Šta je novo?

Upgrade sa 2500k

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Imam matoru gejming konfu sa 2500k i poprilično svež HTPC sa lga 1151 platformom na kome je G4560. U situaciji sam da moram samo jednu mašinu da imam, pa sam razmišljao da možda i nije loša opcija uzmem najbolje iz obe mašine i sklopim nešto treće?
U tom slučaju bih verovatno preuzeo MB i ddr4 RAM iz htpc ali bih uzeo neki ozbiljniji procesor.

Da li se isplati u tom slučaju nešto kategorije 7600k ili nakon ovih nedavnih problema/patcheva sa procesorima jednostavno razlika u performansama ne bi bila vidljiva?

S obzirom na cene Skylake i Kaby Lake je neisplativo uzimati bilo sta od ta dva, osim Pentiuma koji vec imas, ili ici na Ryzen, ili na Coffee Lake.

Najbolje i najjeftinije resenje je uzeti 2600K koji je svakako bolji od SL/KL i5-ica, a tog Pentiuma gazi :D

Poslednja izmena:
I5 8400+z370 ploca=45e-50e vise nego i7 7700, a tu su negde, cak i7 negde ima i mali edge zbgo viseg kloka, ram mora kupuje pa mora. A, ako kao sto rekoh nadje polovan cpu, sto bih ja bez razmisljanja gledao, usteda je jos veca.

Sa druge atrane mrtve su platforme za dalji upgrade i jedna i druga. Ostaje kao opcija amd.

Moj savet bi bio da izvuces iz obe konfe sta mozes najbolje, kao sto si vec zamislio i da pojuris 7700 (non k, ili K kako god, gledaj cene, klokati ionako ne mozes na toj ploci, niti se realno isplati). Prosto stedis tako novac.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno