Šta je novo?

Upgrade RAM-a na laptopu

pwner

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2010
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D & Noctua NH-U12S
Matična ploča
Asrock X870 Pro RS
RAM
2x16GB Kingston Fury 6000/CL30
GPU
RTX 4070 Ti Zotac Trinity
Storage
KC3000 2TB x2
PSU
Antec HCG1200 Pro Platinum ATX3.1
Kućište
Antec Flux White
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Dart/MX Master 3s & Ajazz AK820 Pro
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pošto imam samo 4GB rama na laptopu dodao bih još jedan stick od 4GB, ili 8GB ako nađem po ok ceni. Da li treba nešto posebno da gledam vezano za kompatibilnost? Laptop u pitanju je Lenovo Y700 a RAM u njemu je Hynix DDR4 na 2133MHz. Da li treba baš isti takav da nađem ili može bili koji?

Moze bilo koji proizvodjac, bitno je da brzina ista

^Lako je tudjim... gloginje mlatiti, hoces ti da mu refundiras ako ne bude radila "bilo koja"?

Trazi po mogucstvu istu, sve ostalo nosi neki rizik.

^Lako je tudjim... gloginje mlatiti, hoces ti da mu refundiras ako ne bude radila "bilo koja"?

Trazi po mogucstvu istu, sve ostalo nosi neki rizik.

Ok, hvala.
Ako kojim slučajem ne nadjem istu, koji rizik može da nosi različita memorija? Da jednostavno ne radi ili je nešto drugo u pitanju?

Napon je vazna stavka, brzina ne. Kingston se uglavnom slaze sa svima. A mozes i na njihovom sajtu da proveris koji moduli su kompatibilni

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa da nece da butuje, ili da radi nestabilno - nema rizika da ce se nesto pokvariti.

Za moj notebook, mali od 10.1. Kad sam uzeo, imao je 1gb rama, imao sam od starog modul od 2gb rama. Proverio na internetu i dobio info da ista memorija ide u njega. Jeste isti takt, ali veci kapacitet i drugi proizvodjac. Nikakvih problema nisam imao.

Nadjoh nekim čudom ram sa istom oznakom ko ovaj moj pa sam ga poručio, sad još samo da imaju.

Hvala svima na pomoći.

Sent from my LT30p using Tapatalk

Nemaju taj pa sam poručio Kingston, ista brzina i napon, pa ni trebalo da pasuje.

Poslali mi na kraju 2400mhz, ubacih ga i radi savršeno :D Pokrenuo sam i par igara i sve odlično radi. Butuje normalno i prikazuje 8 gb.

Odlicno onda. Naravno, ta brza memorija radi na taktu sporije.

I skoro sigurno ne rade moduli u dual channel modu..al ajd :)

Vrh Dno