Šta je novo?

Upgrade sa e2200 na Phenom II x4 965 BE?

mk25121994

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2011
Poena
154
Ne znam gde da stavim ovu temu,pa ako treba negde drugde neka je moderatori pomere.Elem,imam matori e2200 na ploci Gigabyte GA-P31-DS3L,koji je dobar samo za internet pa bi hteo da obavim neki upgrade: ASUS M4A89GTD PRO/USB3,Phenom II x4 965 BE,2x2 GB OCZ Platinum edition DDR3 1600 MHz (ili je mozda bolje 2x2GB Corsair XMS3?),ostale komponente bi bile Radeon HD 6770 1GB GDDR5,LC Power Silent Giant LC6650gp3 v2.3 650w.Kako bi se sve to uklopilo i kako bi sljakalo?Trenutno imam problema sa instaliranjem drivera za 6770 pa koristim Windows drivere,mislim da me ploca zeza.Komp bi koristio za igrice i za sve ostalo.Je l' mogu da ocekujem neki veci pomak sto se performansi tice?

A 965 BE ti je super procesorcic za upgrade, mnogo daje malo kosta ;)

A sta je bolje OCZ Platinum Edition ili Corsair XMS3? I da li se ta Asusova ploca dobro pokazala?

Plojka je veoma dobra,a ako pitas za ram sve ti je to isto.Nema potrebe za preskupim ramom.

Ne gledam nesto performanse ram-a nego da mi ne pravi probleme pri podizanju sistema i kombinovanju komponenti,ili nekom eventualnom overclocku cpu-a.

Sto se tice rama, pogledaj u support ploce. Kingston je uvek bio zlatna sredina i radio na svim mogucim plocama (ako kupujes nov ram)

A sto se tice ostalih komponenti, uklopice se sve bez problema, ta ploca je itekako sposobna da drzi procesor na 4+GHz (sto zavisi od samog primerka). Kao sto kolega rece, preporodices se, sto zbog procesora, sto zbog grafike (kada budes instalirao normalne grajvere naravno ako je sve u redu sa kartom).

Ne mogu nigde da nadjem Phenom II 965,nema ga u prodaji,sta mislite o fx6300 i Asus M5A97 R2.0 ?

procesor fin , ploča nažalost ima slabu naponsku . uzmi gigabyte 970a-ud3 rev3.0

Sta znaci kad ploca ima slabu naponsku? Malo mi je preko budzeta ta ploca i ova Asusova se jedva uklapa.

To znaci da poloca sa slabom naponskom nije predvidjena za overklokovanje. Uzmimo tu asus M5A97 R2.0 ona ima 4+2 naponsku (4 faze za procesor i 2 faze za RAM memoriju) dok gigabyte 970A-UD3 (rev3.0) ima 8+1 naponsku sekciju ali analognu. Vise znaci bolje jer je manje opterecenje naponske jedinice po fazi. Naravno, ove 4 asusove faze su kvalitetnije od 4 gigabyte-ovih ali ih pak gigabute ima 8 naspram (gledam samo one koje su zaduzene za CPU).

Ta ASUS M5A97 R2.0 je i te kako dovoljna za FX 6300 (po netu a i ovde na benchu mozes naci da ta ploca drzi fx 6300 na 4.5GHz), radice na njoj i FX 8320 i 8520 ali naravno bez overkloka.

Ako ti se uklapa u budzet uzimaj kombinaciju FX 6300 i M5A97 R2.0 i uzivaj, FX 6300 ti je u najgorem slucaju isti kao phenom 965, u velikoj vecini slucajeva je jaci od njega.

http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=102

Poslednja izmena:
slashdance007 bas takav odgovor mi je trebao,hvala ti puno :wave: .Sasvim mi je dovoljno da fx6300 podignem na nekih 4,2GHz i to mi je to :D .

i to ces uradidi gotovo bez podizanja napona procesora.

evo domaci test FX 6350 (isto sto i FX 6300 sa malo vecim fabrickim klokom)

http://goo.gl/ETkZ0C

javi utiske kad obavis kupovinu i pustanje masine u pogon.

Sve najbolje

Javicu utiske,samo ce to biti dok sklopim ceo komp,a pre toga moram da prodam stare komponente.

[

Samo da te demantujem, M5A97 PRO(ovu koju ja imam) - ima digi vrm.

Ta R2 M5A97 je klot 4+2, analogna.

Ako ti se uklapa u budzet uzimaj kombinaciju FX 6300 i M5A97 R2.0 i uzivaj, FX 6300 ti je u najgorem slucaju isti kao phenom 965, u velikoj vecini slucajeva je jaci od njega.

http://www.anandtech.com/bench/product/699?vs=102[/QUOTE]

znam, zato za sebe pikam M5A97 EVO R2.0 isto ima vigi vrm 6+2 naponsku ;)

i nije klot, ima lep pasivni heatsink

Evo sve sam sklopio:
Asus M5A97 r.20
FX 6300
RADEON HD 6770 1GB
2x2gb Kingston HyperX Black Limited Edition
Sve lepo radi ali mi nije jasno kako ovaj fx6300 sa Xigmatek Loki kulerom ima temperaturu na idle-u 40-42 stepena,a za jezgra posebno od 22 do 23-4 stepena? Za temperature sam koristio BIOS,PC Wizard i HW Monitor,svi pokazuju tako neke vrednosti.

Evo sve sam sklopio:
Asus M5A97 r.20
FX 6300
RADEON HD 6770 1GB
2x2gb Kingston HyperX Black Limited Edition
Sve lepo radi ali mi nije jasno kako ovaj fx6300 sa Xigmatek Loki kulerom ima temperaturu na idle-u 40-42 stepena,a za jezgra posebno od 22 do 23-4 stepena? Za temperature sam koristio BIOS,PC Wizard i HW Monitor,svi pokazuju tako neke vrednosti.

Normalna je ta pojava za temperaturu, ne sekiraj se nista. Jedino si, po mom misljenju, trebao da uzmes 2x4GB RAM :type:

A jel normalno za TMPIN2 da bude 128 stepeni :d?Uzeo bih ja,ali budzet nije dozvoljavao (uzeo bih samo neku kvalitetniju memoriju).Je l' svima sa fx6300 temperature idu tako?Koliko bi onda bilo sa stock kulerom ili u full loadu?

Ne to je ne moguce,senzori brljave.Da temperature su ok.
Edit:Jel koristis mozda za merenje hwmonitor???

Poslednja izmena:
Pa koje su onda temperature u full loadu,70 stepeni? Koristio sam BIOS,PC Wizard i HWmonitor.

Koristi bilo koji program koji čita iz CPU-a, ne obraćaj pažnju na senzore sa ploče.

Pipni heatsink pa proceni,ukoliko mozes da drzis prst vise od 1sekunde onda je manje od 60c...Najverovatnije senzori brljave,samo ignorisi to...

Pipnuo sam sve heatsinkove,mogu da drzim prste koliko hocu osim onog na chipsetu,izgoreh prst :d ,preporucite neki program za temperature.

Batali temp kada je komp neopterecen,inace te temp su ok....Nego lepo ti pokreni LinX ili prime pa gledaj temperature...Ne bi smela da ti predje za procesor 65 c ako je sve na deff...

Poslednja izmena:
Evo sad sam radio auto tune za AMD Overdrive i isao na 4.3GHz mada je to kratko trajalo (oko 5 minuta full load) temperatura bila 55 stepeni. Testiracu ga detaljnije sa Prime95 kad budem imao vise vremena.

Moj FX 6300 je na 4GHz, hladi ga 212 EVO, ja do sada nisam video da je temperatura jezgra presla 47C (62C je max dozvoljena) a temperatura soketa 57C i to su bile temperature pod Prime95. Ne sekiraj se sve je ok, imao sam pre ovog kulera higmatek loki, koji je po mojim rezultatima losiji tek 3-5C od 212 EVO.

Aj u zdravlje i ta te sluzi masina.

Vrh Dno