Šta je novo?

Upgrade saAMD 4400 X2, E4600 ili E6750?

Boban712

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2005
Poena
320
Naravno da je jasno sta je bolje, ali stvari stoje ovako: covek ima gore pomenuti AMD vec 3-4 meseca, medjutim kada je malo proguglao i video razlike u testovima, pa jos kada je video koliko je izgubio u parama, skroz poludeo i zapeo za Intela po svaku cenu. Ova dva intela su mi pala na pamet kao najbolji ratio €-Mhz u ta dva intel segmenta. Posto covek ima nV 8800 GTS 320Mb, a sve vozi Cooler Master extreme power 430 i 4 GB 800 Kingstona, sta bi ste preporucili za upgrade, " al' da se vidi golim okom" . Naravno, igre su primarne, a i kloknuce se malko.

Poslednja izmena:
Najbolje da uzme e8200 (2.66Ghz) za 150-155 eur. 2mb cache vise od 6750 i 4 vise od e4600,jos se i bolje klokuje.

Poslednja izmena:
Da, to sam video, ali clock bi isao bez promene napona, drugo, koliko mu realno u igricama znaci L2 cash? Znaci ideja je da se ne placa 50 > % (koliko je otprilike, mozda nesto manje) razlika izmedju E4600 i E8200 za 10-20% bolje performase

... Posto covek ima nV 8800 GTS 320Mb, a sve vozi Cooler Master extreme power 430 i 4 GB 800 Kingstona, sta bi ste preporucili za upgrade, " al' da se vidi golim okom" ...

Pa... moze da kupi novi, veci monitor? To se definitivno odmah vidi "golim okom" :D

Salu na stranu, ali mislim da se ne isplati da kupuje plocu i procesor jos neko vreme, posto ce ga i ovo sadasnje dobro sluziti u igrama. Ipak, ako je zaista zapeo da mora i pritom ima viska para s kojima ne zna sta ce - onda se pridruzujem preporuci za e8200...

Pa... moze da kupi novi, veci monitor? To se definitivno odmah vidi "golim okom" :D

Salu na stranu, ali mislim da se ne isplati da kupuje plocu i procesor jos neko vreme, posto ce ga i ovo sadasnje dobro sluziti u igrama. Ipak, ako je zaista zapeo da mora i pritom ima viska para s kojima ne zna sta ce - onda se pridruzujem preporuci za e8200...

Bas tako, al' tele ostaje tele, presao letos sa t-breda 1700 na ovo i sad misli dobice nesto i sa jos jednim upgreade-om. Ma dodje mi da ga izujem za C2Q pa kad vidi da nema mozga neka place, al' ajd' sad, da vidim ima li ikakve matematike da se nesto pametno uradi, ono ima logike da ce C2D i P35 kol'ko tol'ko bolje cuvati investiciju nego propali AMD (svaka cast bartonu), pa ako uz to nadolazece igre (u koje se apsolutno ne razumem) traze vise CPU snage, mozda i da uradimo to kad ga vec zulja kinta u dzepu...

Pogresan rezon. Low budget tj. dno ponude najbolje cuvaju investiciju posto u startu ne kostaju puno, tj. isto procentualno gubis ali je mnogo manje izrazeno kod stvari koja kosta 100e u odnosu na onu koja kosta 300e.

Sta znam, ukoliko hoces da menjas fokusiraj se na dobru plocu kao primarnu stvar interesa (vidim da hvale GigaByte i Biostar P35 ploce) i procesor koji je neko dno ponude posto se svi Inteli klokuju kao sumanuti. I jos 20-ak eura za neki bolji kuler.

A da ce bas videti razliku - videce, ali nista spektakularno... vise se vidi po ciframa nego sto se zapaza u radu.

Nek covek sada ostane na toj "slaboj" masini a posle predje na QC, jedino logicno resenje.

Pa bas i nije logicno ukoliko mu pc sluzi za gaming. Ni jedna igra trenutno ne koristi prednosti quad core procesora, a sumnjam da ce se u blizoj buducnosti nesto promeniti.
Eventualno da saceka da se nova serija c2d procesora pojavi u iole ozbiljnijem broju i kada se cene "slegnu" da pazari vec preporuceni E8200. Uostalom treba da se pojave x48 maticne ploce, pa ce verovatno i cene odgovarajucih (P35 i x38) maticnih ploca ici dole (ne drasticno, ali trebalo bi).

ja iskreno jako jako sumnjam da ce on u bilo kakvom realnom radu primeti razliku pri prelasku na neki od procesora u subjectu... a pare ce baciti kako god okrenuo, jer ce sledece godine za isto para moci nesto opet duplo bolje da uzme...

Pa sad... Konzola vs PC vrlo individualna stvar, sto se mene tice PC nigde nije najbolji, ali ima najsiri spektar primene. A sto se tice gubitka na vrednosti, nekako mi se cini da AMD mnogo vise "izjeda zub vremena" nego Intel

Pa sad... Konzola vs PC vrlo individualna stvar, sto se mene tice PC nigde nije najbolji, ali ima najsiri spektar primene. A sto se tice gubitka na vrednosti, nekako mi se cini da AMD mnogo vise "izjeda zub vremena" nego Intel

Nazad
Vrh Dno