Šta je novo?

Upgrade - potreban savet

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Uzimam cetri komponete, a imam dve opcije:

A:

1. A64 2800
2. Veritech DDRAM 512MB PC400 CL2.5
3. Gigabyte GA-K8NS K8, Nvidia nForce3, S.754, SB7.1, AGP8x, Dual SATA RAID, LAN, DDR400, USB2.0
4. Gigabyte VGA AGP 128MB DDR ATI Radeon 9600PRO, DVI, TV-out, 128bit

B:

1. A64 2800
2. PQI DDRAM 512MB PC400 CL2.5
3. ASUS K8N nVidia nForce3 250 S754 DDR400 AGP 8x
4. ASUS A9600PRO/TD/128MB ATI Radeon 9600 VGA/DVI

Kao sto vidite glavna stvar je u kombinaciji ploca-graficka. Cena je slicna (oko 410e). Od ploce ocekujem stabilnost a od graficke pre svega kvalitetnu sliku pa tek onda brzinu.

Kazite sta mislite.

Svakako opcija 1. Gigabyte K8NS je odlicna ploca, pre bih i GA grafiku, jedino sto sto nisam do sada imao Veritech module, ali verujem da rade posao.

mihailo je napisao(la):
Svakako opcija 1. Gigabyte K8NS je odlicna ploca, pre bih i GA grafiku, jedino sto sto nisam do sada imao Veritech module, ali verujem da rade posao.

Pitanje:
Po cemu je GA ploca bolja od ASUSa(zaista ne znam,nikakva provokacija :))
Mislim da ce ASUS bolje obaviti posao sto se stabilnosti tice,GA je svakako bolji za overclock sto se u ovom slucaju ne trazi.
btw
Milan nije diler! ;)

Poslednja izmena:
Ovo cu mozda napamet, da pricam i bez licnog iskustva...
aaali se secam da sam jos pre nego sto sam uzeo nf8, citao za k8n da su ljudi dosta razocarani njime i da ima problema sa stabilnoscu...

Milan82bh je napisao(la):
Pitanje:
Mislim da ce ASUS bolje obaviti posao sto se stabilnosti tice,GA je svakako bolji za overclock sto se u ovom slucaju ne trazi.
btw
Milan nije diler! ;)

Mozda gresim, ali mislim da je obrnuto.

activated1 je napisao(la):
ja lepo reko pod B i neko obriso

Nemoj se cudish, mozda je zbog avtara, nervira ih. :D
Kako radi Celeraba D, ubija a?

Moj glas za ASUS kombinaciju ali prvenstveno zbog PQI memorije.. :D
Mada nece pogreshiti ni ako uzme GigaByte kombinaciju al' sa PQI-em.

Evo na primer ovako:

1. A64 2800
3. Gigabyte GA-K8NS K8, Nvidia nForce3, S.754, SB7.1, AGP8x, Dual SATA RAID, LAN, DDR400, USB2.0

Gigabyte ploca zbog "stabilnosti", ASUS grafika zbog "slike"... Mada, ako ti primetis razliku u slici izmedju dva razlicita proizvodjaca iste kartice, svaka cast...

I jos nesto, ne vidim koja ploca na defaultu nije stabilna?! Ako je OC u pitanju, onda je to vec nesto drugo... Onda ni jedan ni drugi nema sta da traze tu...

GA je vrlo jeftin za ono sto nudi, a to su savrseno stabilan rad na default-u i za klasu kojoj pripada opasno dobar overklok. Ispravljene su decije bolesti iz prve revizije i imam nekoliko GA koji savrseno rade u prodatim masinama. Nemam niti jedan + za Asus-a u direktnom poredjenju sa K8NS, ne u smislu da je ploca losa, jednostavno druga je bolja, na kraju krajeva i mnogo lepsa :)
Za grafiku mislim da je sasvim sve jedno, jedino sto pored postojanja 9550, uopste ne bih razmatrao kupovinu novog i dosta skupljeg 9600 Pro, uzeo bih brzu memoriju za razliku u ceni.

Poslednja izmena:
evo kako bi ja to sebi slozio(naravno da mogu da biram samo od ovoga gore navedenog):
1. A64 2800

sto se tice ploce Gigabyte Gigabyte GA-K8NS K8 Nvidia nForce3,drugar ima neku Gigabyte sa Nvidia nForce3(ne znam tacno oznaku)....kupio je 2x512mb ddr400....bios ih prepoznaje kao ddr333 i nigde nisam video opciju da se to promeni....po meni je to veoma razocaravajuce....mozda bi to resio neki update biosa,ali...i mozda je bolje da uzmes neki 9550 128bit,ustedis dosta evrica i da dodas i uzmes neku bolju plocu

Hvala svima, odlucio sam se za ASUS kombinaciju. Testiram racunar dva dana i mogu da kazem da radi kao sat. :type:

Jedino smara CPU kuler koji je prilicno bucan. Pc probe mi meri brzinu kulera oko 5000 na 44 stepeni.

Vrh Dno