Šta je novo?

Upgrade sa e2200 na Phenom II x4 965 BE?

Sad sam proveravao pod Prime95 oko pola sata,sva jezgra idu do 100% ide do 55 stepeni i tako neko vreme pa onda neka jezgra pocinju da rade na oko 10-20%,ukupno opterecenje nije 100% a tad takt ide od 3 do 3.8 GHz i onda se desio BSOD.
 
APM master mode u biosu stavi na OFF/Disabled, to ce spreciti throttling.
 
Hvala na savetu slashdance007,cackao sam jos malo po BIOS-u spustio sam temperaturu na idle-u na 37 stepeni,pri koriscenju interneta je oko 40,u ''full loadu'' (2. jezgro posle nekog vremena jednostavno nije na 100% a zatim postane skoro neaktivno tako da je CPU usage bio prvo 100% pa od 90 do 100 varirao i na kraju 83%,to sve u roku od pola sata) je do 57 stepeni islo obicno je oko 55-56.Kad bih imao neko pristojno kuciste verovatno bi temperature bile nize ali sta je tu je,samo me nervira ovo sto se jezgro gasi kad sam u BIOS-u stavio na manual i ukljucio sva jezgra.
 
Ja sam imao slicnih problema, jer napon u turbo modu "besni" ide na oko 1.42 sto je dovoljno za 4.5GHz a kamo li za 4.1 koliko iznosi turbo frekvnecija JEDNOG jezgra, pa sam ja uradio sledece

Stavio manuelno napon na 1.325 sto je fabricki napon (1.375 je za FX 6350) iskljucio turbo i sledece stavke Cool n Quiet - Disabled, C1E - Disabled, Core C6 State - Disabled i podigao mnozilac (CPU ratio) na 20x (4Ghz)
Napon koji je dovoljan za njega zavisi od procesora do procesora, ali u tom opsegu sto sam napisao bi trebalo da nadjes stabilan.
Mozda treba da pokusas da ukljucis CPU LLC (Load Line Calibration) al bi to mozda malo podiglo temperature i napon.

evo par stranica gde mozes da procitas vise, ne moras da juris OC, vec samo da vidis kako se podesava ploca da CPU bude stabilan

http://forum.overclock3d.net/showthread.php?p=670982
http://www.overclock.net/t/1341479/fx-6300-overclocking-help-guide
http://www.overclock.net/t/1348623/amd-bulldozer-and-piledriver-overclocking-guide-asus-motherboard

Poz...
 
Cool n Quiet i C1E su zasluzni za idle temperaturu od 36 stepeni tako da to ne bih dirao :d,overclock mi nije potreban za sada posto nemam graficku koja to moze da isprati,samo mi je cudno da tako odjednom prestane aktivnost jezgra u Prime95,igrao sam Battlefield 3 (1080p sve na High bez AA) oko 1,5 h,temperatura nije presla 48 stepeni uglavnom je 46-7,a to drugo jezgro koje se u Prime95 ''gasi'' je u Battlefieldu najaktivnije (cudno).Hvala puno na korisnim linkovima i na jos korisnijim savetima :wave: .Evo jedan screenshot kako sve to izgleda:
Untitled2.jpg
 
Koliko ja znam BF3 je igra sposobna da iskoristi 4+ jezgra procesora. A kod tebe su aktivna samo 2, jesi li odradio one patcheve vezane za core parking?

evo linka pa vidi mozda iskoriscenje bude bolje.

kad testiras prime koristi http://www.hwinfo.com/download.php jer pokazuje frekvenciju svakog jezgra ponaosob, tako da ako frekvenca pada kada "gasi" jezgro onda je to thermal throttling.

ovako izgleda (ako prilikom starta cekiras sensor only) http://img6.imageshack.us/img6/5254/hwinfo64.png
 
Skinuo sam patcheve ali ne mogu da ih instaliram "The update is no applicable to your computer".Koliko sam ja shvatio ovo su patchevi za bulldozer,ili mozda gresim?
Sad citam nesto,izgleda da Battlefield 3 koristi samo prva 2 jezgra intenzivno u single player modu,a multiplayer koristi 4 jezgra.
 
Poslednja izmena:
I za buldozera i za piledriver-a su ti pacevi. Nikad nisam to instalirao jer koristim win 8 koji te pacheve sadrzi u sebi.
 
Vrh Dno