Šta je novo?

Upgrade starog kompa

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Pozdrav, resio sam da uradim upgrade komponenti iz potpisa:

Intel E2140
GB P35
9800gt
4gb rama

Rezolucija na kojoj cu se (vjerujem)jos dugo igrati je 1280x1024, pa mi treba nesto jace zbog novih igara, ali ne znam sta da mi bude gornji limit u snazi zbog male rezolucije...

Bas neces da promenis taj Benq a :) ?

Koliki ti je budzet.

Znam da nije dozvoljeno na forumu, ali cu ti reci da te tvoje komponente vrede (cpu 10e, ploca 30e, graficka 30e, memorija 30e) oko 100e.
Dakle koliko planiras doplatiti preko ovih 100e ?

Hvala na proceni, mada mi malo cudno da ta ploca i grafika vrede isto, grafika je mladja godinu dana i i cini mi se bila skuplja 20-30e ali ajd dobro:)
Sto da menjam benq kad je top za igranje, dok filmove gledam na plazmi.

Jos 100e mogu sigurno, moguce i vise...

Pa i mislio sam neki quad amd, samo ne znam koju grafiku za ovu rezoluciju, a da ne bude overkill

Aj posto i ja imam slicno pitanje za drugara, treba mi fina osnova za 15 000 din. Dakle maticna procesor i RAM i da je eventualno kasnije moguce malo unaprediti ili tako nesto (nisam pratio AMD skorije pa ne znam kod njih, a za Intel ne verujem da ima nesto u tom rangu "isplativo")

Bolje da sačeka do 14. januara izlazak novih APU-a i skupi još neki dinar. Ako mu je sada baš hitno, onda za 15.500din ima:

APU FM2 AMD A6-5400K/Radeon™ HD 7540D Black Edition
MB FM2+ A88X Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
DDR3 4GB 1600MHz Patriot Signature CL9

Ploča mu podržava i buduće APU-e, tako da ima mesta za finu nadogradnju. Može i sada da uzme najeftiniji A4-4000, pa ga na proleće proda, doda novac i uzme neki Kaveri APU.
Od Intela može uzeti Pentium G3220 i neku H81 ploču.

Da napomenem samo da on vec ima GTX 560 tako da je to sasvim solidno sa te strane, samo da ima finu bazu i to je to. Da li moze A8-5600K i neka slabija ploca ?

Znaci ova FM2+ ploca u svakom slucaju i da se pojuri neki Quad Core koji odgovara za nju ? Kasnije ce moci noviji APU CPU i to je to. Najbitnije gaming u celoj prici, ostalo manje vise.

Kolikav ti je budzet za kupovinu, tacan iznos ako moze?
Budzet zavisi od mnogo stvari da bi ga znao, npr koliko cu brzo prodati ove komponente.
Mislio sam quad amd, ploca, 4-8gb rama i grafika mi je tu nepoznanica....kad bi znao do koje grafike bi mogao da idem, da znam koja je optimalna za moju rezoluciju i quad cpu, onda bi lakse mogao da planiram budzet

Budzet zavisi od mnogo stvari da bi ga znao, npr koliko cu brzo prodati ove komponente.
Mislio sam quad amd, ploca, 4-8gb rama i grafika mi je tu nepoznanica....kad bi znao do koje grafike bi mogao da idem, da znam koja je optimalna za moju rezoluciju i quad cpu, onda bi lakse mogao da planiram budzet

Ako mene slušaš uzmi ti lepo najjeftiniji dual core celeron, neku najeftiniju ploču koja ga podržava( nešto tipa h81 Asus ili gigabyte), jedan štap 4gb rama i nešto tipa amd 7770 ili nvidia 650. Sve će da ti leti na toj rezoluciji, a moćićeš i na većoj ok ra igraš ako nekada promeniš monitor. Kasnije ako ti zatreba jači procesor ili više rama možeš da pokupiš, a za sada će ti biti dosta.

Pa taj cpu, plocu i ram vec imam...u tom slucaju jedino bi trebalo grafiku uzeti

FM2 AMD Athlon X4 Quad-Core 750K......6.980
Gigabyte GA-F2A88XM-HD3..................5.900
Crucial DDR3 4GB 1600MHz...................3.699
Gigabyte 7770 OC 1GB/DDR5 ................9.699 26.278,00

Ovo sam mislio....sad jedino ako ne budem skupio pare mogu odmah uzeti grafiku, a onda posle mjesec-dva ostatak

Bolje FX6300 u tom slucaju. dosta je jaci.

Dosta je jaci a i kosta 4000din vise:D

Pa taj L3 kes i druga arhitektura, ovamo ce verovatno biti zamena za neki Kaveri CPU tako da opet nije toliko lose. Nije mi se bas uzimala neka "klot" AM3+ ploca.

Vrh Dno