Šta je novo?

Upgrade konfiguracije.

slavisaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
450
Pozdrav.
Sadasnja konfiguracija:
procesor intel E5300
maticna asus p5q pro
graficka msi 3870 OC
memorija 6GB Kingston ddr2 800Mhz
Kuciste cooler master elite 332 sa napajanjem od 420W

U pocetku sam hteo samo da zamenem procesor za i5 ali posto ne moze onda za neki od kvadova npr: Q8400?

Medjutim citajuci vise komentara ovde sve mi se vise menja cela konfiguracija, i prelazak no navu intel platformu 1156.
Koliko bih mogao da dobijem, ako se odlucim za prodaju, za ove komponente? Sve je kupljeno u Avgustu ove godine.

Kompiuter mi treba najvise zbog rada u PS-u.

mislim da je zabranjena procena computera na site-u...mogu ti reci da je i5 varijanta sa procesorom,maticnom i memorijom 160e procesor i neka npr gigabyte ploca p55 ud3 oko 100e e na to dodas 2x2gb ddr3 rama za za 7000dinara

Hvala, nisam znao za tu zabranu, izvinjavam se.
Ako se odlucim za tu upgrade varijantu sa i5 procesorom, dal treba da menjam i graficku i napajanje, ili to moze da ostane.?

P.S.
Dali si ti iz Subotice? Pitam zbog nika.

Poslednja izmena:
sve ce da ti radi bez problema ali nemoj da clockujes za sada nista...da iz SU sam...ako nisi gadljiv na amd imas za manje para npr phenom2 550black edition oko 75e,maticnu npr msi 770c45(ddr3 ploca)za 55e a memorija ti je ista kao i kod i5...ako bi bas sa 4 jezgra imas phenom2 810 oko 100e ili polovan ali sa ostatkom pisane garancije 955black edition sa 4 jezgra za 100-120e i u igrama radi isto kao i5 al je dosta jeftinija varijanta sa amd-om

Poslednja izmena:
razum da vise preferiras intel ali mozes da ustedis bar 100e ako uzmes amd,a radice u igrama isto kao i i5,a za tih 100e mozes da ulozis u bolju graficku(prodas ovu 3870) i za bolje napajanje npr

Bas sam sve vise i vise u nedoumici. Vidim da se hvali amd phenom II x4 945, 965 i bas mi to stvara nedoumicu, mada ne bih vole da ponovo nakon par meseci menjam sve ponovo.

neces menjati sigurno...ja sam pre i7 imao bas phenom2 procesor tj vise modela 550be,720be,940be i 955be i super su radili i da mi nije uletelo bas bas povoljno ploca(x58),ram ostao bi na phenom-u 955be

Nisi napisao koja je namena racunara, ali ukoliko je u pitanju gaming ja ne bih menjao tu konfiguraciju osim graficke i (eventualno) napajanja. Znaci ubodes 5850 ili 5770 i miran si narednih godinu dana (naravno uz overklok procesora na 3,6ghz minimalno).

Ukoliko je u pitanju primena koja vec sada moze da iskoristi 4 jezgra onda pravac i5 ili 955/965 kako ko voli.

Vec danima razgledam sta da uradim, da predjem na novo, ili da ostanem na istom uz neki minimalan upgrade. Ne igram igrice bas nesto posebno, ali bili bi dobro da moze da potera najnovije naslove. Najvise koristim za Photoshop i za 3D modeling.
Ova trenutna konfiguracija je od marta ove godine ( malo sam se zeznu kad sam napisao da je od Avgusta).
Razmisljam se da prodam sve u kompletu i da predjem na i5, citam dosta o amd procesorima ali nekako sam skeptican prema njima, polovno ne bi uzimao a amd phenom II x4 965 nov je skoro isto kao i i5 .

Jeste nov skoro isto kao i i5, ali kvalitetna ploca za i5 recimo p55-ud4 je 140e, a imas gomilu ultrakvalitetnih ploca za amd za 90e. Takodje, pametnije je uzeti 955be za 15 e manje, jer je 965 najobicniji klokovani 955(to se vidi po 140w tdp). Jedino ako ces da juris novu reviziju amd 965. Znaci 135+95=230e amd, 160+140=300e intel, znaci 30% jeftiniji, 5-10% sporiji.

Ali ako pare nisu problem, zna se :)

meni iskreno tih 70e igra uvek vaznu ulogu za veoma slicne preformanse ne zbog para vec zbog toga sto tih 70e mogu da ulozim u drugi hw npr pola od tih para za bolju graficku,a drugu polovinu npr u veci hard ili bolje hladjenje itd

i meni. Zato sam se i ogradio- tako mali % brzine nece osetiti ako uzme intel, ako uzme amd ustvari ce imati dosta brzi sistem od intelovog ako te pare 70e ulozi u memoriju, graficku, hard za raid...

Mislim da ti ne treba i7 860 da je dovoljan i5 750 a tu razliku u ceni prebaci na veci hard npr. 1tb samsungove serije f3 i uzmi neku bolju plocu kao sto su gigabyte ga-p55-ud3r ili jos bolje ga-p55-ud4 zato sto imaju bolju naponsku jedinicu sto ce ti znaciti ako budes planirao klokovanje.

I ti amd procesori su odlicni ali iako ih budes uzimao uzmi 955be jer je 965 samo naklokovani 955,sigurno se neces pokajati ali ako se vec bavis malo ozbiljnijim stvarima mislim da bi ti pametnije bilo da ides na i5 jer tu otkida naravno ako imas kesa ako su pare problem ond znas sta ti je ciniti.:wave:

Gledam amd phenom x4 955 ili 956 i izaslo bi jeftinije od intela i5, ali skeptican sam sa amd om, ne bih voleo da pogresim, da se kajem posle.

kako se mozes pokajati kod tog amd-a kad bas lepo radi? evo postavi temu da li da uzmes i5 sa maticnom i 5770 ili amd 955be sa maticnom i 5850...svi ce ti reci da uzmes ovu drugu varijantu jer je bas ta razlika u parama izmedju i5 i 955be je da uzmes bolju graficku...u igrama se lepo nosi 955be i sa i7...ja ti mogu reci jer sam imao i 955be i imam sada i7 da su mi radili skoro isto u igrama i jedino sam presao na i7 jer sam iz Nemacke extra jeftino nasao plocu i memoriju pa me skoro izaslo isto kao sto sam platio i posle prodao 955be

Ipak sam se odlucio za i5 konfiguraciju. Najvise jer imam originalni OSX snow leopard, pa cu pokusat da ga instaliram pored windows 7.
Uzeo sam :
Maticna: gygabit ga p55 ud3
Procesor: i5
vga:sapphire hd5770
ram: 2x2GB DDR3 geil 1600MHz black dragon
napajanje: chieftec CFT 650 14C
HDD: samsung spinpoint F1 750GB 7l 32MB sata 300

Sve ovo za 61000din

Hvala svima

Ipak sam se odlucio za i5 konfiguraciju. Najvise jer imam originalni OSX snow leopard, pa cu pokusat da ga instaliram pored windows 7.
Uzeo sam :
Maticna: gygabit ga p55 ud3
Procesor: i5
vga:sapphire hd5770
ram: 2x2GB DDR3 geil 1600MHz black dragon
napajanje: chieftec CFT 650 14C
HDD: samsung spinpoint F1 750GB 7l 32MB sata 300

Sve ovo za 61000din

Hvala svima

Nazad
Vrh Dno