Šta je novo?

Upgrade konfiguracije

Rincewind

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Honor 20 PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno stanje je konfiguracija iz potpisa.

Intel Core 2 Duo E6550
Asus P5K
2GB DDR2 800
MSI 6850 Cyclone
Creative X-fi Titanium
HD Sata2 500GB

Ideja mi je da za sada zamenim procesor, matičnu, memaru i kupim SSD a ostavim ovaj HD kao storage i dokupim još jedno kućšte kako bi mojim ostavio koliko toliko pristojan komp za njihove potrebe ( u nekoj bližoj buducnosti- za sada mi nije potrebno da imam dve pune konfiguracije)

Pokupio sam neki predlog sa foruma- procesor Intel 4690K, MB Asus Z97 Sabertooth mk2, 8GB memorije ( maticna ima 4 slota pa bih uzeo jedan stap od 8GB? ) i Samsung EVO 840 256 GB. Budzet nije neogranicen ali recimo 65000 bih dao....

Da li ovaj moj Seasonic moze da izgura novu konfiguraciju?

Sve je ok a to 8 u komadu ili 2x4gb je sasvim nebitno gledaj sta je jeftinije u tom trenutku. A da li si planirao i graficku da menjas u skorije vreme ili nju ostavljas? Verovatno ce ti praviti usko grlo u igrama. Ako je gaming glavna namena mnogo je vaznija graficka karta.

Poslednja izmena:
Grafičku nisam planirao da menjam u prvom naletu. Razlog je to što ja praktično od 2010 ne igram aktivno tako da imam mnogo toga da nadoknadim od propuštenih naslova. Znam da je grafička usko grlo ali nadam se da će moći da pogura naslove iz 2011 i 2012 npr....

moze manje vise sa svakom singl grafom koja postoji trenutno,za zamenu je jedino ako bi stavljao od 280x pa navise,mislim da bi izguralo i 270(x) CF,ali pitanje je koliko je ostalo djusa u tom napajanju.sto se tice jedne grafe miran si da stavljas i 290x i to debelo nasviranu,ali posto neces menjati grafu sad,tj kad budes menjao verovatno ces ici na 9xx seriju ili jace,nema ali apsolutno nikakvih briga.

sto se tice memorije kupuj za sad jedan stap na 8gb,ili sta vec te izadje jeftinije.nisi na amd-u pa da si ogranicen na dva slota ako ces da klokujes memoriju. :)

Kako se Fractal Design Define R4 uklapa u celu priču? Znam da je to samo detalj ali hoću konačno da kupim kućište koje mi je dopadljivo a nije samo kanta za smeštaj komponenti....

r4 je odlican izbor,mozda jedno nije za SLI/CF kombinacije ako nije watercool loop u pitanju (ako cemo iskreno retko koji mid tower jeste) a za sve ostalo je sejf bet varijanta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno