Šta je novo?

Upgrade starog kompa

SrEbRnI

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2013
Poena
180
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Razmisljam neko vreme da uzmem novi komp pa sa dvoumim da li da odradim samo upgrade ili da uzmem novi. Komponente koje bih uzeo su
MB - Asus Prime A320M-K
Procesor - AMD Ryzen 5 2400G 3.60GHz AM4 BOX
Memorija - Kingston DDR4 8GB 2666MHz FURY CL16
Sto se tice hard diska imam u starom kompu ssd koji je star par meseci kao i dodatni hdd (klasican). Od napajanja u kompu trenutno imam MS Industrial MS 500. Da li bi to napajanje moglo da izgura tu konfiguraciju koju planiram ili bi trebalo i drugo napajanje? Zanima me da li je ova memorija kompatibilna sa navedenom plocom i procesorom? Sto se tice konfiguracije koristio bih je kao klasican kucni racunar uz povremeno igranje igara. Kasnije kad natrci neka povoljna grafika najverovatnije bih je uzeo, ali za sad bi bio bez. Hvala na svim savetima i odgovorima.

Kompatibilno jeste mada je moguće da ploči treba noviji BIOS. Ja bih preskočio A320 ploče za isto ili malo više para i najgora B450 je daleko bolja.
To MS500 napajanje je dosta mada je objektivno samo nekih 350w neke bplje marke. Morao bi da menjaš zbog neke grafičke bolje od GT 1050.

@sasa022 trenutno je dualcore na 2.6ghz sa 6gb rama. :) Komp star nekih 10ak godina. Skoro sam ga malo ubrzao sa ssd-om i jos 2gb rama, ali me vec nervira pa bih uzeo neki ryzen. Najvise za kucnu upotrebu i povremeno mozda neki fortnite ili pubg (na slabijim podesavanjima) dok ne stavim jos neku grafiku.

@CountMike znaci za pocetak bi mogao ovo da iskoristim, ali kasnije kad budem ubacio neku grafiku morao bih i napajanje. Ova ploca mi je iskrsla za male pare. Sve ukupno bi me kostalo oko 20000.

za pubg apu ti nece zavrsiti posao,a iako neces izgubiti previse zamenom 2400g za neki x600 rajzen bolje da skupis jos malo novca i odjednom kupis i npr 1600 polovan i 1050(ti) polovnu i zavrsis pricu.kad opet kapne para zamenis napajanje i uzivas.

Vrh Dno