu pravljeni.
Takodje na telfonu mozete naci za sada nazalost jos uvek malu, ali vredu kolekciju java midleta gde mozete videti neke, male prednosti Java enabled telefona.

Sto se spomenutog J7 ili j70 tice .. karakteristike su zaista ok, ali meni je telefon preveliki. No, nije strasna mana, ako se pogleda cena.

SF, da li SL45 ima alarm - budjenje kao Nokia? Da li je moguce da je telefon iskljucen tokom noci a da je alarm aktivan? Da li podrzava onaj fenomenalni snooze? :)

PS Koliko ti traje baterija i kog je kapaciteta?

Alarm ima, snooze, ne bas onakvo, ali u principu ima.

Serbian Fighter je napisao(la):
Nije c7 nego ili j7 ili j70!
Ko kaze da sl45 telefon koji za svoju cenu ima i jednu manu , nije normalan!
.
Ja imam sl42 i ubacio sam software od sl45i.
Telefonom sam vise nego zadovoljan ali ti nisi normalan ako smatras da bilo koji telefon, bez obzira na cenu nema nijednu manu.
Konkretno za ovaj: baterija traje samo dva dana, imenik ima 14 polja i nijedno za komentar, posto imam nekoliko brojeva uz jedno ime prilikom pozivanja ne prikazuje sa kog broja imam poziv i nema polifonijske melodije.
Sony j5/j7 - baterija drzi malo duze, sjajne polifonijske melodije, kada se naviknes na jog dial telefon je izuzetno jednostavan. Mana: kvalitet izrade ni do kolena siemensu, korisnicki software kao da su pravila predskolska deca.
Imam oko 100 igrica, recnik eng-nem i eng-ital sa 160000 reci, kome treba neka javi na mail. Takodje i korisnicki software za sony.

A u cemu je konkretna razlika izmedju SL45 i SL45i?? (u cemu se sastoji JAVA podrska jel ima to nekog smisla kod nas?)

ZeeGerman je napisao(la):

Posto pretpostavljam da i ti imas Samsung R210, da li mozda znas neke cake za njega, tipa *#0000# za Nokiu? Da li moze da mu se upgrade-uje softver, i kako da saznam koju verziju imam, koje sve postoje, i koje su razlike?

Pozdrav!

Decko ja ne gresim kada se izrazavam, REKAO SAM ZA SVOJU CENU , a ti ako ne vidis inas accesibility options u Windowsu!
A cisto za informaciju mozes imat sl42 sa nafleshovanim sl45i softom, ali to nikada nece biti isti fon. Jer uz sl45i dobijes bukvalno tonu dodatne opreme i dodataka.

A isto nisi tacno rekao j5 nema pofidone melodije vec samo najnovija serija.

p.s. Telefon koji mozes naci za 350dm skinut sa strane mreze (sl45i) za tu cenu definitivno nema manu! A cak i za cenu novog ja mu istu ne bih nasao jer sve sto ti fali mozes nadomestiti java midletima.

ZeeGerman je napisao(la):

Posto pretpostavljam da i ti imas Samsung R210 (mada i nije bitno), da li mozda znas neke cake za njega, tipa *#0000# za Nokiju? Znaci, zanima me kako da saznam koju ver' softvera imam, koje sve postoje, i koje su razlike medju njima? Imas li mozda neki link?

Pozdrav!

Java podrska nije regional related stvar, jednostavno mozes u telefon ubacivati java aplikacije bilo koje vrste, igrice, programe i sta god zivo hoces.

A za decka kom se svidja Samsungh ... ekonomska teen klasa , ako nemas 13 godina i volis sarenis smorice te nakon mesec dana max. Stvarno telefon prelepo izgleda, ali ... Slicna prica kao sa 3310 i c45 ... Mozes novi software stavljati mozes sve .. al smor je smor.

Inace ova visa klasa Samsunga je zaista vise nego dobra. Od a1x0 pa na dalje.

Serbian Fighter je napisao(la):
Decko ja ne gresim kada se izrazavam, REKAO SAM ZA SVOJU CENU , a ti ako ne vidis inas accesibility options u Windowsu!
A cisto za informaciju mozes imat sl42 sa nafleshovanim sl45i softom, ali to nikada nece biti isti fon. Jer uz sl45i dobijes bukvalno tonu dodatne opreme i dodataka.

A isto nisi tacno rekao j5 nema pofidone melodije vec samo najnovija serija.
Decko , accebility options bi ti morao da koristis jer imam sony j5 godinu i po dana i ima polifone melodije. Kroz ruke mi je proslo vise telefona nego sto si ti u zivotu video, tako da o mojoj kompetentnosti ne vredi raspravljati.

Posto si siguran u to sto tvrdis mozemo i ovako: ako j5 nema polifone melodije ja ti kupujem nov sl45 u radnji, ako ima polifone ti meni poklanjas svoj. Moze?

Ja sam uz svoj sl42 dobio stereo slucalice, data kabl i punjac. Doduse software sam imao od ranije. Razlika u tako prepravljenom telefonu je samo u kartici (16mb spram 32mb u sl45). Tako tvrdi i sam Siemens. Mozda nisu u pravu? Ukoliko nekome kao meni ne treba mp3, moze da ustedi na razlici . Sta si ti to dobio od opreme i dodataka?
Ne kazem da je telefon los, cak stavise najbolji je koji sam dosada imao, ali ima mana.
Pokusao sam Ripperu napisem svoje misljenje, a ne da se prepucavam sa nekim ko je upuceniji.
Ovo je ujedno i moja poslednja poruka u ovom thread-u.
No hard feelings!

Nije ti proslo vise telefona nego meni, ali nije to vazno.
Napravio sam gresku sto se tice j5 jer sam ga bez veze spojio sa stanglicom c5. Izvinjavam se .. ima, on je prvi fon koji ih je imao.
A za sl45i .. nemam ga ja, imao sam ga samo na testu, jurim da ga uzmem, ali prvo treba da prodam ovo moje sto imam. A ne stizem, uglavnom .. sl45 dolazi u paketu sa 10 nekih sto sitnih sto krupnih dzidzbiza, od software-a na cd pa na dalje. A uz sl42 nema toga. On je kako'b rek'o neka ekonomska varijanta sl45.
Imao sam na testu fon pre skoro 2 godine, cim je dosao, od tada bio sam par puta u duzem kontaktu, ali ne sa njim i full opremom. Ne secam se tacno sta sve ide u paketu.

Jos jednom se izvinjavam za gresku. Nervozan sam nesto pa burno reagujem , inace prvo sto sam rekao je bilo na mestu za ono .. jesam onako napisao. Za ovo sa kraja se izvinjavam.

Znaci sve se svelo na 3 izbora: SIEMENSi SL45, S45 ili ME45 (da ne pominjem Nokiu 6510 nudi mi burazer za 300€ ali mi je mnogo para i kad se uzme u ruku skripi ako znate sta hocu da kazem nije utegnuta kao Samsung)
Meni ME45 sve vise prirasta za srce! Da li gresim??:whip

Meni ergonomija nije odgovarala jer imam ruku ka' lopatu :) Ali telefon je bombonica, ali izmedju sl45i i me45, ipak i dalje biram sl45i.

Vrh Dno